Allmänna funktioner

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn Normalegenskaper under Systeminställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Programmera/Ändra/Radera användartext

Du kan registrera textfraser som du ofta använder när du anger inställningar, såsom ".com" och "Hälsningar".

Du kan registrera upp till 40 poster.

• Programmera/Ändra

1. Tryck på [Systeminställningar].

2. Kontrollera att [Normalegenskaper] är valt.

3. Tryck på [Programmera/Ändra/Radera användartext].

4. Kontrollera att [Programmera/Ändra] är valt.

5. Välj den användartext som du vill ändra.

För att programmera ny användartext, tryck på [*Ej programmerad].

6. Ange användartexten och tryck sedan på [OK].

Ange användartexten med upp till 80 tecken.

7. Tryck på [Avsluta].

8. Tryck på [Användarverktyg/Räknare].

• Radera

1. Tryck på [Systeminställningar].

2. Kontrollera att [Normalegenskaper] är valt.

3. Tryck på [Programmera/Ändra/Radera användartext].

4. Tryck på [Radera].

5. Välj den användartext som du vill radera.

6. Tryck på [Ja].

7. Tryck på [Avsluta].

8. Tryck på [Användarverktyg/Räknare].

Panelsignal

Signalen (knappsignalen) ljuder när du trycker på en tangent.

Standardinställningen är .

Klarsignal (Kopiator/Dokumentserver)

Du kan ange om ljudsignalen ska avges eller inte när maskinen är redo för kopiering efter det att du har slagit på strömmen eller inaktiverat energisparläge.

Standardinställningen är .

Om inställningen Panelsignal är inställd på [Av] avges ingen ljudsignal oavsett inställningarna för Klarsignal.

Kopieräknardisplay(kopiator/dokumentserver)

Kopieräknaren kan ställas in för att visa antalet kopior som gjorts (räknar upp) eller antalet kopior som återstår (räknar ned).

Standardinställningen är Upp.

Funktionsprioritet

Du kan ange vilket läge som ska visas när driftsströmbrytaren slås på eller när läget Systemåtergång aktiveras.

Standardinställningen är Kopiator.

Utskriftsprioritet

Utskriftsprioritet tilldelas valt läge .

Standardinställningen är Displayläge.

Timer för funktionsåtergång

Du kan ange hur länge maskinen ska vänta innan den ändrar läge när funktionen för samtidig åtkomst används.

Detta är praktiskt om du gör många kopior och behöver ändra inställningarna för varje kopia. Genmom att ställa in längre tidsperioder kan du förhindra avbrott som orsakas av andra funktioner.

Standardinställningen är Ange tid.

När du har valt [Ange tid], anger du tiden (3bild30 sekunder, i steg om 1 sekund) med siffertangenterna.

Standardinställningen för funktionen Återställ tid är 3 sekund(er).

Funktionen Återställ tid ignoreras om du ställt in [Utskriftsprioritet][Gå emellan].

Utskrift med Gå emellan

Du kan ställa in tiden för byte av läge när Utskriftsprioritet har ställts in på [Gå emellan].

Standardinställningen är 10 ark.

Du kan ställa in värdet på mellan 1 och 20 ark med siffertangenterna.

Utmatning: Kopiator (kopiator)

Ange till vilket fack dokumenten ska levereras.

bild på utmatningfacket (numrerade detaljer)

1. Utmatningsfack

2. Efterbehandlarens övre fack

3. Efterbehandlarens växelfack

Standardinställningen är Utmatningsfack.

Utmatning: Dokumentserver (dokumentserver)

Ange till vilket fack dokumenten ska levereras.

Standardinställningen är Utmatningsfack.

Utmatning: Fax (fax)

Ange till vilket fack dokumenten ska levereras.

Standardinställningen är Utmatningsfack.

"Efterbehandlarens växelfack" visas när tillvalsefterbehandlaren SR4010 (50-arkshäftare) eller efterbehandlaren SR4020 (sadelhäftning) är installerad.

Utmatning: Skrivare (skrivare)

Ange till vilket fack dokumenten ska levereras.

Standardinställningen är Utmatningsfack.

Originalbordshöjning i den automatiska dokumentmataren

Ange när ADF-plattan ska lyftas efter att du placerat original i den automatiska dokumentmataren (ADF).

Standardinställningen är När original är placerat.

Visningstid för Systemstatus/Jobblista

Ange hur länge systemstatus och jobblista ska visas.

Standardinställningen är , 15 sekund(er).

Genom att välja [På] kan du ange en visningstid mellan 10 och 999 sekunder.

Tidsintervall mellan utskriftsjobb

Ange tidsintervall mellan att utskriften slutförs tills att nästa utskrift startas.

Standardinställningen är Ange tid, 3 sekund(er).

Genom att välja [Ange tid] kan du ange en intervalltid mellan 0 och 999 sekunder.

Repetera tangent

Du kan aktivera eller avaktivera repetition om en tangent på skärmen eller på kontrollpanelen hålls ned oavbrutet.

Standardinställningen är Normal.

Z-vikningsposition

Om du anger Z-vikning, ange bakvikningspositionen i steg om 1 mm.

Inställningsintervallen för vikningspositionen för varje pappersformat anges nedan:

• Metrisk version

• A3: 2-25 mm

• B4 JIS: 2-40 mm

• A4: 2-10 mm

• 11image17: 2-20 mm

• 81/2image14: 2-35 mm

• Tumversion

• A3: 0,1"-1,0"

• B4 JIS: 0,1"-1,6"

• A4: 0,1"-0,4"

• 11bild17: 0,1"-0,8"

• 81/2bild14: 0,1"-1,4"

Standardinställningen är 2 mm (metrisk version) / 0,1" (tumversion).