De helderheid en kleur aanpassen aan het origineel

Als u de helderheid of kleur van afdrukken wilt wijzigen, stelt u de kleurvariatie in of past u de kleurbalans aan.

Wanneer u de algemene instellingen voor de helderheid of kleur wilt wijzigen, stelt u de kleurvariaties in. Wanneer u elke instelling in detail wilt wijzigen, past u de kleurbalans aan.

De details van elke optie voor kleurvariatie zijn als volgt:

Instelling

Details

Zacht

Drukt de kleur zachter af.

Scherp

Drukt de kleur scherper af.

Levendig

Hiermee wordt de kleur helderder en levendiger afgedrukt.

Diep

Drukt de kleur dieper af.

CLP-simulatie

Hiermee wordt de kleur blauw helderder en levendiger afgedrukt.

Opmerking

• De functie kleurvariatie is beschikbaar in het PostScript 3-printerstuurprogramma.

De kleurvariatie instellen (Windows)

Configureer de instellingen op het tabblad [Afbeeldingskwal.].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef de afdrukrichting, Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3In [Afb.kwaliteit/Kleur aanpassen] op het tabblad [Afbeeldingskwal.] selecteert u [Geavanceerde instellingen] en klik op [Details...].

4In [Kleurprofiel:] op het tabblad [Afb.kwaliteit/Kleur aanpassen] geeft u de kleurvariaties op.

5Klik op [OK].

6Na voltooiing van de configuratie klikt u op [OK] om af te drukken.

De kleurvariatie instellen (macOS)

Configureer de instellingen in het menu [Afdrukkwaliteit] bij [Functiesets] van [Printereigenschappen].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef de afdrukrichting, Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3Selecteer [Printerfuncties].

4Selecteer [Afdrukkwaliteit] in [Functiesets].

5In [Kleurprofiel] geeft u de kleurvariaties op.

6Na voltooiing van de configuratie klikt u op [Druk af] om af te drukken.

Kleurbalans aanpassen (Windows)

Configureer de instellingen op het tabblad [Afbeeldingskwal.].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef de afdrukrichting, Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3In [Afb.kwaliteit/Kleur aanpassen] op het tabblad [Afbeeldingskwal.] selecteert u [Geavanceerde instellingen] en klik op [Details...].

4Pas de kleurbalans aan op het tabblad [Kleurbalans].

• Belichting: wijzigt de helderheid van de afbeelding.

• Contrast: wijzigt het verschil tussen de felle delen en donkere delen van de afbeelding.

• Verzadiging: wijzigt de levendigheid van de afbeelding.

• Elke kleur aanpassen: hiermee wordt de tint voor rood, groen en blauw aangepast.

5Klik op [OK].

6Na voltooiing van de configuratie klikt u op [OK] om af te drukken.

Kleurbalans aanpassen (macOS)

Configureer de instellingen in het menu [Kleurbalansdetails] in [Functiesets] van [Printerfuncties].

1Open op de computer een document dat u wilt afdrukken en ga naar het instellingenscherm van het printerstuurprogramma vanuit het afdrukmenu in de toepassing.

2Geef de afdrukrichting, Papiersoort en andere instellingen op.

Basisprocedure voor het afdrukken van documenten

3Selecteer [Printerfuncties].

4Pas de kleurbalans aan in [Kleurbalansdetails] in [Functiesets].

• Helderheid: hiermee wordt de helderheid van de afbeelding aangepast.

• Contrast: wijzigt het verschil tussen de felle delen en donkere delen van de afbeelding.

• Zwart, Cyaan, Magenta, Geel: hiermee wordt de tint voor zwart, cyaan, magenta en geel aangepast.

5Na voltooiing van de configuratie klikt u op [Druk af] om af te drukken.