Melding van apparaatstatus via e-mail

U kunt twee manieren van e-mailmeldingen opgeven in de Web Image Monitor.

Automatische e-mailmelding

Wanneer het papier op is of als er een papierstoring optreedt, wordt de e-mail naar het vooraf geregistreerde adres verzonden. U kunt de geregistreerde e-mailadressen onderverdelen in vier groepen en u kunt verschillende meldingen voor elke groep instellen.

E-mailmelding op verzoek

Wanneer u "requeststatus" in de titel van de e-mail zet en deze naar het [E-mailmelding e-mailadres] van het apparaat verzendt, worden de apparaatstatus en de instellingen in het antwoord vermeld. Wanneer het apparaat e-mail via het geregistreerde e-mailadres ontvangt, kunt u een antwoord ontvangen.

Belangrijk

• Afhankelijk van uw e-mailtoepassing wordt er mogelijk een waarschuwing voor spam weergegeven nadat u een e-mailbericht heeft ontvangen. U kunt voorkomen dat een spam-waarschuwing wordt weergegeven als u e-mail ontvangt van een specifieke afzender, door de afzender toe te voegen aan de uitzonderingenlijst van uw e-mailtoepassing.

Beschrijving van de e-mail

Wanneer u de E-mailbestemming opgeeft, wordt de e-mail verzonden die hieronder wordt getoond.

Onderwerp: Melding van apparaatwaarschuwing: Printcartridge vervangen. (Zwart)

Printer:

Toner is op

Details:

Toner is op: Cyaan

----------------------------------------------------------------------

Modelnaam: (Productnaam)

Naam: (Apparaatnaam)

Opmerking:

TCP/IP (Ethernet)

Hostnaam: Hostnaam

Domeinnaam:

IPv4-adres: (IP-adres van het apparaat)

Fysiek adres

Ethernet: (MAC-adres)

SMB

Naam van werkgroep: WERKGROEP

Computernaam: (Computernaam)

Naam delen: (Naam delen)

----------------------------------------------------------------------

URL-apparaatpagina (Ethernet):

http://(IP-adres van het apparaat)

Groepen die een melding moeten ontvangen: (Groepsnaam)

Het adres voor e-mailmeldingen opgeven

U kunt het e-mailadres van de afzender voor e-mailmeldingen en het e-mailadres van de bestemming van de e-mailmelding op verzoek opgeven.

Geef van tevoren een e-mailadres op waarnaar het apparaat e-mails kan verzenden.

De instellingen configureren voor het verzenden van e-mails vanaf het apparaat

• U kunt de gebruikersnaam en het e-mailadres die worden gebruikt in [E-mailaccount fax] niet gebruiken.

1Log als beheerder in bij de Web Image Monitor.

2Klik in [Configuratie] op het menu "Apparaatbeheer".

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [E-mail] onder de categorie "Apparaatinstellingen".

4Geef het e-mailadres en het wachtwoord op van de account die wordt gebruikt voor e-mailmeldingen onder "E-mail meldingsaccount".

Wanneer u de functie E-mailmelding op verzoek gebruikt, schakelt u het selectievakje [Aan] onder "Ontvangstmelding e-mail" in.

5Wanneer de instelling is voltooid, drukt u op [OK].

Geef vervolgens de instellingen op voor Automatische e-mailmelding en E-mailmelding op verzoek op.

Automatische e-mailmelding

1Log als beheerder in bij de Web Image Monitor.

2Klik in [Configuratie] op het menu "Apparaatbeheer".

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [Automatische e-mailmelding] onder de categorie "Apparaatinstellingen".

4Als u een tekst wilt toevoegen aan alle bestemmingen voor e-mailmeldingen, voert u de tekst in bij "Meldingsbericht".

U kunt elke gewenste tekst invoeren, zoals de locatie van het apparaat of de contactgegevens van de servicevertegenwoordiger.

5Klik op [Bewerken] in groep 1 t/m 4 onder "Te melden groepen" en geef het onderwerp, het bericht en het adres van de e-mailmelding op.

6Selecteer de items en groepen van de e-mailmelding bij "Selecteer groepen/items om te melden".

7Klik op [Bewerken] onder "Gedetailleerde instellingen van elk item" en geef indien nodig de timing voor het verzenden van de e-mailmelding op.

8Wanneer de instelling is voltooid, drukt u twee keer op [OK].

9Klik op [Uitloggen] om de Web Image Monitor te verlaten.

E-mailmelding op verzoek

1Log als beheerder in bij de Web Image Monitor.

2Klik in [Configuratie] op het menu "Apparaatbeheer".

Afbeelding internetbrowserscherm

3Klik op [E-mailmelding op verzoek] onder de categorie "Apparaatinstellingen.

4Als u tekst in de onderwerpregel en in het berichtvak van alle bestemmingen voor e-mailmeldingen wilt invoegen, voert u de tekst in bij "Meldingsonderwerp" en "Meldingsbericht".

• Tekst die is ingevoegd bij Meldingsonderwerp wordt boven het onderwerp weergegeven.

• Bij Meldingsbericht kunt u elke gewenste tekst invoegen, zoals de locatie van het apparaat of de contactgegevens van de servicevertegenwoordiger.

5Geef de e-mailadressen en domeinnamen voor antwoord op bij Toegangsbeperking voor informatie of E-mailmelding op verzoek.

Voor meer informatie over de instellingen en het invoeren van de gegevens, zie de Help van de Web Image Monitor.

6Wanneer de instelling is voltooid, drukt u op [OK].

7Klik op [Uitloggen] om de Web Image Monitor te verlaten.