Schaal van gegevens aanpassen aan het opgegeven papierformaat

Wanneer het documentformaat verschilt van het formaat van het papier in het apparaat, past het apparaat de afdrukafbeelding automatisch aan zodat het op het papierformaat past.

Afdrukken met automatisch verkleinen/vergroten (windows)

Geef Automatisch vergroten/verkleinen op de tabbladen [Standaard] en [Lay-out/Bewerk.] op.

1Open het bestand dat u wilt afdrukken op de computer en ga vanuit het afdrukmenu in de toepassingen naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma.

2Op het tabblad [Standaard] geeft u [Documentformaat:] en [Afdrukken op:] op.

Configureer de volgende instellingen:

• Documentformaat: Hier kunt u het formaat van het af te drukken document selecteren.

• Afdrukken op: Hier kunt u het formaat van het te gebruiken papier selecteren.

3Geef de Papiersoort, de Afdrukrichting en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

4Bij [Verkleinen/Vergroten:] op het tabblad [Lay-out/Bewerk.] selecteert u [Aanpassen aan papierformaat].

5Na voltooiing van de configuratie klikt u op [OK] om af te drukken.

Afdrukken met automatisch verkleinen/vergroten (macOS)

U kunt automatisch verkleinen/vergroten opgeven via het menu [Papierafhandeling].

1Open het bestand dat u wilt afdrukken op de computer en ga vanuit het afdrukmenu in de toepassingen naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma.

2Geef het papierformaat, de afdrukrichting, de Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3Vink in het menu [Papierafhandeling] het selectievakje [Pas aan papierformaat aan] onder [Doelpapierformaat] aan.

4Na voltooiing van de configuratie klikt u op [Druk af] om af te drukken.