Het verzendresultaat van een uitgaande LAN-fax bekijken

U kunt het resultaat van een LAN-faxoverdracht bevestigen met behulp van een e-mail, rapport of Web Image Monitor.

Verzendresultaten via e-mail

U kunt dit type notificatie ontvangen wanneer de verzending van een document vanaf het apparaat naar het bestemmingsapparaat op de normale manier wordt voltooid.

E-mailmelding met het resultaat van een LAN-Fax

U kunt dit type notificatie ontvangen in een van de volgende gevallen:

• Wanneer u een document vanaf uw computer naar het apparaat verzendt en het tegelijkertijd afdrukt

• Wanneer er een verzendfout optreedt tijdens de verzending van het document vanaf uw computer naar het apparaat

LAN-fax resultatenrapport/Communicatieresultaat

In het LAN-fax resultatenrapport kunt u controleren of de verzending van een document vanaf uw computer naar het apparaat op de normale manier is voltooid. Ook kunt u het Rapport Communicatieresultaat controleren om te zien of de fax op de normale manier vanaf het apparaat naar het bestemmingsapparaat is verstuurd.

De verzendresultaten van verzonden faxen bekijken

Belangrijk

Een notificatie e-mail ontvangen op een computer

Om notificaties per e-mail te ontvangen, moet u de de instellingen in het stuurprogramma configureren voordat u een LAN-fax verstuurt.

1Open het scherm [Apparaten en printers].

Windows 10 (versie 1703 of later), Windows Server 2019

1. Klik in het menu [Start] op [Windows System] [Configuratiescherm].

2. Klik op [Apparaten en printers weergeven].

Windows 10 (ouder dan versie 1703), Windows Server 2016

1. Klik met de rechtermuisknop op [Start] en klik dan op [Configuratiescherm].

2. Klik op [Apparaten en printers weergeven].

Windows 8.1, Windows Server 2012/2012 R2

1. In de pictogrambalk klikt u op [Instellen] [Configuratiescherm].

2. Klik op [Apparaten en printers weergeven].

Windows 7, Windows Server 2008 R2

1. Klik in het menu [Start] op [Apparaten en printers].

Windows Server 2008

1. Klik in het menu [Start] op [Configuratiescherm].

2. Klik bij [Hardware en geluid] op [Printer].

2Klik met de rechtermuisknop op het pictogram LAN-Fax en vervolgens op [Printerinstellingen].

3Selecteer het tabblad [Verzendingsresultaten beheren] en klik op [Meldingsinstellingen].

4Selecteer [Altijd melden] of [Melden als er fouten optreden].

5Selecteer het vinkje [Via e-mail] onder "Meldingsmethode" en geef de bestemming op.

• Om een e-mailadres handmatig in te voeren als bestemming: selecteer [Bestemmingse-mailadres opgeven] en voer het e-mailadres in.

• Om een bestemming te selecteren in het adresboek van het apparaat: selecteer [Op apparaat geregistreerd e-mailadres gebruiken] en voer het registratienummer in.

6Klik op [OK][OK].

Opmerking

• Als u bij stap 5 het vinkje [Via pop-upbericht] onder "Meldingsmethode" heeft geselecteerd, wordt het verzendresultaat van faxen aangegeven bij de notificaties van uw computer.

Het LAN-fax resultatenrapport altijd afdrukken

Geef aan dat u het LAN-fax resultatenrapport wilt afdrukken in [Overige] onder [Faxeigenschappen].

1Druk op [Instellingen] in het Home-scherm.

Afbeelding van bedieningspaneel

2Druk op [Faxeigenschappen] op het scherm Instellingen.

Afbeelding van bedieningspaneel

3Druk op [Overige][Uitvoerinstellingen rapport][Instellingen automatisch afdrukken rapport] om het scherm Instellingen automatisch afdrukken rapport te openen.

Afbeelding van bedieningspaneel

4Selecteer [Afdrukken] bij [LAN-fax resultatenrapport].

Afbeelding van bedieningspaneel

5Druk op [OK].

6Druk op [Home] () nadat u de instellingen heeft opgegeven.

Het verzendresultaat bevestigen in Web Image Monitor

1Open Web Image Monitor.

2Klik in het menu [Status/Informatie] op [Taak].

3Klik op [LAN-fax] onder [Faxhistorie].

4Bevestig de verzendgeschiedenis.

• U kunt maximaal 1000 van de meest recente totale resultaten bekijken van de verzend- en ontvangstgeschiedenis.

• Klik op de knop [Details] om gedetailleerde informatie te bekijken.

5Klik op [Uitloggen] en sluit de webbrowser.