Het maximale afdrukvolumegebruik per gebruiker opgeven

U kunt afdrukvolumelimieten in het apparaat opgeven voor elke gebruiker die in het adresboek is geregistreerd. Als het totale afdrukvolume het opgegeven maximum bereikt, worden de afdruktaken geannuleerd.

Afdrukvolumegebruik

Het afdrukvolumegebruik tellen

Het afdrukvolume wordt berekend door het aantal afgedrukte pagina's te vermenigvuldigen met een zogenaamde eenheidwaarde.

De eenheidwaarde kan worden opgegeven aan de hand van de afdrukvoorwaarde. Als er bijvoorbeeld twee pagina's worden afgedrukt met een eenheidwaarde van 5, is het afdrukvolume 10.

U kunt de eenheidwaarde opgeven voor elk papierformaat of afdrukkleur.

De teller voor het afdrukvolumegebruik controleren

De manier waarop de beheerder controleert is anders dan die van de gebruikers.

• De beheerder kan de afdrukvolumeteller controleren onder [Teller] in het instellingenscherm.

De teller voor elke gebruiker controleren

• De gebruikers kunnen de teller voor het afdrukvolumegebruik controleren op het pop-upscherm dat bij het inloggen wordt weergegeven. De teller voor het afdrukvolumegebruik wordt tijdens het inloggen rechtsboven op het scherm weergegeven.

Afdrukken waarvan het volume niet kan worden beperkt

Bij de volgende bewerkingen is het printvolume niet beperkt:

• Afdrukken via een besturingssysteem dat de actuele verificatiemethode niet ondersteunt.

• Afdrukken van een toegevoegd bestand aan een e-mail die op het apparaat is ontvangen

• Afdrukken van ontvangen faxen en LAN-fax-gegevens

Belangrijk

• Wanneer u Afdrukvolumegebruik opgeeft, is afdrukken niet mogelijk als de log-in gebruikersnaam of gebruikerscode die in het adresboek is geregistreerd, wordt gewijzigd terwijl de gebruiker is ingelogd.

• Registreer onder Windows- of LDAP-verificatie niet dezelfde log-in gebruikersnaam of hetzelfde wachtwoord voor meerdere gebruikers die in het adresboek zijn geregistreerd. De limieten voor het afdrukvolume zijn op deze gebruikers niet van toepassing.

• Het maximale afdrukvolume is op de uitvoer vanuit Mac/Linux niet van toepassing.

Wanneer gebruikerscodeverificatie is ingeschakeld

• Geef Te beperken functies van Gebruikersverificatiebeheer op om alle functies te beperken. De gebruikerscodeverificatie wordt niet toegepast op de functies die niet zijn beperkt. Voordat ze inloggen kunnen gebruikers afdrukken ongeacht de limieten voor het afdrukvolume.

• Selecteer niet PC Control in de printerfunctie van Te beperken functies van Gebruikersverificatiebeheer. De instelling voor afdrukvolumelimiet is niet van toepassing op gebruikers van wie de gebruikerscodes automatisch door het printerstuurprogramma worden geregistreerd.

• Wanneer gebruikerscodeverificatie is geactiveerd, worden het maximale afdrukvolume en het totale afdrukvolume niet op het scherm weergegeven en kunnen gebruikers het totale afdrukvolume niet zelf controleren. De beheerder moet gebruikers informeren over hun totale afdrukvolume.

• Er worden geen logboekgegegevens over afdruklimieten geregistreerd in het taaklogboek en het toegangslogboek.

Opmerking

• Als u Te beperken functies van Gebruikersverificatiebeheer wilt controleren, drukt u op [Systeeminstellingen][Instellingen voor beheerder][Verificatie/Kosten][Beheerdersverif./Verif. gebruik.beheerder/Verif. toepas.beheerder][Gebruikersverificatiebeheer].

Het afdrukvolume beperken

De volgende instellingen zijn nodig om het afdrukvolume te beperken.

• [Actie van app. wanneer limiet is bereikt]: geef aan of het afdrukken door moet gaan wanneer het afdrukvolume het maximum bereikt.

• [Afdrukvolumegebruik beperken: telinstelling per eenheid]: geef de functies op om het afdrukvolume te beperken en geef de teleenheid op.

• [Afdrukvolumegebruik beperken: Standaard limietwaarde]: geef de standaardwaarde op voor het maximale afdrukvolume.

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Instellingen voor beheerder][Verificatie/Kosten][Afdrukvolumegebruik beperken][Actie van apparaat wanneer limiet is bereikt].

5In de lijst naast Actie van apparaat wanneer limiet is bereikt selecteert u de actie van het apparaat wanneer het totale afdrukvolume het maximum heeft bereikt.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Taak stoppen: zowel de huidige taak als wachtende taken worden geannuleerd.

• Taak volt & bep: de huidige taak wordt voltooid maar wachtende taken worden geannuleerd.

• Doorg. mt hand. toest.: hiermee geeft u geen beperking op voor afdrukvolumes.

6Druk op [OK].

De configuratie van Actie van apparaat wanneer limiet is bereikt is voltooid. Ga verder met de configuratie om het afdrukvolume te beperken en de teleenheid op te geven.

7Druk op [Afdrukvolumegebruik beperken: telinstelling per eenheid].

8Voor elk van de te beperken functies geeft u een teleenheid op.

Afbeelding van bedieningspaneel

Als twee pagina's bijvoorbeeld in kleur worden afgedrukt met een eenheidswaarde van '5' voor Printer: Kleur, is het afdrukvolume '10'; als twee pagina's in zwart-wit worden afgedrukt met een eenheidswaarde van '1' voor Printer: Zwart-wit, is het afdrukvolume '2'.

9Druk op [OK].

De configuratie van Afdrukvolumegebruik beperken: Telinstelling per eenheid is voltooid. Ga verder met de configuratie van de standaard maximale gebruikstelling.

10Druk op [Afdrukvolumegebruik beperken: Standaard limietwaarde].

11Geef een teleenheid op als maximaal afdrukvolume.

Afbeelding van bedieningspaneel

12Druk op [OK].

13Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel), en log vervolgens uit bij het apparaat.

Het maximum aantal afdrukken per gebruiker opgeven

Geef aan of het afdrukvolume van de gebruikers die in het adresboek zijn geregistreerd, moet worden beperkt en geef het maximale afdrukvolume per gebruiker op.

1Log in als gebruikersbeheerder op het bedieningspaneel op het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Adresboek].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Selecteer een gebruiker in het scherm Adresboek en druk vervolgens op [Bewerken].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op het tabblad [Gebruikersbeheer/Overige][Gebruikersbeheer].

5Druk op [Afdr.vol.gebrk beperk.].

6In de lijst naast Afdr.vol.gebrk beperk. selecteert u [Beperken] en geeft u vervolgens de limietwaarde op.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Geef het maximale afdrukvolume van de geselecteerde gebruiker in Limietwaarde afdr.vol.gebruik. Als u bijvoorbeeld de eenheidswaarde van Printer: Kleur op "5" instelt in het scherm Afdrukvolumegebruik beperken: Telinstelling per eenheid, de gebruiker van wie Limietwaarde afdr.vol.gebruik is ingesteld op "500" kan 100 pagina's in kleur afdrukken.

7Druk drie keer op [OK].

8Druk op [Afsluiten], en log uit bij het apparaat.

De tellerstand voor afdrukvolumegebruik regelmatig resetten

Geef de frequentie op om de gebruiksteller voor het afdrukvolume te resetten.

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Instellingen voor beheerder][Verificatie/Kosten][Afdrukvolumegebruik beperken][Teller volumegebruik: Geplande/opgegeven resetinstellingen].

5In de lijst naast Interval resetten, selecteert u de frequentie om de teller voor afdrukvolumegebruik te resetten.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Iedere maand: hiermee wordt het afdrukvolume elke maand op de opgegeven tijd en datum gereset.

• Datum specificeren: hiermee wordt het afdrukvolume op de opgegeven tijd en datum slechts eenmaal gereset.

• Cyclus specificeren: hiermee wordt gereset als de opgegeven periode na een referentiedatum voorbij is, daarna wordt er weer gereset met dezelfde tussenpozen.

• Niet opgeven: De teller voor het afdrukvolumegebruik wordt niet regelmatig gereset. Reset de teller voor het afdrukvolumegebruik zo nodig handmatig.

De teller voor elke gebruiker controleren

6Geef de datum en tijd op om te resetten en druk op [OK].

7Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel), en log vervolgens uit bij het apparaat.