Meddelanden som visas med Kopiator/Dokumentserverfunktionen

I det här avsnittet beskrivs de huvudsakliga meddelanden som visas på maskinen. Om andra meddelanden visas följer du anvisningarna i dem.

Viktigt

• Om du inte kan göra kopior som du vill på grund av problem med papperstyp, pappersformat eller papperskapacitet byter du till rekommenderat papper. Se Om den här maskinen.

• För meddelanden som inte finns med här, se “Om du får problem med att använda maskinen”.

Meddelande

Orsak

Lösning

“Autentiseringen misslyckades.”

Det angivna användarnamnet eller lösenordet är inte giltigt.

Be användaradministratören om rätt användarnamn och lösenord.

“Autentiseringen misslyckades.”

Maskinen kan inte genomföra autentiseringen.

Kontakta administratören.

“Kan ej känna av orig. format.”

Originalet på originalglaset är inte av standardformat.

• Placera originalet på originalglaset igen. Lägg framsidan nedåt.

• Om maskinen inte kan känna igen originalets format kan du ange det manuellt. Använd inte det automatiska pappersvalsläget eller funktionen för automatisk förminskning/förstoring. Se Handbok för kopiator/dokumentserver.

“Kan ej känna av orig. format.”

Inget original har placerats.

Placera originalen.

“Kan ej hålslå detta format.”

Hålslagsfunktionen kan inte användas med det pappersformat som är valt.

Välj rätt pappersformat. Se Handbok för kopiator/dokumentserver.

“Kan ej häfta detta format.”

Häftfunktionen kan inte användas med det pappersformat som är valt.

Välj rätt pappersformat. Se Handbok för kopiator/dokumentserver.

“Kontrollera originalriktning”

Originalet har inte placerats i rätt riktning.

Ändra originalets riktning.

“Kontrollera pappersformatet.”

Ett avvikande pappersformatet har ställts in.

Om du trycker på [Start], startar kopiering på valt papper.

“Duplex är ej tillgängligt med detta format.”

Du har valt ett pappersformat som inte kan användas i duplexläge.

Välj rätt pappersformat. Se Handbok för kopiator/dokumentserver.

“Överskrider max. ant. sidor per fil. Vill du lagra skannade sidor som 1 fil?”

Antalet skannade sidor överskrider kapaciteten per fil för Dokumentserver.

För att lagra skannade sidor i en fil trycker du på [Lagra fil]. Skannade data lagras i en fil på dokumentservern. Om du inte vill lagra de skannade sidorna trycker du istället på [Nej]. Skannade data raderas.

“Fil som lagras överskred max. antal sidor per fil. Kopiering kommer att stoppas.”

De skannade originalen har för många sidor för att lagras som ett dokument.

Tryck på [Avsluta] och lagra sedan igen med ett lämpligt antal sidor.

“Broschyr eller häfte är ej tillgängligt p.g.a. blandat bildläge.”

Du valde funktionen “Broschyr” eller “Häfte” för original som skannats med en annan funktion så som kopiator eller skrivare.

Kontrollera att originalen för funktionen “Broschyr” eller “Häfte” skannas med samma funktion.

“Maximalt antal uppsättningar: n.”

(En siffra placeras vid n.)

Antalet kopior överstiger maximal kopiekvantitet.

Du kan ändra värdet för maximal kopiekvantitet från [Max. kopieantal] i [Normalegenskaper] under [Kopiator/Dokumentserverinställningar].

“Ett original skannas av en annan funktion. Återgå till den funktionen och tryck på stoppknappen för att avbryta skanningen eller tryck på startknappen för att återuppta.”

En annan maskinfunktion än kopiatorfunktionen används, till exempel dokumentserverfunktionen.

Avbryt det pågående jobbet. Tryck exempelvis på [Avsluta] följt av [Dokumentserver]. Tryck därefter på tangenten [Radera/Stopp]. När meddelandet “Du har tryckt på Radera/Stopp. Vill du verkligen avbryta skanningen?” visas, tryck på [Stopp].

“Var god vänta.”

Mottagarlistan uppdateras från nätverket med SmartDeviceMonitor for Admin. Beroende på hur många mottagare som ska uppdateras kan det dröja innan du kan använda maskinen igen. Det är inte möjligt att använda maskinen när detta meddelande visas.

Vänta tills meddelande försvunnit. Stäng inte av strömmen medan meddelandet visas.

“Kan ej rotationssortera detta format.”

Du har valt ett pappersformat som inte kan användas tillsammans med Rotationssortera.

Välj rätt pappersformat. Se Handbok för kopiator/dokumentserver.

“Vald(a) fil(er) innehåller fil(er) utan rättigheter. Endast fil(er) med rättigheter kommer att raderas.”

Du har försökt att radera filer utan att ha behörighet att göra det.

Filerna kan enbart raderas av filskaparen. Om du vill radera en fil som du inte har behörighet att radera, kontakta den person som skapade filen.

“Du har inte rättighet att använda den här funktionen.”

Det inloggade användanamnet har inte tillstånd att använda den valda funktionen.

Kontakta administratören för hjälp med den funktion som du behöver använda.

Tandemkop.

Meddelande

Orsak

Lösning

“Kan inte ansluta till undermaskinen. Kontrollera status för undermaskinen.”

Indikatorn lyser.

Undermaskinens hårddisk fungerar inte.

Tryck på [Avsluta] på huvudmaskinen och följ instruktionerna på skärmen.

“Kan inte skriva ut från undermaskinen. Kontrollera status för undermaskinen.”

Felmatat papper i undermaskinen, eller så måste toner eller annat material fyllas på.

Följ de instruktioner som visas. Mer information finns under Fylla på toner, Ta bort papper som fastnat, eller Ta bort felmatade häftklamrar.

Om undermaskinens skärm anger att en lucka är öppen ska de instruktioner som visas följas.

“Kan inte skriva ut från undermaskinen. Kontrollera status för undermaskinen.”

Undermaskinens meny Användarverktyg är öppen.

Tryck på [Användarverktyg] för att stänga menyn Användarverktyg.

“Kan inte skriva ut från undermaskinen. Undermaskinen kommer att frånkopplas.”

Undermaskinen har stannat på grund av strömavbrott eller kommunikationsfel.

Fortsätt kopiering på huvudmaskinen.

“Ingen stämpeldata i undermaskinen.”

Stämpeldata i undermaskinen raderad.

Programmera om stämpeln i undermaskinen.

“Undermaskinen har inte samma pappersinställning(ar).”

Papperstyp eller pappersfacksinställningar på de två maskinerna stämmer inte överens.

Gör samma inställningar på båda maskinerna.

“Undermaskinen är i läge för Mellankopiering.”

Undermaskinen är i läge för Mellankopiering.

Tryck på [Mellankopiering] på undermaskinen för att avbryta läget för mellankopiering.

“Kassett ej tillg. eftersom underordn. maskin ej samma pprinst.”

De båda maskinernas pappersfacksinställningar stämmer inte överens.

Gör samma inställningar på båda maskinerna.

“Undermaskinens inställning(ar) för omslagsark är annorlunda än huvudmaskinens.”

De båda maskinernas inställning(ar) för omslagsark stämmer inte överens.

Gör samma inställningar på båda maskinerna.

“Undermaskinens inställning(ar) för skiljeark är annorlunda än huvudmaskinens.”

De båda maskinernas inställning(ar) för skiljeark stämmer inte överens.

Gör samma inställningar på båda maskinerna.

“Undermaskinens inställning(ar) för mellanark är annorlunda än huvudmaskinens.”

De båda maskinernas inställning(ar) för mellanark stämmer inte överens.

Gör samma inställningar på båda maskinerna.