PS Menu

In dit gedeelte worden de instellingen in het [PS-menu] onder [Printereigenschappen] beschreven.

Het instellingenscherm gebruiken

Instellingsitems

Omschrijving

Taak time-out

U kunt opgeven hoe lang het apparaat wacht met het annuleren van het afdrukken in seconden (0 tot 999 seconden) wanneer de taakontvangst wordt onderbroken.

U kunt de prioriteit van de wachttijd selecteren die in het printerstuurprogramma is opgegeven of via een opdracht of op het bedieningspaneel is opgegeven. Wanneer u [Apparaatinst. gebr.] selecteert, is de hier opgegeven wachttijd actief.

• Standaardinstelling: [Driver / opdracht gebr.]

Wacht time-out

U kunt opgeven hoe lang het apparaat wacht om de taakontvangst in seconden (0 tot 999 seconden) te stoppen wanneer het einde van de taak niet wordt gedetecteerd.

U kunt de prioriteit van de wachttijd selecteren die in het printerstuurprogramma is opgegeven of via een opdracht of op het bedieningspaneel is opgegeven. Wanneer u [Apparaatinst. gebr.] selecteert, is de hier opgegeven wachttijd actief.

• Standaardinstelling: [Driver / opdracht gebr.]

Papierselectie-methode

U kunt opgeven hoe de papierlade wordt geselecteerd door de standaardwaarde voor DeferredMediaSelection in PostScript op te geven.

Wanneer [Autom. selecteren] wordt geselecteerd, is de standaardwaarde "waar". De papierlade die overeenkomt met de papierinstelling die in een afdruktaak is opgegeven, wordt geselecteerd.

Wanneer [Papierlade selecteren] wordt geselecteerd, is de standaardwaarde "onwaar". De papierlade wordt geselecteerd aan de hand van de mediaselectie van PostScript Language Reference.

• Standaardinstelling: [Selecteer papierlade]

Schakelen tussen enkel- en dubbelzijdig afdrukken

U kunt selecteren op welke zijde van het papier moet worden afgedrukt als het PS-commando wordt gebruikt om dubbelzijdig af te drukken en als het "setpagedevice"-commando is ingevoerd.

Wanneer [Actief] wordt geselecteerd, annuleert het apparaat dubbelzijdig afdrukken en drukt het pagina's af nadat het commando op de voorkant van het papier is ingevoerd.

Wanneer [Inactief] wordt geselecteerd, voert het apparaat dubbelzijdig afdrukken uit en drukt het pagina's af nadat het commando op de achterkant van het papier is ingevoerd.

• Standaardinstelling: [Actief]

Gegevensindeling

U kunt de gegevensindeling opgeven volgens de gegevensindeling die moet worden afgedrukt, [Binaire gegevens] of [TBCP]

Deze instelling is van kracht wanneer het apparaat met een andere dan parallelle verbinding wordt gebruikt.

• Standaardinstelling: [TBCP]

Resolutie

U kunt de resolutie aangeven in dots per inch.

• Standaardinstelling: [600 dpi (Standaard)]

Toner besparen

U kunt aangeven of het inktverbruik bij het afdrukken moet worden beperkt.

• Standaardinstelling: [Uit]

Kleurinstelling

U kunt de methode opgeven om RGB-gegevens naar CMYK-gegevens te converteren.

• Standaardinstelling: [Superfijn]

Kleurprofiel

U kunt het kleurprofiel opgeven volgens de gegevens die moeten worden afgedrukt. Zo is het afdrukken in neutrale kleuren of gradaties mogelijk, zoals een foto, zelfs in kleur, of reproductie van hoge kleuren.

• Standaardinstelling: [Autom.]

Kleurmodelmethode

U kunt aangeven of u kleur of zwart-wit als kleurmodelmethode wilt gebruiken.

• Standaardinstelling: [Kleur]

Richting van automatische detectie

U kunt aangeven of de richting van de afdrukgegevens automatisch moet worden gedetecteerd.

• Standaardinstelling: [Aan]

Grijsreproductie

U kunt opgeven welke kleurentoner moet worden gebruikt om de zwarte en grijze delen af te drukken.

• Standaardinstelling: [Zwart/grijs door K (zwart)]

Bevestiging lettertypewijziging

Hier kunt u aangeven of het bevestigingsscherm moet worden weergegeven wanneer een lettertype wordt vervangen dat niet kan worden afgedrukt.

Wanneer [Niet weergeven] is geselecteerd, wordt het lettertype vervangen en gaat het afdrukken verder zonder dat het bevestigingsscherm wordt weergegeven.

• Standaardinstelling: [Weergeven]

Lade parameters (PS)

U kunt instellingen configureren om de papierladeparameters die worden gebruikt voor PostScript-afdrukken te wijzigen. U kunt deze functie opgeven als het apparaat wordt vervangen door een apparaat van een andere fabrikant voor uitvoer zonder een printerstuurprogramma in het basissysteem.

De ladeparameter voor verschillende papierladen is afhankelijk van de fabrikant. Als de lade 1-parameter voor het gebruikte apparaat bijvoorbeeld "4" is, geeft u "4" op voor lade 1.