Trådlöst LAN

Detta avsnitt beskriver användarverktygen i menyn trådlöst LAN under Gränssnittsinställningar.

[Trådlöst LAN] visas när maskinen är installerad med trådlöst LAN-gränssnittskort.

Var noga med att göra alla inställningar samtidigt.

Kommunikationsläge

Anger kommunikationsläget för trådlöst LAN.

Standardinställningen är 802.11 Ad-hocläge.

SSID-inställningar

Anger SSID för att särskilja anslutningspunkt i infrastrukturläge eller i 802.11 ad-hocläge.

Tecknen som kan användas är ASCII 0x20-0x7e (32 bytes).

Om inget anges i 802.11 ad-hocläge, visas "ASSID".

Ad-hoc-kanal

Ange vilken kanal du ska använda när [802.11 Ad-hocläge] har valts. Ställ in kanalen som passar ihop med det trådlösa LAN som används.

Följande kanaler är tillgängliga:

• IEEE 802.11a/b/g Trådlöst LAN

• Frekvensgrad:

2412 bild 2472 MHz (1 bild 13 kanaler)

5180 bild 5320 MHz (36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, och 64 kanaler)

• IEEE 802.11b/g Trådlöst LAN

• Frekvensgrad:

2412 bild 2462 MHz (1 bild 11 kanaler)

Standardinställningen är 11.

Vilken kanalen som används kan variera beroende på servermiljö.

Säkerhetsmetod

Anger krypteringen för IEEE 802.11a/g (trådlöst LAN).

Standardinställningen är Av.

Om du väljer [WEP], ange alltid WEP-kod. Om du väljer [WPA] ska du ange krypterings- och autentiseringsmetoder.

Ange "WPA", när [Kommunikationsläge] står på [Infrastrukturläge].

• WEP

Om du väljer "WEP", ange WEP-kod.

När du använder 64 bit WEP kan upp till 10 tecken användas för hexadecimal och upp till fem tecken för ASCII. När du använder 128 bit WEP kan upp till 26 tecken användas för hexadecimal och upp till 13 tecken för ASCII.

Antal tecken som kan anges är begränsade till 10 eller 26 för hexadecimal och 5 eller 13 för ASCII.

• WPA

• WPA krypteringsmetod

Välj antingen "TKIP" eller "CCMP(AES)".

• WPA-autent. metod

Välj antingen "WPA-PSK", "WPA", "WPA2-PSK" eller "WPA2".

Om du väljer "WPA-PSK" eller "WPA2-PSK", ange pre-shared key (PSK) med 8- 63 ASCII-tecken.

När "WPA" eller "WPA2" är valda, krävs autentiseringsinställningar och godkända installationinställningar. För mer information, se Handbok för nätverk.

Trådlös LAN-signal

När infrastrukturläge används kan man kontrollera maskinens radiovågsstatus med kontrollpanelen.

Radiovågsstatus visas när du trycker på [Trådlös LAN-signal].

Återställ fabriksstandard

• Du kan återställa LAN-inställningarna till standard.