Vynechat záhlaví
 

Správci řídí přístup uživatelů k tiskárně a různé další důležité funkce a nastavení.

Když chce správce provést omezení přístupu a další nastavení, musí být nejprve nastaven správce tiskárny a aktivována funkce ověření před použitím tiskárny. Když je funkce ověření aktivována, je k použití tiskárny potřeba uživatelské jméno a heslo. Úloha správců pro tuto tiskárnu se dělí do čtyř kategorií podle jejich funkce: správce uživatelů, správce zařízení, správce sítě a správce souborů. Sdílení úkolů správců ulehčuje vytížení jednotlivých správců a současně omezuje jejich neoprávněné operace. Jednomu správci lze přidělit více rolí (typů) správce a jednu roli může naopak provádět více správců. Je také možné nastavit kontrolora (supervizora), který může měnit hesla správců.

Správci nemohou využívat funkce jako je například tisk. Pro použití těchto funkcí musí být správce ověřen (přihlášen) jako běžný uživatel.

Pro informace o registraci správce viz Registrace a změna správců, pro podrobné informace o změně hesla správce viz Kontrolor (Supervizor). Podrobnosti ohledně uživatelů viz Uživatelé.