Als er meldingen worden weergegeven en het apparaat niet kan worden bediend

Meldingen

Voorwaarde

Oplossing en verwijzing

“Service-oproep”

SCxxx-xx

Contact

Serienummer apparaat

Het apparaat moet worden gerepareerd.

Overweeg het repareren van het apparaat.

“Functionele problemen”

SCxxx-xx

Contact

Serienummer apparaat

Het apparaat werkt niet naar behoren en er is onderhoud of een reparatie nodig.

Bereid een onderhoudsbeurt voor of overweeg om het apparaat te repareren.

• Als er een bericht wordt weergegeven om het apparaat uit en opnieuw aan te zetten, kan het probleem opgelost worden door het apparaat uit te zetten, 10 seconden of langer te wachten na bevestiging dat de aan/uit-indicator uit is, en daarna het apparaat opnieuw aan te zetten.

De stroom in-/uitschakelen

• Als “Druk op [Annuleren] om functies te annuleren.” wordt weergegeven, kunt u het apparaat verder gebruiken, uitgezonderd de functie die niet naar behoren werkt, na het drukken op [Annuleren].

“Even geduld a.u.b.”

Het apparaat ontwaakt uit de slaapmodus.

Wacht even. Zet het apparaat uit als het bericht na vijf minuten nog altijd wordt weergegeven, wacht gedurende 10 seconden of meer na bevestiging dat de aan/uit-indicator uit is, en zet het apparaat opnieuw aan.

De stroom in-/uitschakelen

“Even geduld a.u.b.”

Het apparaat bereidt zich voor op de functie of het uitvoeren van het proces voor beeldstabilisatie.

Wacht een moment en zet het apparaat niet uit.

De omgevingstemperatuur bevindt zich buiten het gespecificeerde werkingsbereik van het apparaat.

Controleer de kamertemperatuur en of deze voldoet aan de werkingsvereisten van het apparaat. Als de machine net werd verplaatst naar de huidige locatie, wacht dan enige tijd om het apparaat de tijd te geven zich aan te passen aan de omgeving.

Installatievereisten na verplaatsing van het apparaat

Als de kamertemperatuur zich binnen specificaties bevindt en het bericht na vijf minuten nog altijd wordt weergegeven, wacht dan gedurende 10 seconden of langer na bevestiging dat de aan/uit-indicator uit is, en zet daarna het apparaat opnieuw aan.

De stroom in-/uitschakelen

“Even geduld a.u.b.”

Een verbruiksartikel of voorziening zoals de toner werd bijgevuld.

Wacht een moment en zet het apparaat niet uit. Zet het apparaat uit als het bericht na vijf minuten nog altijd wordt weergegeven, wacht gedurende 10 seconden of meer na bevestiging dat de aan/uit-indicator uit is, en zet het apparaat opnieuw aan.

De stroom in-/uitschakelen

“Bezig met uitschakelen... Een ogenblik geduld a.u.b. De stroom wordt automatisch uitgezet. Maximale wachttijd: 5 minuten”

Het apparaat werd uitgezet tijdens opstart of in de stand-bymodus.

Wacht tot het apparaat uit staat.

Opmerking

• Als het probleem niet verholpen is na het uitvoeren van de acties die worden weergegeven in het volgende bericht, kan het apparaat tijdelijk niet naar behoren werken. Zet het apparaat uit, wacht gedurende 10 seconden of meer na bevestiging dat de aan/uit-indicator uit is, en zet het apparaat opnieuw aan.

• De stroom in-/uitschakelen

• “Paneel open”

• “Toner bijvullen”/“Nietjes bijvullen”

• “Tonerafvalfles vervangen”

• “Origineel achtergebleven op glasplaat”

• “Geen papier.”