Voorzorgsmaatregelen voor verplaatsing van het apparaat

VOORZICHTIG

• Wanneer het apparaat gedragen of opgetild moet worden om naar een andere verdieping te worden verplaatst, neem dan contact op met uw servicevertegenwoordiger. Het apparaat laten vallen of kantelen kan leiden tot letsel of defecten.

Belangrijk

• Veiligheidsvoorschriften (RF-uitstoot en materiaalvoorschriften) verschillen per land. Als u de plaatselijke wet- en regelgeving overtreedt door dit apparaat en de verbruiksartikelen te verplaatsen naar een ander land, kunt u mogelijk worden vervolgd.

• Het valpreventiemiddel mag niet worden verwijderd.

• Raadpleeg uw verkoopvertegenwoordiger wanneer u het apparaat over een lange afstand of naar een ander gebouw moet verhuizen. Raadpleeg uw servicevertegenwoordiger wanneer het apparaat naar een andere verdieping binnen hetzelfde gebouw moet worden verplaatst. Houd er rekening mee dat er kosten zijn verbonden aan deze taak.

Het apparaat verplaatsen op dezelfde verdieping

VOORZICHTIG

• Als u het apparaat verplaatst, houd het dan niet aan het bedieningspaneel vast. Dit kan het bedieningspaneel namelijk schaden, wat storing of letsel kan veroorzaken.
  • Wanneer u het apparaat verplaatst, dient u het netsnoer uit het stopcontact te trekken en te controleren of de snoeren en andere verbindingskabels zijn verwijderd. Anders kan het netsnoer beschadigd raken, wat tot brand of elektrische schokken kan leiden.
  • Wanneer u de stekker uit het stopcontact haalt, trek dan aan de stekker zelf en niet aan het snoer. Trek niet met kracht aan het netsnoer. Hierdoor kan het snoer beschadigd raken, wat kan leiden tot brand of elektrische schokken.
  • Wanneer u het apparaat verplaatst terwijl de papierlade-eenheid is bevestigd, mag u niet met geweld op het bovengedeelte van de hoofdeenheid duwen. Hierdoor kan de hoofdeenheid losraken van de optionele papierlade-eenheid, waardoor letsel kan ontstaan.

Belangrijk

• Neem de volgende voorzorgsmaatregelen wanneer u het apparaat verplaatst:

• Schakel het apparaat uit.

• De stroom in-/uitschakelen

• Sluit het voorpaneel, de handinvoer en alle andere panelen.

• Til het apparaat op bij de ingebouwde grepen aan de zijkanten. Er zijn tenminste twee personen nodig om het apparaat op te tillen.

afbeelding van apparaatbehuizing
    • Verplaats het apparaat voorzichtig en houd het horizontaal. Stel het apparaat niet bloot aan trillingen en kantel het niet onder een grote hoek. Hierdoor kan er een storing optreden of kan de harde schijf of het geheugen van het apparaat beschadigd worden, waardoor de opgeslagen documenten verloren kunnen gaan.

• Neem contact op met uw servicevertegenwoordiger als u het apparaat wilt gaan verplaatsen inclusief de aangesloten opties.

• Bij gebruik van de Ricoh @Remote: verwijder de Ethernet-kabel voordat u het apparaat verplaatst. Verplaats de Ricoh @Remote-adapter naar een plek waar het verbonden kan worden aan het apparaat. Verbind de kabel op de juiste manier weer aan de poort en steek de AC-adapter in het stopcontact.

• Duw niet op de automatische documentinvoer (ADF) tijdens het verplaatsen van het apparaat. Als u druk uitoefent op de automatische documentinvoer (ADF) kan deze scheef komen te zitten, waardoor gekopieerde of gescande afbeeldingen vervormd kunnen worden.