Filöverföring

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn Filöverföring under Systeminställningar.

Standardinställningar visas i fetstil.

Leveransalternativ

Aktiverar eller avaktiverar funktionen att skicka lagrade eller skannade dokument till ScanRouter leveransservern.

Standardinställningen är Av.

Ange det här alternativet när du väljer om du ska använda leveransprogrammet ScanRouter eller inte. Om du använder det, måste du förhandsregistrera I/O-enheten i ScanRouter.

Samlingsserverns IP-adress

Ange samlingsserverns IPv4-adress.

Denna inställning visas när filkonverteraren är installerad och samlingsfunktionen används av ScanRouter leveransprogramvara.

Faxmott. filöverföring

Ange hur faxfiler mottagna via olika linjer ska levereras.

• Inställning per linje

Ange om mottagna faxdokument ska skickas till ScanRouter leveransprogramvara för respektive faxlinje eller ej.

Standardinställningar för Linje 1 är Sänd ej.

Standardinställningen för Linje 2 är Sänd ej.

Standardinställningen för Linje 3 är Sänd ej.

• IP-Fax

Linjerna visas enligt driftmiljön.

• Sändning av mottagningsfil

Ange om mottagna faxdokument ska skickas till ScanRouter leveransprogramvara för respektive faxlinje eller ej.

Standardinställningen är Sänd ej.

• Skriv ut vid Sändning

Ange om mottagna faxdokument som skickats till ScanRouter leveransprogramvara även ska skrivas ut vid samma tillfälle eller ej.

Standardinställningen är Skriv inte ut.

• Fil att sända

Ange om alla mottagna faxdokument eller endast mottagna faxdokument som inkluderar sändningskoder (dokument med ID eller SUB/SEP-koder) ska skickas till ScanRouter leveransprogramvara.

Standardinställningen är Alla filer.

• Fil för sändningsfel

Om mottagna faxdokument inte kan skickas till ScanRouter leveransprogramvara, lagras det i minnet. För att skriva ut en lagrad fil, välj [Skriv ut fil], för att radera, välj [Radera fil].

Om maskinen kan skicka data till ScanRouter leveransprogramvara görs detta automatiskt. Om du raderar data kan du inte distribuera eller skriva ut dem.

• Skriv ut fil

• Radera fil

SMTP-server

Ange SMTP-serverns namn.

Om DNS används, ange värdnamnet.

Om DNS inte används, ange SMTP-serverns IPv4-adress.

Standardinställningen för "Portnummer" är 25.

Ange servernamnet med upp till 127 tecken. Mellanslag kan inte anges.

Ange ett portnummer mellan 1 och 65535 med sifferknapparna och tryck sedan på [bild].

SMTP-servern delar portnummer med Direkta SMTP-servern.

SMTP-autentisering

Ange SMTP-autentisering (PLAIN, LOGIN, CRAMMD5, DIGEST-MD5). När du skickar e-post till en SMTP-server kan du förbättra SMTP-serverns säkerhetsnivå med autentisering som kräver att du anger användarnamn och lösenord.

Om SMTP-servern kräver autentisering, ställ in [SMTP-autentisering] till [På] och ange sedan användarnamn, lösenord och kryptering.

Ange användarnamnet och lösenordet som ska ställas in för administratörens e-postadress när Internetfax används.

Standardinställningen är Av.

• Ange användarnamnet med upp till 191 tecken.

Mellanslag kan inte användas. Beroende på SMTP-servertypen kanske "realm" måste anges. Lägg till "@" efter användarnamnet, som i "användarnamn@realm".

• Ange lösenord med upp till 128 tecken.

Mellanslag kan inte användas.

• Ange en e-postadress med upp till 128 tecken.

• Följande kryptering kan väljas:

"Kryptering"-[Auto]

Används om autentiseringsmetoden är PLAIN, LOGIN, CRAM-MD5, eller DIGEST-MD5.

"Kryptering"-[På]

Använd om autentiseringsmetoden är CRAMMD5 eller DIGEST-MD5.

"Kryptering"-[Av]

Använd om autentiseringsmetoden är PLAIN eller LOGIN.

POP före SMTP

Ange POP-autentisering (POP före SMTP).

När du sänder e-post till en SMTP-server kan du höja SMTP-serverns säkerhetsnivå genom att ansluta till POP-servern för autentisering.

Standardinställningen är Av.

Om du ställer in POP före SMTP till [På], ange väntetiden efter autentisering, användarnamn, e-postadress och lösenord.

• Väntetid efter autent.: 300 msek.

Ange [Väntetid efter autent.] från noll till 10,000 millisekunder, i steg om en millisekund.

• Användarnamn

Ange användarnamnet med upp till 191 characters. Mellanslag kan inte användas.

• E-postadress

Ange e-postadressen med upp till 128 tecken. Mellanslag kan inte användas.

• Lösenord

Ange lösenord med upp till 128 tecken. Mellanslag kan inte användas.

För att aktivera POP-serverns autentisering innan du skickar e-post via SMTP-servern, ställ in [POP före SMTP] till [På]. E-post skickas till SMTP-servern efter den angivna tiden för [Väntetid efter autent.] har gått ut.

Om du väljer [På], ange servernamn i inställningar för POP3/IMAP4. Kontrollera även POP3-portnumret i port för e-postkommunikation.

Mottagningsprotokoll

Ange mottagningsprotokoll för mottagning av Internetfax.

Standardinställningen är POP3.

inställningar för POP3/IMAP4

Ange servernamn för POP3/IMAP4 för mottagning av Internetfax.

Det angivna servernamnet för POP3/IMAP4 används för [POP före SMTP].

Standardinställningen är Automatisk.

• Servernamn

Om DNS används, ange värdnamnet.

Om DNS inte används, ange POP3/IMAP4 eller server IPv4-adress.

Ange servernamnet för POP3/IMAP4 med upp till 127 tecken. Mellanslag kan inte användas.

• Följande kryptering kan väljas:

Kryptering-[Auto]

Lösenordskryptering ställs in automatiskt enligt serverinställningarna för POP/IMAP.

Kryptering-[På]

Kryptera lösenord.

Kryptering-[Av]

Kryptera inte lösenordet.

Administratörs e-postadress

Ange administratörs e-postadress.

Om maskinfel uppkommer eller om förbrukningsartiklar måste bytas ut skickas e-postmeddelanden till administratörens e-postadress med funktionen Info via e-post.

Om sändaren inte har angivits visas detta som avsändarens adress på skannade dokument som skickas med e-post.

När e-post sänds med funktionen Internetfax visas administratörs e-postadress som avsändaradress under följande förhållanden:

• Avsändaren har inte angivits och maskinens e-postadress har inte registrerats.

• Den angivna avsändaren är inte registrerad i maskinens adressbok och maskinens e-postadress har inte registrerats.

När SMTP-autentisering bedrivs för sända filer under funktionen Internetfax kommer administratörs e-postadress att synas i rutan "Från:". Om du har angivit användarnamn och e-postadress i [SMTP-autentiseringen], kontrollera att du anger denna inställning.

Ange upp till 128 tecken.

Om [Ange avsändarnamn automatiskt] är [Av] på e-postsända skannade dokument, ange avsändaren.

Port för e-postkommunikation

Ange portnumren för mottagning av Internetfax. Angivna POP3-portnummer används för [POP före SMTP].

Standardinställningen för POP3 är 110.

Standardinställningen för IMAP4 är 143.

Ange ett portnummer mellan 1 och 65535 med sifferknapparna och tryck sedan på [bild].

Intervall för e-postmottagning

Ange, i minuter, tidsintervallet för mottagning av Internetfax via POP3- eller IMAP4-server.

Standardinställningen är På, 15 minut(er).

Om [På] är valt kan tiden ställas in från 2 till 1440 minuter i steg om en minut.

Max. storlek, e-postmottagning

Ange maximalt e-postformat för mottagning av Internetfax.

Standardinställningen är 2MB.

Ange ett format från 1 till 50 MB i steg om 1 megabyte.

E-postlagring i server

Ange om e-post som mottagits med Internetfax ska lagras på POP3- eller IMAP4-servern eller ej.

Standardinställningen är Av.

Standardanvändarnamn/Lösenord (Skicka)

Ange användarnamnet och lösenordet som krävs för att sända skannade filer direkt till en delad mapp på en dator som använder Windows, till en FTP-server eller till en NetWare-server.

Du kan ange upp till 128 tecken.

Programmera/Ändra/Radera e-postmeddelande

Du kan programmera, ändra eller radera e-postmeddelandet som används vid sändning av Internetfax eller skannad fil som en bilaga.

• Programmera/Ändra:

1. Tryck på [Systeminställningar].

2. Tryck [Filöverföring].

3. Tryck på [bildNästa].

4. Tryck på [Programmera/Ändra/Radera e-postmeddelande].

5. Kontrollera att [Programmera/Ändra] är valt.

6. Tryck på [*Ej programmerad].

För att ändra det registrerade e-postmeddelandet, välj e-postmeddelande att ändra.

7. Tryck på [Ändra] under "Namn".

8. Ange ett namn och tryck sedan [OK].

Ange namnet med upp till 20 tecken.

9. Tryck [Redigera].

För att börja på en ny rad, tryck på [OK] för att återgå till skärmen för e-postmeddelande och tryck sedan [bildNästa] i "Välj rad att redigera".

10. Ange texten och tryck sedan på [OK].

Skriv upp till fem rader med text. Varje rad kan bestå av upp till 80 tecken.

11. Tryck på [OK].

12. Tryck på [Avsluta].

• Radera:

1. Tryck på [Systeminställningar].

2. Tryck [Filöverföring].

3. Tryck på [bildNästa].

4. Tryck på [Programmera/Ändra/Radera e-postmeddelande].

5. Tryck på [Ta bort].

6. Välj det e-postmeddelande som ska raderas.

Ett bekräftelsemeddelande om raderingen visas.

7. Tryck på [Ja].

8. Tryck på [Avsluta].

Ange avsändarnamn automatiskt

Ställ in om avsändarens namn ska anges eller ej vid sändning av e-post.

Standardinställningen är Av.

• Om du väljer [På], kommer den angivna e-postadressen att synas i rutan "Från:". Om du inte anger avsändaradressen kommer administratörs e-postadress att visas i rutan "Från:".

Om du inte anger avsändaren när du skickar filen via e-post med faxfunktionen, eller om den angivna e-postadressen inte är registrerad i maskinens adressbok, kommer maskinens e-postadress att visas i rutan "Från:". Om maskinen inte har en e-postadress kommer administratörs e-postadress att visas i rutan "Från:".

• Av

Om du väljer [Av], kommer den angivna e-postadressen att visas i rutan "Från:", men du kan inte skicka e-post utan att ange avsändarens e-postadress. Med faxfunktionen kan du inte skicka e-post om den angivna avsändarens e-postadress inte är registrerad i maskinens adressbok.

Konto för fax till e-post

Ange e-postadress, användarnamn och lösenord för mottagning av Internet-fax.

• E-postadress

Ange en e-postadress med upp till 128 tecken.

• Användarnamn

Ange användarnamnet med upp till 191 tecken.

• Lösenord

Ange ett lösenord med upp till 128 tecken.

Skannerns uppkopplingsintervall

Anger det tidsintervall som maskinen väntar innan den återigen försöker sända en skannad fil om den inte kunde sända den till leveransservern eller e-postservern.

Standardinställningen är 300 sekund(er).

Intervalltiden kan ställas in från 60 till 999 sekunder i steg om 1 sekund med sifferknapparna.

Denna inställning är för skannerfunktionen.

Skannerns antal uppkopplingar

Ställer in ett maximalt antal gånger som en skannad fil sänds till leveransservern eller e-postservern.

Standardinställningen är , 3 gång(er).

Om [På] väljs kan antalet gånger ställas in från 1 till 99.

Denna inställning är för skannerfunktionen.