Allmänna funktioner

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn Normalegenskaper under Kopiator/Dokumentserverinställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Auto bilddensitet, prioritet

Du kan ställa in om Auto bilddensitet ska vara "På" eller "Av" när maskinen slås på, återställs eller när lägen nollställs.

Standardinställningen för "Fullfärg: Foto" är Av.

Standardinställningen för "Fullfärg: Inte foto" är Av.

Standardinställningen för "Svartvitt foto" är Av.

Standardinställningen för "Svartvitt: Inte foto" är .

Originaltyp, prioritet

Du kan välja den originaltyp som ska vara aktiv när strömmen slås på eller när lägen nollställs.

Standardinställningen för "Fullfärg" är Text/Foto.

Standardinställningen för "Svartvitt" är Text/Foto.

Original fototyp, prioritet

När du väljer "Text/Foto" eller "Foto" i "Originaltyp, prioritet" kan du ändra inställningarna för den valda originaltypen.

Standardinställningen för "Text/Foto" är Tryckt foto.

Standardinställningen för "Foto" är Tryckt foto.

Visa originaltyp

Du kan visa originaltyperna i startdisplayen.

Standardinställningen är Visa.

Om du väljer [Dölj] visas displayen enligt nedan.

Bild på användarpanelen

Visa papper

Du kan välja om du vill att tillgängliga papperskassetter och -format ska visas i startdisplayen.

Standardinställningen är Visa.

Om du väljer [Dölj] visas displayen enligt nedan. Tryck på [Auto ppr välj] för att visa pappersformaten.

Bild på användarpanelen

Originalriktning i duplexläge

Du kan ställa in originalriktningen när du producerar dubbelsidiga kopior.

Standardinställningen är Boktyp.

Kopieringsriktning i duplexläge

Du kan ställa in kopieriktningen när du producerar dubbelsidiga kopior.

Standardinställningen är Boktyp.

Max. kopieantal

Maximalt kopieantal kan ställas in mellan 1 och 9 999.

Standardinställningen är 9 999 ark.

Automatiskt kassettskifte

Om du placerar papper av samma format i två eller flera kassetter växlar maskinen automatiskt till den andra kassetten om papperet i den första kassetten tar slut (när Auto pappersval är valt.) Denna funktion kallas för "Automatiskt kassettskifte". Denna inställning avgör om Automatiskt kassettskifte ska användas eller ej.

Standardinställningen är Med bildrotering.

• Med bildrotering

Används för att kopiera när du använder funktionen Automatiskt kassettskifte.

• Utan bildrotering

Kopierar endast med automatiskt kassettskifte om du har placerat papper av samma format och i samma riktning i två eller fler kassetter. Om papperet inte är av samma format eller i samma riktning avbryts kopieringen och meddelandet "Fyll på papper" visas.

• Av

När papperet tar slut i en papperskassett avbryts kopieringen och meddelandet "Fyll på papper." visas.

Varningsljud: Kvarlämnat original på originalglaset

Signalen (tangentsignalen) ljuder om du glömmer att ta bort original efter kopiering.

Standardinställningen är .

Om panelsignal i Allmänna funktioner (Systeminställningar) är [Av] hörs inte signalen oavsett inställningen i "Signal: orig. på glaset".

Ton för avslutat jobb

Du kan välja om signalen ska ljuda eller ej när kopieringen är avslutad.

Standardinställningen är .

Om panelsignal i Allmänna inställningar (Systeminställningar) är [På], ljuder maskinen för att meddela om att jobbet inte slutfördes pga att kopieringen avbröts, papperet tot slut i papperskassetten eller ett pappersstopp uppstod.

Knappvisning vid tandemkopiering

Ange om tangenten för tandemkopiering ska visas eller ej.

Standardinställningen är .

Växla originalräknarvisning

Ange originalräknarvisningen.

Standardinställningen är Originalarksräknare.

Anpassa funktion: Kopiator

Du kan tilldela upp till sex ofta använda funktioner till kopiatorfunktionsknapparna.

Bild på användarpanelen

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Kopiator 1" är 1-sid bild 2-sid:Boktyp.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Kopiator 2" är 2-sidig bild 2-sidigt.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Kopiator 3" är 1-s bild Komb 2 orig.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Kopiator 4" är 1-s bild Komb 4 orig.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Kopiator 5" är Skapa marginal.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Kopiator 6" är inte inställd.

Anpassa funktion: Dokumentserverlagring

Du kan tilldela upp till sex ofta använda funktioner för skanning av dokument på dokumentserverns lagringsknappar.

Bild på användarpanelen

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverlagring 1" är 2-sidigt orig, Boktyp.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverlagring 2" är 1-s bild Komb 2 orig.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverlagring 3" är 1-s bild Komb 4 orig.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverlagring 4" är 1-s bild Komb 8 orig.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverlagring 5" är Skapa marginal

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverlagring 6" är inte inställt.

Anpassa funktion: dokumentserverutskrift

Du kan tilldela upp till sex ofta använda funktioner för utskrift av lagrade dokument på dokumentserverns lagringsknappar.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift 1" är Duplexutskrift Boktyp.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift 2" är Duplexutskrift Blocktyp.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift 3" är Häfte.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift 4" är Broschyr.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift 5" är inte inställd.

Standardinställningen för "Anpassa funktion: Dokumentserverutskrift 6" är inte inställd.