Automatisk förm/förstor

Maskinen känner automatiskt av originalformatet och väljer sedan passande reproduktionsproportioner grundat på det pappersformat du valde.

Illustration över Auto förm/förstor

Viktigt

• Du kan inte använda sidoinmatningsfacket tillsammans med denna funktion.

• Om du väljer reproduktionsproportioner efter att ha tryckt på [Auto förm/förstor] avbryts [Auto förm/förstor] och bilden kan inte roteras automatiskt.

Detta är användbart om du vill kopiera original av olika format till papper med samma format.

Om originalets matningsriktning inte överensstämmer med riktningen för det papper som du ska kopiera på, roterar maskinen papperet 90 grader så att det passar den valda pappersinställningen (Rotera kopia). Till exempel: för att förminska ett A3 (11 × 17)Liggande original så att det passar på ett A4 (81/2 × 11)Stående pappersformat, välj en kassett som innehåller A4 (81/2 × 11)Stående pappersformat och tryck sedan på [Auto förm/förstor]. Kopieringsbilden roteras nu automatiskt för att passa det valda papperet.

Illustration över Auto förm/förstor

För mer detaljer om Rotera kopia, se "Rotera kopia".

Originalformat och -riktningar som du kan använda med denna funktion är följande:

Metrisk version

Originalets placering

Originalformat och -riktning

Originalglas

A3Liggande, B4 JISLiggande, A4StåendeLiggande, B5 JISStåendeLiggande, 8 1/2 × 13Liggande, 8KLiggande, 16KStåendeLiggande

Dokumentmatare (ADF)

A3Liggande, B4 JISLiggande, A4StåendeLiggande, B5 JISStåendeLiggande, A5StåendeLiggande, B6 JISStåendeLiggande, 11 × 17Liggande, 81/2 × 11StåendeLiggande, 81/2 × 13Liggande

Tumversion

Originalets placering

Originalformat och -riktning

Originalglas

11 × 17Liggande, 81/2 × 14Liggande, 81/2 × 11StåendeLiggande

Dokumentmatare (ADF)

A3Liggande, A4StåendeLiggande, 11 × 17Liggande, 81/2 × 14Liggande, 81/2 × 11StåendeLiggande, 51/2 × 81/2StåendeLiggande, 10 × 14Liggande, 71/4 × 101/2Liggande

1Tryck på [Auto förm/förstor].

Bild av användarpanelen

2Välj pappersformat.

3Placera originalen och tryck sedan på [Start].