Verschillende afdrukinstellingen toepassen per bestandstype

U kunt de afdrukkwaliteit selecteren die geschikt is voor de afbeelding die u wilt afdrukken, zoals een foto, POP-materialen of CAD-tekening.

Afdrukkwaliteit opgeven (macOS)

Configureer de instellingen in het menu [Afdrukkwaliteit] bij [Functiesets] van [Printereigenschappen].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef het papierformaat, de afdrukrichting, de Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3In [Afdrukkwaliteit] in [Functiesets] van [Printerfuncties] geeft u de afdrukkwaliteit op.

Configureer de volgende instellingen:

• Resolutie: Voor deze instelling geldt: hoe groter de waarde, hoe langer het duurt om een afbeelding van hoge kwaliteit af te drukken.

• Gradatie: Hier kunt u het kwaliteitsniveau opgeven afhankelijk van de resolutie.

• Gladstrijken afbeelding: Hiermee worden tekst en afbeeldingen met een vloeiend contour afgedrukt.

• Dithering: Geef hier de volgende onderdelen op basis van het document dat u wilt afdrukken op.

• Automatisch: Het apparaat stelt het bestandstype automatisch vast en past een geschikte afdrukinstelling toe.

• Fotografisch: Deze instelling is geschikt voor een foto of afbeelding met kleurgradatie.

• Tekst: Deze instelling is geschikt voor tekst en grafieken.

• Gebruikersinstelling: Met deze instelling worden de halftooninstellingen geactiveerd voor toepassingen die halftooninstellingen ondersteunen.

• Missende kleur & dofheid vermind.: Deze instelling is geschikt voor dunne lijnen met een lichte dichtheid of tekst.

4Na voltooiing van de configuratie klikt u op [Druk af] om af te drukken.

Opmerking

• De halftooninstelling bij [Gebruikersinstelling] wordt alleen ingeschakeld als het apparaat van de optionele PostScript 3-eenheid is voorzien. Wanneer de standaard PS3 wordt gebruikt, is het halftooneffect gelijk aan de instelling van [Automatisch].