Kontrollpanel

Detta avsnitt är en introduktion av namn och funktioner på kontrollpanelens komponenter.

Viktigt

• Slå inte av huvudströmbrytaren när huvudströmindikatorn lyser eller blinkar. Det kan leda till att hårddisken skadas.

Illustrationen visar maskinens kontrollpanel med alla tillval installerade.

Bild av kontrollpanelen (numrerade detaljer)

1. Tangenten [Användarverktyg/Räknare]

• Användarverktyg

Tryck för att ändra standardinställningar och villkor så att de passar dina behov. Se Handbok för allmänna inställningar

• Räknare

Tryck för att kontrollera eller skriva ut räkneverkets värde. Se Handbok för allmänna inställningar.

• Kontaktinformation

Tryck för att ta reda på var du kan beställa förbrukningsvaror och vart du ska ringa i händelse av fel. Du kan också skriva ut denna information. Se Handbok för allmänna inställningar.

2. Funktionstangenter

Tryck för att visa användarskärmen för någon av följande funktioner: kopiera, dokumentlåda, fax, skrivare eller skanner

Indikatorn för vald funktion tänds.

3. Display

Visar tangenter för varje funktion, användarstatus eller meddelanden.

4. Tangenten [Nollställ]

Tryck på den här tangenten för att nollställa aktuella inställningar.

5. Tangenten [Program](kopiator-, dokumentserver-, fax- och skannerläge)

• Tryck på den här tangenten för att registrera inställningar som används ofta eller för att komma ihåg registrerade inställningar. Se Handbok för kopiator/dokumentserver, Handbok för fax och Handbok för skanner.

• Tryck på den här tangenten för att programmera standardinställningar för startskärmen när lägen har nollställts eller återstartats, eller omedelbart efter att du har tryckt på startknappen. Se Handbok för kopiator/dokumentserver, Handbok för fax och Handbok för skanner.

6. Tangenten [Mellankopiering]

Tryck på den här tangenten för mellankopiering.

7. Tangenten [Energispar]

Använd tangenten för att växla till och från Energisparläge.

8. Indikator för huvudström

Indikatorn för huvudström tänds när du slår på huvudströmbrytaren.

9. Startknapp

Tryck på knappen för att sätta på strömmen (indikatorn för startknappen tänds). Stäng av strömmen genom att trycka på knappen igen (indikatorn för startknappen släcks).

10. Gemfack

Innehåller gem eller häftklamrar som tagits bort från dokument.

11. Tangenten[Inloggning/Utloggning]

Tryck på denna för att logga in eller logga ut.

12. Tangenten [förenklad display]

Tryck på denna för att växla till förenklad display.

13. Tangenten [Provkopia]

Tryck på den här tangenten om du vill göra en enstaka uppsättning kopior eller utskrifter för att kontrollera utskriftskvaliteten innan du gör flera uppsättningar. Se Handbok för kopiator/dokumentserver.

14. Tangenten [Start]

Tryck för att starta kopiering, utskrift, skanning eller sändning.

15. [Fyrkant]-tangent (Tangenten Enter)

Tryck på tangenten för att bekräfta angivna värden eller poster.

16. Tangenten [Radera/Stopp]

• Radera

Tryck på tangenten för att radera en angiven siffra.

• Stopp

Tryck för att stoppa ett pågående jobb, t.ex. skanning, fax eller utskrift.

17. Nummertangenter

Används för att ange antal kopior, faxnummer och data för den valda funktionen.

18. Varningsindikator

Lyser kontinuerligt om ett fel har inträffat.

19. Data in-indikator (fax- och skrivarläge)

Blinkar när maskinen tar emot utskriftsjobb eller LAN-faxdokument från en dator. Se Handbok för fax och Handbok för skrivare

20. Tangenten [Övriga funktioner]

Ringer upp registrerade funktioner.

21. Kommunikationsindikator, Indikator för filmottagning, Indikator för konfidentiell fil

• Kommunikationsindikator

Lyser konstant vid dataöverföring och datamottagning.

• Indikator för filmottagning

Lyser konstant medan andra data än personlig korg eller låst minnesfil tas emot och sparas i faxminnet.

Se Handbok för fax

• Indikator för konfidentiell fil

Lyser konstant medan personlig data tas emot.

Blinkar medan låst minnesfil tas emot.

Se Handbok för fax.