Alkuasetukset

Tässä luvussa kerrotaan Faksitoiminnot-asetusten Alkuasetukset-valikon käyttäjän työkaluista.

Toimintojen asetukset

Käyttäjän parametreilla voit muokata useita asetuksia vastaamaan omia tarpeitasi.

Katso lisätietoja parametriasetuksesta kohdasta "Parametriasetukset".

Toimintojen asetukset: Tulosta lista

Voit tulostaa toimintojen asetusluettelon.

Tulosta luettelo, jos haluat tarkistaa nykyiset käyttäjän parametrien asetukset. Kaikkia parametriasetuksia ei kuitenkaan tulosteta.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [Toimintojen asetukset: Tulosta lista].

4. Paina [Aloita]-näppäintä.

Jos haluat peruuttaa listan tulostuksen ennen kuin painat [Aloita]-näppäintä, paina [Peruuta]- tai [Tyhjennä/Seis]-näppäintä.

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Tallenna suljetun verkon koodi

Tallenna luottamuksellisessa viestinnässä tarvittava tunnus.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [Tallenna suljetun verkon koodi].

4. Näppäile tunnus numeronäppämillä ja näppäimillä [A]–[F] ja paina sitten [OK].

Tallenna nelimerkkinen tunnus käyttämällä numeroita 0 - 9 ja kirjaimia A - F (0000 ja FFFF eivät ole mahdollisia).

Käyttöpaneelin näyttö

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Tallenna muistilukon koodi

Tallenna muistilukon koodi, joka on näppäiltävä ennen asiakirjojen tulostamista, kun muistilukkotoiminto on käytössä.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [Tallenna muistilukon koodi].

4. Näppäile tunnus numeronäppäimillä ja paina [OK].

Muistilukon tunnus voi olla mikä tahansa nelinumeroinen koodi, paitsi 0000.

Käyttöpaneelin näyttö

Jos teet virheen ennen kuin painat [OK], paina [Tyhjennä] tai [Tyhjennä/Seis] ja yritä uudelleen.

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Internet-faksiasetukset

Voit valita, näytetäänkö Internet-faksikuvake vai ei. Jos haluat lähettää Internet-faksin, valitse Päällä, niin kuvake tulee näkyviin.

Oletusasetus on Pois.

Valitse pulssi-/äänitaajuusvalinta

Toiminnolla voit valita linjatyypin, kun laite on kytketty analogiseen G3-linjaan.

Käytössä on joko äänitaajuus- tai pulssivalinta.

Jos lisävarusteena saatava ylimääräinen G3-liitäntäyksikkö on asennettu, ylimääräisten G3-linjojen asetukset tulevat näkyviin.

Toiminto ei ole käytössä kaikilla alueilla.

Oletusasetus on Äänitaajuuspuhelin.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [Valitse pulssi-/äänitaajuusvalinta].

4. Valitse linja painamalla [Äänitaajuuspuhelin] tai [Äänitaajuus (10 pps)] ja paina sitten [OK].

5. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Tallenna otsikkorivitiedot

Tallenna tiedot, jotka näkyvät toisen laitteen näytössä ja tulostuvat raporttiin. Voit tallentaa seuraavat tiedot:

• Faksin otsikkorivi

• Oma nimi

• Oma faksinumero

Katso lisätietoja faksitietojen tallentamisesta kohdasta "Faksitietojen tallentaminen".

Käytä H.323

Määritä, onko H.323 käytössä IP-faksilähetyksessä.

Oletusasetus on Pois.

Ota käyttöön SIP

Määritä, onko SIP käytössä IP-faksilähetyksessä.

Oletusasetus on Pois.

H.323-asetukset

Määritä IPv4-osoite tai isäntänimi ja portinvartijan alias-puhelinnumero.

Jos valitset Käyttäjän parametreissä "Päällä", voit käyttää gatekeeper-palvelinta. Katso "Toimintojen asetukset" (kytkin 34, bitti 0).

Voit käyttää numeroita ja merkkejä (# ja *) alias-puhelinnumeron tallennukseen H.323-asetuksissa. Varmista, että syötät nämä merkit oikein.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [H.323-asetukset].

4. Paina [Muuta] jokaisen ominaisuuden kohdalla.

5. Näppäile IPv4-osoite tai isäntänimi ja alias-puhelinnumero ja paina [OK].

6. Paina [OK].

7. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

SIP-asetukset

Määritä SIP-palvelimen IPv4-osoite tai isäntänimi ja SIP-käyttäjänimi.

Jos valitset Käyttäjän parametreistä "Päällä", voit käyttää SIP-palvelinta. Katso "Toimintojen asetukset" (kytkin 34, bitti 1).

Voit käyttää aakkosnumeerisia merkkejä (pienet ja isot kirjaimet) ja symboleja (",", "?", ":" "&", "=", "+", "$", ",", "-", "_", ".", "!", "~", "*", "#", """", "(", ")", "%", "/" sekä "@") SIP-käyttäjänimen tallennukseen SIP-asetuksissa. Varmista, että syötät nämä merkit oikein.

Näppäile gatekeeperin, SIP-palvelimen ja yhdyskäytävän oikeat IPv4-osoitteet käyttämällä numeroita ja pisteitä ("."). Kysy pääkäyttäjältä oikea IPv4-osoite.

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [SIP-asetukset].

4. Paina [Muuta] jokaisen ominaisuuden kohdalla.

Välityspalvelin välittää pyynnöt ja vastaukset.

Siirtopalvelin käsittelee pyyntökohdekyselyt.

Rekisteripalvelin rekisteröi käyttäjäagenttien (jotka vastaavat julkisten puhelinlinjojen puhelimia ja fakseja) sijaintitiedot verkossa.

5. Näppäile IPv4-osoite tai isäntänimi ja SIP-käyttäjänimi ja paina sitten [OK].

6. Määritä, suoritetaanko SIP digest -todennus.

Jos valitset [Päällä], näppäile enintään 128 merkkiä sisältävä salasana.

7. Paina [OK].

8. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Tallenna / Muuta / Poista yhdyskäytävä

Tallenna, muuta tai poista IP-faksilähetyksiin käytettävä yhdyskäytävä.

• Tallenna/Muuta

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [Tallenna / Muuta / Poista yhdyskäytävä].

4. Tarkista, että [Tallenna / Muuta] on valittuna.

5. Paina tallennettavaa yhdyskäytävää.

Kun tallennat uuden yhdyskäytävän, paina [Ei tallennettu].

Käyttöpaneelin näyttö

6. Paina [Muuta] kohdassa "Etuliite".

7. Näppäile etuliite numeronäppäimillä ja paina [OK].

Jos haluat muuttaa nykyistä etuliitettä, paina [Tyhjennä] ja näppäile uusi etuliite.

Etuliitettä voidaan käyttää asiakirjoille, jotka lähetetään yhdyskäytävän kautta G3-faksiin. Jos ensimmäiset IP-faksin numerot ja yhdyskäytäväkohtainen etuliite ovat identtiset, asiakirjat voidaan lähettää yhdyskäytävän tallennettuja numeroita käyttäen. Jos esimerkiksi sekä 03 että 04 on tallennettu yhdyskäytävänumeroksi ja jos myös 0312345678 on määritetty, asiakirjat voidaan lähettää yhdyskäytävältä, jonka etuliite on 03.

Kun haluat käyttää yhdyskäytäviä IP-faksin kohdenumeroista huolimatta, tallenna vain yhdyskäytäväosoitteet etuliitettä tallentamatta.

8. Valitse protokolla.

Käyttöpaneelin näyttö

9. Valitse [Muuta] kohdassa "Yhdyskäytäväosoite".

10. Syötä yhdyskäytävä ja paina sen jälkeen [OK].

11. Paina [OK].

12. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

• Poista

1. Paina [Faksin asetukset].

2. Paina [Alkuasetukset].

3. Paina [Tallenna / Muuta / Poista yhdyskäytävä].

4. Paina [Poista] ja valitse sen jälkeen poistettava yhdyskäytävä.

5. Paina vahvistusviestissä [Kyllä].

Jos et halua poistaa valitsemaasi yhdyskäytävää, paina [Ei].

6. Paina [Poistu].

7. Paina [Käyttäjän työkalut/Laskuri] -näppäintä.

Sähköpostiasetus

Valitse, onko "Sähköposti" käytössä faksitoiminnoissa.

Oletusasetus on Pois.

Kansion asetus

Valitse, onko "Kansio" käytössä faksitoiminnoissa.

Oletusasetus on Pois.