PCL-meny

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i PCL-menyn under Skrivarinställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Denna meny visas endast när tillvalet PCL är installerad.

Riktning

Du kan ställa in sidriktningen.

Standardinställningen är Stående.

Rader per sida

Du kan ställa in antalet rader per sida.

Antalet linjer kan anges från 5 till 128 i steg om ett.

Standardinställningen är 64 rader (Metrisk version) / 60 rader (Tumversion).

Fontkälla

Du kan ställa in lagringsplatsen för standardfonten.

Standardinställningen är Inbyggda.

RAM, Hårddisk och SD kan endast väljas när fonter har laddats ned till maskinen.

Fontnummer

Du kan ställa in ID för den standardfont som du vill använda.

• När [Inbyggda] är valt under "Fontkälla".

Antalet fontnummer kan anges från 0-63 i steg om ett.

Standardinställningen är 0.

• När [RAM], [Hårddisk], eller [SD] väljs för "Fontkälla".

Antalet fontnummer kan anges från 1 upp till antalet fonter inlagda i maskinen.

Standardinställningen är 1.

Punktstorlek

Du kan ställa in den punktstorlek som du vill använda för den valda fonten.

Antalet punktstorlekar kan anges från 4,00 till 999,75 i steg om 0,25.

Denna inställning är endast aktiv med fonter med variabelt mellanrum.

Standardinställningen är 12,00 punkter.

Breddsteg

Du kan ställa in antalet tecken per tum för den valda fonten.

Antalet tecken per tum kan anges från 0,44 till 99,99 i steg om 0,01.

Denna inställning är endast aktiv med fonter med fast mellanrum.

Standardinställningen är 10,00 teckenbredd

Symbolval

Ange teckenuppsättningen för den valda fonten. Följande inställningar finns:

• Roman-8, ISO L1, ISO L2, ISO L5, PC-8, PC-8 D/N, PC-850, PC-852, PC8-TK, Win L1, Win L2, Win L5, Desktop, PS Text, VN Intl, VN US, MS Publ, Math-8, PS Math, VN Math, Pifont, Legal, ISO 4, ISO 6, ISO 11, ISO 15, ISO 17, ISO 21, ISO 60, ISO 69, Win 3.0

Standardinställningen är PC-8.

Courier-font

Du kan välja en Courier-fonttyp.

Standardinställningen är Standard.

Utöka A4-bredd

Du kan utöka utskriftsområdets bredd (vid utskrift på A4-ark med PCL).

Standardinställningen är Av.

När inställningen är På blir bredden 8 1/2 tum.

Bifoga CR till LF

När detta ställs in till På följer en vagnretur varje radmatning: CR=CR, LF=CR-LF, FF=CR-FF.

Standardinställningen är Av.

Upplösning

Du kan ställa in utskriftsupplösningen i punkter per tum.

Standardinställningen är 600 dpi.