Pure IP gebruiken in de NetWare 5 / 5.1 of 6 / 6.5-omgeving

Volg de onderstaande procedure om het apparaat als afdrukserver aan te sluiten in een pure IP-omgeving van NetWare 5/5.1 of NetWare 6/6.5.

Belangrijk

Installatie met behulp van NWadmin

1. Start met Windows, NWadmin.

Zie de NetWare handleidingen voor meer informatie over NWadmin.

2. Selecteer het object waarin de afdrukwachtrij zich bevindt in de mappenstructuur en klik vervolgens op [Maken] in het menu [Object].

3. Klik in het vak [Klasse nieuw object] op [Afdrukwachtrij] en klik vervolgens op [OK].

4. Voer in het vak [Naam afdrukwachtrij] de naam van de afdrukwachtrij in.

5. Klik in het vak [Volume afdrukwachtrij] op [Bladeren].

6. Klik in het vak [Beschikbare objecten] op het volume waarin de afdrukwachtrij is gemaakt en klik vervolgens op [OK].

7. Controleer de instellingen en klik vervolgens op [Maken].

8. Selecteer het object waarin de printer zich bevindt en klik vervolgens op [Maken] in het menu [Object].

9. Klik in het vak [Klasse nieuw object] op [Printer] en klik vervolgens op [OK]. Voor NetWare 5 klikt u op [Printer (niet-NDPS)].

10. Voer in het vak [Printernaam] de naam van de printer in.

11. Schakel het selectievakje [Extra eigenschappen opgeven] in en klik vervolgens op [Maken].

12. Klik op [Toewijzingen] en klik vervolgens op [Toevoegen] in het gedeelte [Toewijzingen].

13. Klik in het vak [Beschikbare objecten] op de wachtrij die u hebt gemaakt en klik vervolgens op [OK].

14. Klik op [Configuratie], klik op [Parallel] in de lijst [Printertype] en klik vervolgens op [Communicatie].

15. Klik op [Handmatig laden] in het gedeelte [Communicatietype] en klik vervolgens op [OK].

16. Controleer de instellingen en klik vervolgens op [OK].

17. Selecteer een context en klik vervolgens op [Maken] in het menu [Object].

18. Klik in het vak [Klasse nieuw object] op [Afdrukserver] en klik vervolgens op [OK]. Klik voor NetWare 5 op [Afdrukserver (niet-NDPS)].

19. Voer in het vak [Naam afdrukserver] de naam van de afdrukserver in.

Gebruik dezelfde naam voor de afdrukserver als de naam die u heeft opgegeven met SmartDeviceMonitor for Admin.

20. Schakel het selectievakje [Extra eigenschappen opgeven] in en klik vervolgens op [Maken].

21. Klik op [Toewijzingen] en klik vervolgens op [Toevoegen] in het gedeelte [Toewijzingen].

22. Klik in het vak [Beschikbare objecten] op de wachtrij die u hebt gemaakt en klik vervolgens op [OK].

23. Controleer de instellingen en klik vervolgens op [OK].

24. Start de afdrukserver door het volgende te typen op de console van de NetWare server.

Als de afdrukserver in werking is, moet u deze afsluiten en opnieuw starten.

Afsluiten

CAREE: unload pserver

Opstarten

CAREE: load pserver print_server_name

Instellingen opgeven met Web Image Monitor

1. Start Web Image Monitor.

2. Klik op [Inloggen].

Er verschijnt een dialoogvenster voor het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het inloggen.

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in en klik vervolgens op[Inloggen].

Voor meer informatie over de log-in naam en het wachtwoord verwijzen wij u naar uw netwerkbeheerder.

4. Klik in het linkergedeelte op [Configuratie] en klik vervolgens op [NetWare afdrukinstellingen].

5. Bevestig de instellingen en klik op [Apparaatnaam].

De configuratie is nu voltooid. Wacht een paar minuten voordat u Web Image Monitor opnieuw start.

6. Klik op [Uitloggen].

7. Sluit Web Image Monitor af.