Een poster afdrukken door een enkele pagina te scheiden en in tegels weer te geven op meerdere vellen

U kunt een document van één pagina vergroten, zodat het meerdere vellen papier bedekt (poster). De gedeelde afbeeldingen worden afgedrukt met een overlapping van 15 mm bij de rand van elk vel, waardoor u ze naadloos kunt plakken.

• De posterfunctie is ingeschakeld in het PCL 6-printerstuurprogramma van Windows.

Configureer de posterfunctie op het tabblad [Lay-out/Bewerk.].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef Papierformaat, Papiersoort, Afdrukrichting en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

Als u bijvoorbeeld een poster van A2-formaat wilt maken met vier vellen papier van A4-formaat, geeft u de instellingsopties als volgt op:

• Documentformaat: [A4 (210 x 297 mm)]

• Afdrukken op: [Hetzelfde formaat als origineel]

3In [Poster] op het tabblad [Lay-out/Bewerk.] geeft u het aantal vellen op.

Om een poster van vier vellen papier te maken, selecteert u [1 pagina op 4 vellen].

4Na voltooiing van de configuratie klikt u op [OK] om af te drukken.

Er kunnen zich problemen voordoen bij het afdrukken van de posterfunctie volgens een afgedrukte afbeelding; de achterkant van het gekopieerde vel kan bijvoorbeeld vies worden.