Energispar

Det här avsnittet förklarar maskinens energisparfunkioner.

Den här maskinen har följande energisparfunktioner.

Energibesparing

Om du inte använder maskinen under en viss tid efter att ett jobb är färdigt, eller om du trycker på knappen[Energispar], slocknar displayen och maskinen övergår till energisparläge. När du trycker på knappen [Energispar] igen återgår maskinen till användningsläge. Maskinen använder mindre elektricitet i energisparläge.

Du kan ändra den tid som maskinen väntar innan den övergår till energisparläge sedan kopieringen är färdig eller den sista funktionen har genomförts med Tidsinställning för energispar.

Auto av

Maskinen stänger av sig automatiskt när jobbet är klart och en viss tidsperiod har gått. Denna funktion kallas "Auto av".

Du kan ändra den automatiska avstängningstiden med Tidsinställning för auto av.

Obs

• Se Handbok för allmänna inställningar.

• Funktionerna energispar och auto av fungerar inte i följande fall:

• När ett varningsmeddelande visas

• När meddelandet ring service visas

• När papperet har fastnat

• När luckan är öppen

• När “Byt tonerpatron” visas

• När toner fylls på

• När skärmen Användarverktyg/Räknare/Förfrågan visas

• Under pågående fast uppvärmning

• Under databehandling

• När man gör paus i utskriften

• När funktionen uppringning används

• När en mottagare registreras i adresslistan eller listan över gruppnummer

• När Data-in-indikatorn lyser eller blinkar

• När skärmbilden för sparade dokument i skrivarfunktionen visas

• När den interna kylarfläkten är igång