Logboeken verzamelen

U kunt logboeken verzamelen die in het apparaat zijn opgeslagen om het gebruik van de verschillende functies van het apparaat, foutgeschiedenis en gedetailleerde toegangsgegevens voor het apparaat te controleren.

• Download de verzamelde logboeken van de harde schijf op het apparaat en converteer deze naar een CSV-bestand.

• Met Web Image Monitor kunt u de verzamelde logboeken downloaden. U kunt ook een server voor het verzamelen van logboeken gebruiken in plaats van Web Image Monitor.

Opmerking

• Neem contact op met de verkoopvertegenwoordiger voor meer informatie over een server voor het verzamelen van logboeken.

Soorten logboeken

Het apparaat slaat drie soorten logboeken als volgt op:

Takenlogboek

• Bewerkingen die betrekking hebben op gebruikersbestanden, zoals kopiëren, opslaan op de documentserver, afdrukken, faxen verzenden en scanbestanden verzenden

• Afdrukrapporten, zoals de configuratielijst die via het bedieningspaneel wordt uitgevoerd

Toegangslogboek

• Verificaties zoals inlog- en uitlogactiviteiten

• Opgeslagen bestandsbewerkingen zoals maken, bewerken en verwijderen

• Bewerkingen van klantenmonteurs, zoals formatteren van de harde schijf

• Systeembewerkingen zoals het weergeven van logboekoverdrachtresultaten

• Beveiligingsbewerkingen zoals het opgeven van instellingen voor codering, onbevoegde toegangsdetectie, gebruikersvergrendeling en firmwareverificatie

Milieuvriendelijk logboek

• Hoofdstroom AAN en UIT

• Overgangen in energiestatus

• Uitvoeringstijden van taken of tijdsinterval tussen taken

• Papierverbruik per uur

• Energieverbruik van het apparaat

Logboeken opgeven om te verzamelen

Geef de soorten en items op van logboeken die u wilt verzamelen.

Logboeken opgeven om te verzamelen met behulp van het bedieningspaneel

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Instellingen voor beheerder][Gegevensbeheer][Verzamellogboekinstellingen].

5Selecteer voor elk logboektype [Actief] in de lijst.

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [OK].

7Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel).

8Als het bevestigingsdialoogvenster wordt weergegeven, drukt u op [Afsluiten].

Het apparaat start automatisch opnieuw op.

Geef de te verzamelen logboeken op met behulp van het bedieningspaneel met behulp van Web Image Monitor

1Log via Web Image Monitor in op het apparaat als de apparaatbeheerder.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

Afbeelding internetbrowserscherm

3In het scherm [Configuratie] klikt u op [Logboeken] in de categorie [Apparaatinstellingen].

4Selecteer [Actief] bij [Taaklogboeken verzamelen], [Toegangslogboeken verzamelen], of [Milieuvriendelijke logboeken verzamelen] in overeenstemming met het te verzamelen logboektype.

5Geef de in elk logboek te registreren items op voor [Taaklogboek verzamelniveau], [Toegangslogboek verzamelniveau] of [Verzamelniveau van milieuvriendelijke logboeken].

Taaklogboek verzamelniveau

• Niveau 1: Alle takenlogboeken worden verzameld.

Toegangslogboek verzamelniveau

• Niveau 1: De volgende items worden geregistreerd in het toegangslogboek.

HDD-indeling, alle logboeken verwijderen, logboekinstellingen wijzigen en items voor logboekverzamelingen wijzigen

• Niveau 2: Alle toegangslogboeken worden verzameld.

Verzamelniveau van milieuvriendelijke logboeken

• Niveau 1: Milieuvriendelijke logboeken worden niet verzameld.

• Niveau 2: Alle milieuvriendelijke logboeken worden verzameld.

Als een niveau gewijzigd is, verandert de selectiestatus van logboekinformatie aan de hand van dit niveau. U kunt bij de instellingen aangeven of bepaalde items moeten worden verzameld.

6Klik op [OK].

7"Bezig met bijwerken..." wordt weergegeven. Wacht ongeveer 2 minuten en klik vervolgens op [OK].

Als er op het scherm niets wordt weergegeven nadat u op [OK] heeft geklikt, wacht u even en klikt u vervolgens op de knop [Vernieuwen] in de webbrowser.

8Log uit bij het apparaat en sluit vervolgens de webbrowser.

Opmerking

• Wanneer u actief/inactief van logboekverzameling heeft gewijzigd, verwijdert u alle logboeken.

• Alle logboeken verwijderen

• Als u een bericht op het bedieningspaneel wilt weergeven en een e-mail wilt sturen naar de beheerder wanneer het opslaggebied voor takenlogboeken bijna vol is, schakelt u [Systeeminstellingen][Instellingen voor beheerder][Gegevensbeheer][Beperkingen in taakuitvoering als logboeklimiet is bereikt] in. Als de instelling is ingeschakeld, wordt uitvoering van een nieuw taak voorkomen om de bestaande logboeken te beschermen.

• Het apparaat bedienen en daarbij prioriteit geven aan het onderhouden van het takenlogboek

Informatie-items in takenlogboek

Item in taaklogboek

Kenmerk voor logboeksoort

Inhoud

Kopieerapparaat: kopiëren

Kopieerapparaat: kopiëren

Gegevens over normale kopieertaken en testkopieertaken.

Kopieerapparaat: kopiëren en opslaan

Kopieerapparaat: kopiëren en opslaan

Details van bestanden opgeslagen in de Document Server die ook gekopieerd werden op het moment van opslag.

Documentserver: opslaan

Documentserver: opslaan

Gegevens over bestanden die werden opgeslagen via het Document Server-scherm.

Documentserver: opgeslagen bestanden downloaden

Documentserver: opgeslagen bestanden downloaden

Gegevens over bestanden opgeslagen in de Documentserver en gedownload via Web Image Monitor.

Toepassing: opslaan

Toepassing: opslaan

Gegevens over bestanden die zijn opgeslagen via een toepassing.

Opgeslagen bestanden afdrukken

Opgeslagen bestanden afdrukken

Gegevens over bestanden afgedrukt via het Document Server-scherm.

Scanner: verzenden

Scanner: verzenden

Gegevens over verzonden scanbestanden.

Scanner: verzenden en opslaan

Scanner: verzenden en opslaan

Details van scanbestanden opgeslagen in de Document Server die op het moment van opslag ook werden verzonden.

Scanner: opslaan

Scanner: opslaan

Details van scanbestanden opgeslagen in de Document Server.

Scanner: opgeslagen bestanden downloaden

Scanner: opgeslagen bestanden downloaden

Details van scanbestanden opgeslagen in de Document Server en die gedownload zijn met Web Image Monitor.

Scanner: opgeslagen bestanden verzenden

Scanner: opgeslagen bestanden verzenden

Gegevens over de opgeslagen scanbestanden die ook zijn verzonden.

Printer: afdrukken

Printer: afdrukken

Details van normale afdruktaken.

Printer: Beveiligde afdruk (onvolledig)

Printer: Beveiligde afdruk (onvolledig)

Logboek met beveiligde afdrukdocumenten die tijdelijk zijn opgeslagen op het apparaat.

Printer: Beveiligde afdruk

Printer: Beveiligde afdruk

Logboek met beveiligde afdruk-documenten die tijdelijk zijn opgeslagen op het apparaat en zijn afgedrukt via het bedieningspaneel of via Web Image Monitor.

Printer: voorbeeldafdruk (onvolledig)

Printer: voorbeeldafdruk (onvolledig)

Logboek met testafdrukdocumenten die tijdelijk zijn opgeslagen op het apparaat.

Printer: voorbeeldafdruk

Printer: voorbeeldafdruk

Logboek met voorbeeldafdrukdocumenten die tijdelijk op het apparaat zijn opgeslagen en zijn afgedrukt via het bedieningspaneel of via Web Image Monitor.

Printer: uitgestelde afdruk (onvolledig)

Printer: uitgestelde afdruk (onvolledig)

Logboek met uitgestelde afdrukdocumenten die tijdelijk zijn opgeslagen op het apparaat.

Printer: uitgestelde afdruk

Printer: uitgestelde afdruk

Logboek met uitgestelde afdrukdocumenten die tijdelijk zijn opgeslagen op het apparaat en zijn afgedrukt via het bedieningspaneel of via Web Image Monitor.

Printer: Opgeslagen afdruk

Printer: Opgeslagen afdruk

Details van opgeslagen afdrukbestanden opgeslagen op het apparaat.

Printer: opgeslagen en normale afdruk

Printer: opgeslagen en normale afdruk

Gegevens van opgeslagen afdrukbestanden die op het moment van opslag zijn afgedrukt

(als "Taaksoort:" is ingesteld op [Opslaan en Afdrukken] in printereigenschappen).

Printer: opgeslagen bestand afdrukken

Printer: opgeslagen bestand afdrukken

Details van opgeslagen afdrukbestanden afgedrukt vanaf het bedieningspaneel of Web Image Monitor.

Printer: documentserver verzenden

Printer: documentserver verzenden

Details van bestanden die zijn opgeslagen in de documentserver toen "Taaksoort:" was ingesteld bij [Documentserver] in de printereigenschappen.

Rapport afdrukken

Rapport afdrukken

Details van rapporten afgedrukt via het bedieningspaneel.

Resultaat rapport afdrukken/e-mailen

Resultaat rapport afdrukken/e-mailen

Gegevens van taakresultaten die zijn afgedrukt of per e-mail zijn gemeld.

Scanner: TWAIN-stuurprogramma scannen

Scanner: TWAIN-stuurprogramma scannen

Gegevens van scanbestanden die met het TWAIN-stuurprogramma zijn gescand.

Printer: vasthouden afdrukbestand voor afdrukken

Printer: vasthouden afdrukbestand voor afdrukken

Als een document wordt vastgehouden voor afdrukken en tijdelijk op het apparaat wordt opgeslagen, wordt het tijdstip vastgelegd dat een gebruiker opgeeft voor de afdruk van het document via het bedieningspaneel of Web Image Monitor.

Fax: verzenden

Fax: verzenden

Gegevens over faxen die zijn verzonden vanaf het apparaat.

Fax: LAN-fax verzenden

Fax: LAN-fax verzenden

Gegevens over faxbestanden die via computers zijn verzonden.

Fax: opslaan

Fax: opslaan

Gegevens over faxbestanden die zijn opgeslagen op het apparaat met behulp van de faxfunctie.

Fax: opgeslagen bestand afdrukken

Fax: opgeslagen bestand afdrukken

Gegevens over faxbestanden die zijn opgeslagen op het apparaat en afgedrukt met de faxfunctie.

Fax: opgeslagen bestand downloaden

Fax: opgeslagen bestand downloaden

Gegevens over faxbestanden opgeslagen in de Documentserver en gedownload via Web Image Monitor.

Fax: ontvangen

Fax: ontvangen

Gegevens van ontvangen faxbestanden.

Fax: ontvangen en bezorgen

Fax: ontvangen en bezorgen

Gegevens over faxen die zijn ontvangen en bezorgd door het apparaat.

Fax: ontvangen en opslaan

Fax: ontvangen en opslaan

Gegevens over faxen die zijn ontvangen en bezorgd door het apparaat.

Informatie-items in toegangslogboeken

Item in toegangslogboek

Kenmerk voor logboeksoort

Inhoud

Inloggen*1

Inloggen

Tijd van inloggen.

Uitloggen

Uitloggen

Tijd van uitloggen.

Bestand opslaan

Bestand opslaan

Details van bestanden opgeslagen in de Document Server.

Opgeslagen bestand verwijderen

Opgeslagen bestand verwijderen

Details van bestanden die zijn verwijderd van de Document Server.

Alle opgeslagen bestanden verwijderen

Alle opgeslagen bestanden verwijderen

Details van de verwijdering van alle Document Server bestanden.

HDD-indeling *2

HDD-indeling

Details van het formatteren van de harde schijf.

Onbevoegd kopiëren

Onbevoegd kopiëren

Details van documenten die zijn gescand met "Gegevensbeveiliging voor kopiëren".

Alle logboeken verwijderen

Alle logboeken verwijderen

Gegevens over de verwijdering van alle logboeken.

Logboekinstellingen wijzigen

Logboekinstellingen wijzigen

Details van wijzigingen die zijn aangebracht in de logboekinstellingen.

Resultaat logboekoverdracht

Resultaat logboekoverdracht

Logboek met resultaat van de logboekoverdracht naar Remote Communication Gate S.

Item voor logboekverzamelingen wijzigen

Item voor logboekverzamelingen wijzigen

Gegevens over wijzigingen die zijn aangebracht aan de niveaus voor verzameling van takenlogboeken, de niveaus voor verzameling van toegangslogboeken en de logboekitems om te verzamelen.

Gecodeerde communicatielogboeken verzamelen

Gecodeerde communicatielogboeken verzamelen

Logboek van gecodeerde verzendingen tussen het hulpprogramma, Web Image Monitor of externe apparaten.

Toegangsfout*3

Toegangsfout

Details van mislukte toegangspogingen.

Vergrendelen

Vergrendelen

Details van de activering van uitsluitingen.

Firmware: update

Firmware: update

Details van het bijwerken van firmware.

Firmware: structuur wijzigen

Firmware: structuur wijzigen

Gegevens over structuurwijzigingen die zich hebben voorgedaan wanneer een SD-kaart werd ingevoerd of verwijderd of wanneer een niet-ondersteunde SD-kaart werd ingevoerd.

Firmware: structuur*4

Firmware: structuur

Gegevens van controles op wijzigingen aan de firmwaremodulestructuur die werden uitgevoerd wanneer bijvoorbeeld het apparaat werd ingeschakeld.

Coderingssleutel apparaatgegevens wijzigen

Coderingssleutel apparaatgegevens wijzigen

Gegevens van wijzigingen die aan coderingssleutels zijn aangebracht via de instelling "Coderingssleutel apparaatgegevens wijzigen".

Firmware: ongeldig

Firmware: ongeldig

Details van controle van de geldigheid van de firmware, die werd doorgevoerd wanneer bijvoorbeeld het apparaat ingeschakeld werd.

Datum/tijd wijzigen

Datum/tijd wijzigen

Details van wijzigingen aan de instellingen van datum en tijd.

Automatisch uitloggen Web Image Monitor

Automatisch uitloggen Web Image Monitor

Logboek van Automatisch uitloggen bij Web Image Monitor.

Rechten voor bestandstoegang wijzigen

Rechten voor bestandstoegang wijzigen

Logboek voor het wijzigen van de toegangsrechten tot de opgeslagen bestanden.

Wachtwoord wijzigen

Wachtwoord wijzigen

Details van wijzigingen aan het log-in wachtwoord.

Beheerder wijzigen

Beheerder wijzigen

Details van de wijzigingen van de beheerders.

Adresboek wijzigen

Adresboek wijzigen

Details van wijzigingen aan de vermeldingen in het adresboek.

Fout bij vastleggen

Fout bij vastleggen

Details van fouten met het vastleggen van bestanden.

Apparaatconfiguratie

Apparaatconfiguratie

Logboek met wijzigingen van de instellingen van het apparaat.

Back-up adresboek

Back-up adresboek

Logboek van wanneer er een reservekopie wordt gemaakt van gegevens in het adresboek.

Adresboek herstellen

Adresboek herstellen

Logboek van wanneer gegevens in het adresboek worden hersteld.

Uitgebreid afdrukvolumegebruik beperken: Resultaat machtiging voor tracering

Uitgebreid afdrukvolumegebruik beperken: Resultaat machtiging voor tracering

Logboek met traceerfouten.

Resultaat teller wissen: geselecteerde gebruiker(s)

Resultaat teller wissen: geselecteerde gebruiker(s)

Logboek met het tijdstip waarop de teller voor een individuele gebruiker is gewist.

Resultaat teller wissen: alle gebruikers

Resultaat teller wissen: alle gebruikers

Logboek met het tijdstip waarop de tellers voor alle gebruikers zijn gewist.

Informatie over apparaatinstellingen importeren

Informatie over apparaatinstellingen importeren

Logboek met het tijdstip waarop een bestand met informatie over apparaatinstelling is geïmporteerd.

Informatie over apparaatinstellingen exporteren

Informatie over apparaatinstellingen exporteren

Logboek met het tijdstip waarop een bestand met informatie over apparaatinstelling is geëxporteerd.

Mappen maken/verwijderen

Mappen maken/verwijderen

Logboek met tijdstippen waarop mappen zijn gemaakt en verwijderd.

Opgeslagen bestand bewerken

Opgeslagen bestand bewerken

Logboek van een bestand dat is bewerkt door te worden gecombineerd, ingevoegd of verwijderd.

Invoegen in een ander bestand

Invoegen in een ander bestand

Logboek van het combineren of invoegen in een ander bestand.

*1 Er wordt geen logboek voor "Inloggen" gemaakt voor SNMPv3.

*2 Als de harde schijf wordt geformatteerd, worden alle logboekrecords tot het tijdstip van formatteren verwijderd en wordt een logboekrecord vastgelegd dat aangeeft dat het formatteren is voltooid.

*3 Overtreding toegang betekent dat het systeem regelmatig wordt aangevallen door externe DoS-aanvallen met inlogpogingen via gebruikersverificatie.

*4 Het eerste logboek dat wordt gemaakt nadat de stroom is ingeschakeld, is het logboek "Firmware: structuur".

Items van milieuvriendelijke logboekinformatie

Items van milieuvriendelijk logboek

Kenmerk voor logboeksoort

Inhoud

Hoofdschakelaar aan

Hoofdschakelaar aan

Log uit als de hoofdschakelaar is ingeschakeld.

Hoofdschakelaar uit

Hoofdschakelaar uit

Log uit als de hoofdschakelaar is uitgeschakeld.

Overgangsresultaat energiestatus

Overgangsresultaat energiestatus

Logboek met resultaten van schakeling in netstroom.

Taakgerelateerde informatie

Taakgerelateerde informatie

Logboek met taakgerelateerde informatie.

Papierverbruik

Papierverbruik

Logboek met gebruikte hoeveelheid papier.

Stroomverbruik

Stroomverbruik

Logboek van stroomverbruik.

De logboekbestanden downloaden

U kunt de logboeken die op het apparaat zijn opgeslagen als CSV-bestand downloaden.

1Log via Web Image Monitor in op het apparaat als de apparaatbeheerder.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

Afbeelding internetbrowserscherm

3In het scherm [Configuratie] klikt u op [Logboeken downloaden] in de categorie [Apparaatinstellingen].

4Selecteer het type logboek bij [Te downloaden logboeken] en klik op [Downloaden].

Wanneer u [Beveiligingslogboeken] selecteert, bevat het gedownloade bestand het takenlogboek en toegangslogboek.

5Geef de locatie op waar het bestand moet worden opgeslagen.

6Log uit bij het apparaat en sluit vervolgens de webbrowser.

Opmerking

• Wanneer een logboek is gedownload, wordt "Download completed." op de laatste regel van het logboekbestand weergegeven.

• Het takenlogboek en het toegangslogboek worden als één bestand gedownload, op volgorde van de logboek-ID's.

• Afbeelding van logboeken
  • Het milieuvriendelijke logboek wordt als apart bestand gedownload.

• Na het downloaden van logboeken verwijdert u alle logboeken.

• Gedownloade logboeken bevatten gegevens van voltooide taken die zijn geregistreerd tot het moment waarop u klikt op [Downloaden]. Het veld "Result" van de logboekrecords is leeg voor taken die niet zijn voltooid.

• De downloadtijd is afhankelijk van het aantal logboeken.

• Als er zich een fout voordoet terwijl het CSV-bestand wordt gedownload of aangemaakt, wordt het downloaden geannuleerd en worden gegevens over de fout aan het einde van het bestand toegevoegd.

• Voor gedownloade logboekbestanden wordt UTF-8-tekencodering gebruikt. U kunt een logboekbestand bekijken door het te openen in een toepassing die UTF-8 ondersteunt.

• De apparaatbeheerder moet de gedownloade logboekbestanden op gepaste wijze beheren.

Aantal logboeken dat op het apparaat kan worden opgeslagen

Het maximumaantal logboeken dat kan worden opgeslagen op het apparaat is als volgt:

Soorten logboeken

Maximaal aantal logboeken

Taaklogboeken

4000

Toegangslogboeken

12.000

Milieuvriendelijke logboeken

4000

• Als het maximaal aantal logboeken dat op het apparaat kan worden opgeslagen, wordt overschreden en nieuwe logboeken worden gegenereerd, dan worden de oude logboeken door de nieuwe overschreven. Als de logboekgegevens niet periodiek worden gedownload, is het mogelijk dat de oude logboekgegevens niet in bestanden kunnen worden opgeslagen.

• Het onderstaande voorbeeld geeft aan wanneer het aantal opgeslagen logboeken het maximum overschrijdt en oude logboeken worden overschreven.

Wanneer de oudste twee toegangslogboeken worden overschreven door de nieuwste twee toegangslogboeken, ontbreken de logboek-ID's in de gedownloade logboeken.

Afbeelding van logboeken
  • U kunt nagaan of er overschrijving heeft plaatsgevonden tijdens het downloaden van de logboeken aan de hand van het bericht op de laatste regel van de gedownloade logboeken. De berichten worden hieronder weergegeven:

• Wanneer overschrijven niet heeft plaatsgevonden:

Download voltooid.

• Wanneer overschrijven heeft plaatsgevonden:

Download voltooid.

Een deel van de logboeken voorafgaand aan Logboek ID xxxx bestaat niet meer.

(De logboeken voor "Log ID xxxx" worden verwijderd.)

Volgorde van het afdruktakenlogboek en het toegangslogboek

Afdruklogboekrecords worden geregistreerd voordat het inloggen wordt geregistreerd in het toegangslogboek.

Gegevens van taken (ontvangst, verwerking, uitvoer van de taakgegevens, enz.) worden geregistreerd als één vermelding.

Afbeelding van logboeken

Bij ontvangst van een afdruktaak wordt een ID voor de taak aangemaakt en wordt informatie over gegevensontvangst in het takenlogboek vastgelegd. (1)

Vervolgens wordt een inlog-ID voor de verificatie-informatie aangemaakt en vastgelegd in het toegangslogboek van het inloggen. (2)

Logboekbestand met betrekking tot de verwerking van taakgegevens wordt toegevoegd aan het eerst gemaakte takenlogboek. (3)

Uiteindelijk wordt er een logboek-ID voor het uitlogrecord gemaakt en wordt dit in het toegangslogboek geregistreerd. (4)

In het resultaat staan bij het downloaden van het takenlogboek, het toegangslogboek van het inloggen en het toegangslogboek van het uitloggen; deze staan in dezelfde volgorde.

Alle logboeken verwijderen

U kunt alle logboeken verwijderen die op het apparaat zijn geregistreerd.

[Alle logboeken verwijderen] wordt weergegeven wanneer één van de takenlogboeken, toegangslogboeken of milieuvriendelijke logboeken is ingesteld op [Actief].

Alle logboeken verwijderen met behulp van het bedieningspaneel

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Instellingsen voor beheerder][Gegevensbeheer][Alle logboeken verwijderen].

5Als het bevestigingsdialoogvenster wordt weergegeven, drukt u op [Ja].

6Als het bevestigingsdialoogvenster wordt weergegeven, drukt u op [Afsluiten].

7Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel), en log vervolgens uit bij het apparaat.

Alle logboeken verwijderen met behulp van Web Image Monitor

1Log via Web Image Monitor in op het apparaat als de apparaatbeheerder.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

Afbeelding internetbrowserscherm

3In het scherm [Configuratie] klikt u op [Logboeken] in de categorie [Apparaatinstellingen].

4Klik op [Verwijderen] van [Alle logboeken verwijderen] en klik op [OK].

5Log uit bij het apparaat en sluit vervolgens de webbrowser.

Logboekoverdracht naar de logboekverzamelserver uitschakelen

Overdracht van logboeken naar de server voor het verzamelen van logboeken uitschakelen via het bedieningspaneel

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Instellingen voor Beheerder][Gegevensbeheer][Instelling logboekoverdracht].

5In de lijst naast Instelling logboekoverdracht selecteert u [Niet doorsturen].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [OK].

7Als het bevestigingsdialoogvenster wordt weergegeven, drukt u op [OK].

8Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel), en log vervolgens uit bij het apparaat.

Logboekoverdracht naar de server voor logboekverzameling uitschakelen via Web Image Monitor

1Log via Web Image Monitor in op het apparaat als de apparaatbeheerder.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

Afbeelding internetbrowserscherm

3In het scherm [Configuratie] klikt u op [Logboeken] in de categorie [Apparaatinstellingen].

4In [Algemene instellingen voor alle logboeken] selecteert u [Inactief] van [Logboeken verzenden] en vervolgens klikt u op [OK].

5Log uit bij het apparaat en sluit vervolgens de webbrowser.

Het apparaat bedienen en daarbij prioriteit geven aan het onderhouden van het takenlogboek

Wanneer takenlogboeken niet kunnen worden overgedragen naar de logboekverzamelingsserver, of wanneer het aantal logboeken dat op het apparaat is opgeslagen de bovengrens nadert, wordt een meldingsbericht weergegeven op het bedieningspaneel van het apparaat en wordt er een melding per e-mail naar de beheerder gestuurd. Wanneer het aantal logboeken dat in de machine is opgeslagen de bovengrens bereikt, stopt de machine met het uitvoeren van nieuwe taken om te voorkomen dat logboeken verloren gaan.

Belangrijk

• U kunt deze functie gebruiken op apparaten waarop RICOH Always Current Technology v1.2 of hoger is geïnstalleerd.

De instelling opgeven met behulp van het bedieningspaneel

1Log in als apparaatbeheerder op het bedieningspaneel van het apparaat.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk in het instellingenscherm op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Instellingen voor beheerder][Gegevensbeheer][Beperkingen in taakuitvoering als logboeklimiet is bereikt].

5Selecteer in de lijst naast "Beperkingen in taakuitvoering als logboeklimiet is bereikt" [Aan].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [OK].

7Druk op [Home] (Afbeelding van bedieningspaneel), en log vervolgens uit bij het apparaat.

De instelling opgeven met Web Image Monitor

1Log via Web Image Monitor in op het apparaat als de apparaatbeheerder.

Inloggen op het apparaat als beheerder

2Klik in het menu [Apparaatbeheer] op [Configuratie].

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [Systeem] in de categorie "[Apparaatinstellingen]".

4Selecteer in [Algemene instellingen][Actief] bij [Beperkingen in taakuitvoering als logboeklimiet is bereikt] en klik op [OK].

5Log uit bij het apparaat en sluit vervolgens de webbrowser.