Het toetsenbordtype en de toetsenbordinstellingen wijzigen

Als u tekens wilt invoeren, gebruikt u het toetsenbord dat op het scherm wordt weergegeven.

Schermtoetsenbord

• Met het schermtoetsenbord kunt u letters, cijfers en symbolen invoeren.

• U kunt dit toetsenbord op dezelfde manier als een volledig toetsenbord (QWERTY-toetsenbord) op een computer gebruiken.

• Druk op [Systeeminstellingen][Weergave/Invoer][Instelhulp toetsen/toetsenbord/invoer][Toetsenbord en invoermethoden][Verwisselbare instellingen toetsenbord][Toetsenbord van bedieningspaneel][Geavanceerde instellingen] om het toetsenbordtype, de tijdtoetsen zijn ingedrukt, en andere instellingen te wijzigen.

Weergave/Invoer

Genummerde afbeelding van het scherm van het bedieningspaneel

Getal

Pictogram

Functie

1

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk aan de linkerkant van de cursor om het teken te verwijderen.

2

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk hierop om de ingevoerde tekens te bevestigen.

3

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk hierop om emoticons in te voeren. Wanneer u de browser gebruikt, wordt [.com] weergegeven.

4

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk hierop om te wisselen tussen kleine letters en hoofdletters. Dubbeltik om Caps Lock in te schakelen.

5

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk op deze knop om een spatie in te voegen. Houd dit ingedrukt om de toetsenbordtaal te wijzigen.

6

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk hierop om te schakelen tussen de toetsenborden voor verschillende talen. Dit pictogram wordt weergegeven wanneer er twee of meer talen zijn geselecteerd om te gebruiken voor toetsenborden.

• Houd dit ingedrukt om het scherm "Toetsenbord wijzigen" weer te geven, en selecteer vervolgens een toetsenbord in de lijst die wordt weergegeven.

• Tik op het pictogram om te schakelen tussen toetsenborden.

7

Afbeelding van bedieningspaneel

Druk hierop om een cijfer of symbool in te voeren.

De toetsenbordtaal wisselen

Als u tekens wilt invoeren in een andere taal dan de taal die momenteel op het scherm wordt weergegeven, wisselt u de toetsenbordtaal.

Geef van tevoren de talen op die kunnen worden geselecteerd.

1Druk op het Home-scherm op [Instellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Systeeminstellingen].

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Weergave/Invoer][Instelhulp toetsen/toetsenbord/invoer][Toetsenbord en invoermethoden][Verwisselbare instellingen toetsenbord][Toetsenbord van bedieningspaneel][Taal].

Afbeelding van bedieningspaneel

4Druk op [Systeemtaal gebruiken]

Afbeelding van bedieningspaneel

5Stel [Systeemtaal gebruiken] in op [UIT], en druk vervolgens op [OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Druk op [Actieve invoermethoden].

7Druk op de knop aan de rechterkant van [Actieve invoermethoden] om de te gebruiken taal te selecteren en druk vervolgens op [OK][OK].

Afbeelding van bedieningspaneel

U kunt twee of meer talen selecteren.

8Druk na het voltooien van de configuratie op [Home] (Operation panel screen illustration)

Het systeem is klaar om de toetsenbordtaal te wijzigen. Ga verder met het wisselen van de toetsenbordtaal op het scherm.

9Druk op een van de volgende items om tekens in te voeren: het adresboek, het invoerscherm voor namen van mappen of andere functies.

10Houd Illustratie van bedieningspaneel ingedrukt tot het scherm "Toetsenbord wijzigen" wordt weergegeven.

11Selecteer de te gebruiken taal.

Afbeelding van bedieningspaneel

12Druk na het voltooien van de configuratie op [Home] (Operation panel screen illustration)