Tekens en watermerken afdrukken

U kunt vooraf ingestelde tekst afdrukken, zoals "VERTROUWELIJK" of "SPOED" op een document.

Een document afdrukken met een vooraf ingesteld watermerk (Windows)

Configureer de afdrukinstelling op het tabblad [Tekst/Watermrk].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef Papierformaat, Papiersoort, Afdrukrichting en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3Op het tabblad [Tekst/Watermrk] schaklt u het selectievakje [Watermerk afdrukken] in en geeft u de details van het watermerk op.

Configureer de volgende instelling:

• Watermerken: Hier kunt u een stempel selecteren om af te drukken.

VERTROUWELIJK

SPOED

ONTWERP

ORIGINEEL

KOPIE

Als u een watermerk wilt bewerken, klikt u op de knop Detailinstellingen. Wijzig de tekst of stijl van een watermerk. Voeg het watermerk toe als nieuw watermerk of overschrijf een bestaand watermerk. De volgende keer dat u het instellingenscherm opent, kunt u het toegevoegde of bewerkte watermerk selecteren in de lijst [Watermerken:].

4Na voltooiing van de configuratie klikt u op [OK] om af te drukken.

Een document afdrukken met een watermerk (macOS)

Configureer de instellingen in het menu [Effecten] bij [Functiesets] van [Printereigenschappen].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef het papierformaat, de afdrukrichting, de Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3Bij [Effecten] onder [Functiesets] stelt u [Watermerk] in op [Aan] en geeft u de inhoud en stijl van het watermerk op.

Configureer de volgende instelling:

• Watermerk tekst: Selecteer hier een watermerk om af te drukken.

VERTROUWELIJK

KOPIE

ONTWERP

LAATSTE

KOPIE BESTAND

PROEF

ZEER GEHEIM

4Na voltooiing van de configuratie klikt u op [Druk af] om af te drukken.