Instellen als printer op afstand (NetWare 3.x)

Volg de onderstaande procedure om het apparaat onder NetWare 3.x als printer op afstand te gebruiken.

Installatie met behulp van PCONSOLE

1. Voer "PCONSOLE" in op de opdrachtregel.

F:> PCONSOLE

2. Een afdrukwachtrij aanmaken.

Bij gebruik van de bestaande afdrukwachtrij, gaat u naar de procedure voor het aanmaken van een printer.

3. Selecteer in het menu [Beschikbare opties] de optie [Informatie afdrukwachtrij] en druk vervolgens op [Enter] op het toetsenbord.

4. Druk op [Invoegen] op het toetsenbord en voer een naam in voor de afdrukwachtrij.

5. Druk op [Esc] op het toetsenbord om terug te keren naar het menu [Beschikbare opties].

6. De netwerkverbinding met een printer instellen.

7. Klik in het menu [Beschikbare opties] op [Informatie afdrukserver] en druk vervolgens op [Enter] op het toetsenbord.

8. Als u een nieuwe afdrukserver wilt maken, drukt u op [Invoegen] op het toetsenbord en voert u een naam in voor de afdrukserver.

Voor een momenteel gedefinieerde afdrukserver, selecteert u een afdrukserver in de lijst [Afdrukserver].

Gebruik dezelfde naam voor de afdrukserver als de naam die u hebt opgegeven met SmartDeviceMonitor for Admin.

9. Selecteer in het menu [Informatie afdrukserver] de optie [Configuratie afdrukserver].

10. Selecteer in het menu [Configuratie afdrukserver] de optie [Printerconfiguratie].

11. Selecteer de printer die de aanduiding [Niet geïnstalleerd] heeft.

Gebruik hetzelfde printernummer als het nummer dat voor de externe printer is opgegeven met SmartDeviceMonitor for Admin.

12. Voer een nieuwe printernaam in als u de naam van de printer wilt wijzigen.

De naam "printer x" wordt aan de printer toegewezen. De "x" staat voor het nummer van de geselecteerde printer.

13. Selecteer als type [Parallel op afstand, LPT1].

De IRQ, buffergrootte, startvorm en de servicemodus van de wachtrij worden automatisch geconfigureerd.

14. Druk op [Esc] op het toetsenbord en klik vervolgens op [Ja] in het bevestigingsbericht.

15. Druk op [Esc] op het toetsenbord om terug te keren naar [Configuratiemenu afdrukserver].

16. Wijs afdrukwachtrijen toe aan de aangemaakte printer.

17. Selecteer in [Configuratiemenu afdrukserver] de optie [Door printer verwerkte wachtrijen].

18. Selecteer de aangemaakte printer.

19. Druk op [Invoegen] op het toetsenbord om een wachtrij te selecteren die wordt bediend door de printer.

U kunt verschillende wachtrijen selecteren.

20. Volg de aanwijzingen op het scherm op om eventueel andere instellingen te maken.

Bij het volgen van deze stappen moet u controleren of de wachtrijen zijn toegekend.

21. Druk net zolang op [Esc] op het toetsenbord tot "Afsluiten?" verschijnt en selecteer vervolgens [Ja] om PCONSOLE af te sluiten.

22. Start de afdrukserver door het volgende te typen op de console van de NetWare server.

Als de afdrukserver in werking is, moet u deze afsluiten en opnieuw starten.

Afsluiten

CAREE: unload pserver

Opstarten

CAREE: load pserver print_server_name

Als de printer op de geconfigureerde wijze functioneert, verschijnt het bericht "Wacht op taak".

Instellingen opgeven met Web Image Monitor

1. Start Web Image Monitor.

2. Klik op [Inloggen].

Er verschijnt een dialoogvenster voor het invoeren van de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het inloggen.

3. Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord voor het inloggen in en klik vervolgens op [Inloggen].

Voor meer informatie over de log-in gebruikersnaam en het log-in wachtwoord verwijzen wij u naar uw netwerkbeheerder.

4. Klik in het linkergedeelte op [Configuratie] en klik vervolgens op [NetWare afdrukinstellingen].

5. Bevestig de instellingen en klik op [Apparaatnaam].

De configuratie is nu voltooid. Wacht een paar minuten voordat u Web Image Monitor opnieuw start.

6. Klik op [Uitloggen].

7. Sluit Web Image Monitor af.