Om du får problem med att använda maskinen

I följande avsnitt beskrivs vanliga problem och meddelanden.

Om andra meddelanden visas följer du instruktionerna i dem.

Problem

Orsak

Lösning

Även om kopiatorskärmen visas när maskinen slås på med huvudströmbrytaren, går det inte att byta till en annan skärm genom att trycka på [Skrivare] eller [Skanner].

Förutom kopiatorfunktionen är inga funktioner klara att använda.

Vänta ett tag till.

Maskinen har nyligen slagits på och skärmen Användarverktyg visas, men vissa menyalternativ saknas.

Endast kopieringsfunktionen är redo just nu. Olika funktioner tar olika lång tid. Tillgängliga funktioner visas i menyn Användarverktyg.

Vänta ett tag till.

Huvudströmbrytaren blinkar och slocknar inte när den trycks in.

Detta händer i följande fall:

• Dokumentmataren är öppen.

• Maskinen kommunicerar med extern utrustning.

• Hårddisken är i drift.

• Maskinen svalnar.

Stäng dokumentmataren och kontrollera om maskinen kommunicerar med extern utrustning.

Skärmen är släckt.

Maskinen är i energisparläge.

Tryck på [Energibesparing] för att gå ur energibesparingsläget.

Skärmen är släckt.

Strömbrytaren är frånslagen.

Slå på strömbrytaren.

Ingenting händer när strömbrytaren slås på.

Huvudströmbrytaren är frånslagen.

Slå på huvudströmbrytaren.

“Var god vänta.” visas.

Meddelandet visas när du slår på strömbrytaren.

Vänta ett ögonblick. Om maskinen inte är klar inom 1 minut, kontakta en servicetekniker.

“Var god vänta.” visas.

Detta meddelande visas när maskinen värms upp.

• Vänta ett ögonblick. Om maskinen inte är klar inom fem minuter, kontakta en servicetekniker.

• Vänta tills meddelandet försvinner. Slå inte av huvudströmbrytaren när meddelandet fortfarande finns kvar.

“Var god vänta.” visas.

Detta meddelande visas när du byter tonerpatronen.

Vänta ett ögonblick. Om maskinen inte är klar inom 2 minuter, kontakta en servicetekniker.

“Minnet är fullt. Vill du lagra skannad fil?” visas.

De skannade originalen överstiger det antal ark/sidor som kan lagras på hårddisken.

• Tryck på [Lagra fil] för att lagra de skannade sidorna. Ta bort onödiga filer med [Radera fil].

• Tryck på [Nej] om du inte ska lagra de skannade sidorna. Ta bort onödiga filer med [Radera fil].

“Självkontroll...” visas.

Bildjustering utförs i maskinen.

Maskinen kan utföra regelbundet underhåll under pågående körning. Hur ofta och hur länge detta underhåll pågår beror på luftfuktighet, temperatur och utskriftsfaktorer såsom antal utskrifter, pappersformat och papperstyp. Vänta tills maskinen är klar.

Skärmen för registrering av användarkoder visas.

Användarnas åtkomstmöjligheter begränsas genom autentisering av användarkod.

Ange användarkoden (högst åtta siffror) och tryck sedan på [OK].

Autentiseringsskärmen visas.

Grundläggande autentisering, Windows-autentisering, LDAP-autentisering eller Autentisering av serverintegration ställs in.

Ange användarnamn och lösenord. Se Om den här maskinen.

“Autentiseringen misslyckades.” visas.

Det angivna användarnamnet eller lösenordet är inte giltigt.

Be användaradministratören om rätt användarnamn och lösenord.

“Autentiseringen misslyckades.” visas.

Maskinen kan inte genomföra autentiseringen.

Kontakta administratören.

“Du har inte rättighet att använda den här funktionen.” visas på skärmen trots att du angett rätt lösenord.

Det inloggade användanamnet har inte tillstånd att använda den valda funktionen.

Kontakta administratören för hjälp med den funktion som du behöver använda.

Ett felmeddelande visas fortfarande, trots att felmatat papper har tagits bort.

• När ett meddelande om felmatat papper visas ligger det kvar tills du öppnat och stängt locket.

• Papper som har fastnat ligger kvar i kassetten.

Ta bort det felmatade pappret och öppna och stäng sedan luckan. Se Ta bort papper som fastnat.

Originalbilderna skrivs ut på baksidan av papperet.

Du kanske inte har fyllt på papperet rätt.

Fyll på papper på rätt sätt. Lägg papperet i pappersfacket med trycksidan uppåt. Fyll på papper i stormagasinet (LCT), det breda stormagasinet eller i sidoinmatningsfacket med trycksidan uppåt.

Matningsfel inträffar ofta.

Kassettens sido- eller ändguider har inte ställts in ordentligt.

Matningsfel inträffar ofta.

Papper av format som inte kan kännas av har placerats.

Matningsfel inträffar ofta.

Det finns ett främmande objekt i efterbehandlarens fack.

• Ta bort det felmatade papperet. Se Ta bort papper som fastnat.

• Placera inte något i efterbehandlarens fack då detta kan få papperet att fastna.

Matningsfel inträffar ofta.

Häftpatronen har inte installerats på rätt sätt.

Ställ in häftpatronen på rätt sätt. Efterbehandlaren SR4020 kräver också en häftpatron för sadelhäftning. För detaljer om hur du fyller på häftklamrar, se Fylla på häftklamrar.

Kan ej skriva ut i duplexläge.

Duplexutskrift kan inte göras med papper som är placerat i sidofacket.

När du använder duplexutskrift ska du ställa in användning av papper från en annan kassett än sidofacket.

Kan ej skriva ut i duplexläge.

[Tillämpa duplex] är inställd på [Nej] för "Papperstyp: Kassett 1-3".

I [Kassettpappersinställningar] under "Papperstyp: Kassett 1-3" ställer du in [Tillämpa duplex][Ja].

Kan ej skriva ut i duplexläge.

Du kan inte välja duplexutskrift om papperstypen har ställts in på [Registerflikar].

I [Kassettpappersinställningar] under "Papperstyp: Kassett 2-3" väljer du en annan papperstyp än [Registerflikar].

Obs

• Om du inte kan göra kopior som du vill beroende på papperstypen, pappersformatet eller papperskapaciteten byter du till rekommenderat papper. Se Om den här maskinen.

• Att använda rullat papper orsakar lätt pappersstopp, solkiga papperskanter eller fel positionering vid häftning eller stapelutskrift. Om du använder rullat papper kan du släta ut det genom att rulla det åt andra hållet eller lägga det med framsidan nedåt. För att undvika att papperet blir rullat, förvara det på en flat yta och inte lutat mot en vägg till exempel.