Voorkomen dat faxen naar een verkeerde bestemming worden verstuurd

Om te voorkomen dat de verkeerde faxbestemming wordt geselecteerd kunt u het apparaat zo instellen dat er een scherm wordt weergegeven om de bestemming te bevestigen voor de fax wordt verstuurd. U kunt ook broadcastverzending beperken. Ook kunt u de bestemming van faxen beperken tot uitsluitend apparaten van Ricoh (gesloten netwerk).

Overzicht van de functie voor het voorkomen dat een verkeerde bestemming wordt geselecteerd

Het bevestigingsscherm weergeven / Broadcastverzending beperken

• Verzend een fax alleen na het twee keer invoeren van de bestemming ter bevestiging (Bestemming meerdere keren invoeren).

Wanneer u het faxnummer van de bestemming handmatig invoert, moet u het nummer ter bevestiging opnieuw invoeren. De fax wordt niet verstuurd als de nummers niet overeenkomen.

U kunt deze functie niet gebruiken voor faxen die verstuurd worden naar een IP-faxbestemming.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Het informatiescherm weergeven na nadat er op [Starten] is gedrukt (Bestemming vóór verzending weergeven).

Afbeelding van bedieningspaneel

Deze functie is niet beschikbaar wanneer u gebruikmaakt van Direct kiezen en handmatig kiezen.

• Een bevestigingsbericht weergeven na het toevoegen van een bestemming (Prompt voor meerdere bestem. weergeven).

Om te voorkomen dat er per ongeluk een verkeerde bestemming wordt toegevoegd, geeft het apparaat een bevestigingsbericht weer wanneer er een nieuwe bestemming wordt toegevoegd.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Broadcastverzending verbieden

Om te voorkomen dat er per ongeluk een verkeerde bestemming wordt toegevoegd, kunt u instellen dat een document naar slechts één bestemming kan worden verstuurd. U kunt geen groepsbestemming opgeven.

Afbeelding van bedieningspaneel

De bestemming van faxen beperken tot alleen apparaten van Ricoh.

U kunt de bestemming beperken zodat er alleen faxen kunnen worden verstuurd naar een faxapparaat van Ricoh dat overeenkomt met de geregistreerde ID.

Deze functie is niet beschikbaar wanneer u een fax verstuurt naar een internetfaxbestemming.

Het bevestigingsscherm weergeven / Broadcastverzending beperken

Configureer elke functie in [Faxeigenschappen][Verzend instellingen][Onjuiste verzendingen voorkomen].

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Verzendinstellingen][Onjuiste verzendingen voorkomen] om het scherm [Onjuiste verzendingen voorkomen] weer te geven.

4Activeer de instellingen voor [Onjuiste verzendingen voorkomen] die toegepast moeten worden.

Afbeelding van bedieningspaneel
  • Bestemmingen vóór verzending tonen: Het bevestigingsscherm weergeven nadat op [Starten] is gedrukt.

• Bestemming meerdere keren invoeren: Een fax alleen verzenden nadat de bestemming twee keer werd ingevoerd ter bevestiging.

• Verzending naar meerdere bestemmingen: Verzending verbieden.

• Prompt voor meerdere bestem. weergeven: Een bevestigingsbericht weergeven na het toevoegen van een bestemming.

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

De bestemming van faxen beperken tot alleen apparaten van Ricoh.

Registreer een ID van vier cijfers in [Code van gesloten netwerk registreren] van [Faxeigenschappen] en verzend een fax met de instelling [Gesloten netwerk].

Een code voor gesloten netwerk registreren

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Gedetailleerde initiële instellingen][Code van gesloten netwerk registreren].

4Druk op [Registreren] en voer de code in.

Afbeelding van bedieningspaneel

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Een fax verzenden door de code op te geven

1Druk op [Fax] op het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Selecteer [Fax] op het faxscherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Plaats het origineel in de Automatische documentinvoer (ADF) of op de glasplaat.

Een origineel in de scanner plaatsen om te verzenden via de fax

4Druk op [Instellingen][Gesloten netwerk].

Afbeelding van bedieningspaneel

6Geef de bestemming op en druk op [Starten].