Rotationskopiering

Om riktningen som du placerar originalen i skiljer sig från den hos papperen du kopierar till, kommer maskinen att rotera originalbilden med 90 grader för att passa in den på papperet.

Illustration av Rotationskopiering

Du kan inte använda Rotationskopiering när du förstorar till A3, B4 JIS eller papper av formaten 11 × 17, 81/2 × 14. I detta fall, placera originalen i riktningen Liggande.

Originalformat och -riktning

Kopieringspappersformat och riktning

Du kan inte rotera:

A4, B5 JIS, eller A5Stående

Illustration av Rotationskopiering

När du förstorar till

B4 JIS eller A3

Illustration av Rotationskopiering

Du kan däremot rotera:

A4, B5 JIS, eller A5Liggande

Illustration av Rotationskopiering

När du förstorar till

B4 JIS eller A3

Illustration av Rotationskopiering

Obs

• Den här funktionen fungerar när Automatiskt pappersval eller Automatisk förminskning/förstoring är valt. Se "Automatiskt pappersval" och "Automatisk förminskning/förstoring".

• Standardinställningen för Automatiskt kassettskifte är [Med bildrotering]. Du kan inte använda Rotationskopiering om den här inställningen är ändrad till [Utan bildrotering] eller [Av]. För mer detaljer om Automatiskt kassettskifte, se Handbok för allmänna inställningar.

• Beroende på inställningarna för Hålslagning, Häftning eller Z-vikning kan det hända att du inte kan använda funktionen Rotationskopiering.