Fylla på toner

I det här avsnittet förklaras hur du fyller på och förvarar toner.

VARNING

• Bränn inte använd toner eller tonerpatroner. Toner kan explodera i öppen låga. Släng förbrukade tonerpatroner enligt de lokala föreskrifterna.

FÖRSIKTIGT

• Förvara toner (använd och oanvänd) och tonerpatroner utom räckhåll för barn.

FÖRSIKTIGT

• Om toner eller använd toner inandas, gurgla med mycket vatten och byt till en miljö med frisk luft. Kontakta eventuellt läkare.

FÖRSIKTIGT

• Om du får toner eller använd toner i dina ögon, spola omedelbart med mycket vatten. Kontakta eventuellt läkare.

FÖRSIKTIGT

• Om du sväljer toner eller använd toner, späd ut genom att dricka mycket vatten. Kontakta eventuellt läkare.

FÖRSIKTIGT

• Undvik att få toner på kläderna eller huden när du tar bort papper som fastnat eller byter toner. Om huden kommer i kontakt med toner, tvätta området noggrant med tvål och vatten.

• Om du får toner på kläderna, tvätta i kallt vatten. Varmt vatten gör att tonern absorberas av tyget och det kan då vara omöjligt att få bort fläcken.

FÖRSIKTIGT

• Våra produkter är utformade för att uppfylla höga standard vad gäller kvalitet och funktionalitet, och vi rekommenderar att du endast använder förbrukningsartiklar från en auktoriserad återförsäljare.

FÖRSIKTIGT

• Var mycket försiktig när du öppnar tonerbehållaren. Toner kan spillas ut, smutsa ner dina kläder och händer samt resultera i att du andas in eller sväljer toner.

Viktigt

• Fel kan uppstå om du använder annan toner än den rekommenderade.

• Stäng inte av strömbrytaren när du ska fylla på toner, dina inställningar går i sådana fall förlorade.

• Fyll alltid på toner när du uppmanas att göra så.

Obs

• Du kan fortfarande köra ungefär 10 till 600 kopior efter att meddelandena Tonerpatronen är nästan slut.” och Byt tonerpatron.” visats, men byt toner snart för att förhindra dåliga utskrifter.

• Du kan kontrollera namn på rätt toner som krävs och tillvägagångssättet för att byta den via skärmen Byt tonerpatron”.

• Tryck på [Systemstatus] för att visa kontaktnumret för beställning av förbrukningsmaterial. Se “Kontrollera maskinstatus och maskininställningar”.

• Du kan byta alla fyra färgtonerpatronerna på samma sätt.