Häftning

Varje uppsättning kopior kan häftas ihop.

Illustration av Häftning

Viktigt

• Du kan inte använda sidoinmatningsfacket tillsammans med denna funktion.

• Om du väljer häftning utan att ha häftpatronen för sadelhäftning på plats i efterbehandlaren SR4020, kan pappersstopp lätt inträffa. Kontrollera att häftpatronen sitter fast.

Originalets riktning och häftningsposition

Placera alla originalen i ADF-enheten i den riktning som de normalt kan läsas. När du placerar originalet på originalglaset, behåll samma riktning men lägg originalet med texten nedåt.

Förhållandet mellan riktningen som du placerar originalet i och häftningspositionerna är följande:

Illustration av häftningsposition

*1 Ovanstående tabell visar häftningspositionerna. Papperets riktning anger inte utmatningsriktningen.

*2 Du kan inte häfta i den här positionen vid kopiering på pappersformaten A3 eller B4 JIS.

*3 Om du vill häfta i den här positionen på A3 eller B4 JIS pappersformat, välj oläslig riktning för originalets riktning och välj sedan Topp 2.

1Tryck på [Efterbehandling].

Bild av användarpanelen

2Välj ett av häftningslägena.

När efterbehandlaren SR4010 eller SR5000 installerats:

Bild av användarpanelen

När efterbehandlaren SR4020 installerats:

Bild av användarpanelen

När du väljer häftningsposition väljs också sorteringsfunktionen automatiskt.

3Tryck på [OK].

4Ange antalet uppsättningar kopior med siffertangenterna.

5Placera originalen och tryck sedan på [Start].

Obs

• När du placerar ett original på originalglaset, börja med den första sidan som ska kopieras. När du placerar original i ADF-enheten, sätt i dem så att den första sidan ligger överst.

• När du placerar original på originalglaset eller i ADF-enheten med Buntning aktiverad, tryck på [Skarp] efter att alla original har skannats.

• Om du anger Häftning: Centrerad måste du ange broschyrfunktionen. För mer detaljer om Broschyr, se "Häfte/Broschyr".

• Du kan ändra häftningspositionerna som visas i startskärmen under Indata/Utdata i rutan Användarverktyg. För mer detaljer, se Handbok för allmänna inställningar.

• För mer detaljer om antalet ark som kan häftas ihop och antalet häftade kopior som kan staplas på varje fack, se "Tilläggsinformation".