Vynechat záhlaví
 

Nastavení ověření správce

Pro ověření správců, kteří mají zadat nastavení tiskárny nebo získat přístup k těmto nastavením ze sítě, je potřeba zadat přihlašovací uživatelské jméno a heslo. Při registraci správce nelze použít přihlašovací uživatelské jméno, které už v adresáři existuje. Se správci je v adresáři zacházeno odlišně od uživatelů zapsaných do adresáře. Ověření systému Windows, ověření LDAP a ověření integračním serverem se u správce nepoužívá, takže se správce může přihlásit i v případě, že server není kvůli problémům v síti dostupný. Každý správce je identifikován přihlašovacím uživatelským jménem. Jedna osoba může zastávat funkci několika správců, pokud jednomu uživatelskému jménu byla přidělena privilegia několika správců. Podrobnosti ohledně registrace správce viz Registrace a změna správců.

Pro jednotlivé správce lze zadat přihlašovací uživatelské jméno, přihlašovací heslo a heslo šifrování. Šifrovací heslo se používá k šifrování dat přenášených prostřednictvím SNMPv3. Rovněž jej používají aplikace, např. Device Manager NX, které používají SNMPv3. Správci jsou omezeni při správě nastavení tiskárny a přístupu k účtům uživatelů, proto nemohou používat funkce jako je tisk. Chtějí-li tyto funkce používat, musejí se správci přihlásit jako uživatelé v adresáři a být ověřeni jako uživatelé. Zadejte ověřování správců a potom zadejte ověřování uživatelů. Podrobnosti o zadávání ověření viz Nastavení ověření uživatele.

Úlohy (role) jednotlivých správců

Číslovaná ilustrace ověření správce

  1. Správce uživatelů

    Tento správce spravuje osobní data v adresáři.

    Správce uživatelů může zaregistrovat nebo odstranit uživatele z adresáře, případně změnit jejich osobní informace.

    Uživatelé zaregistrovaní v adresáři mohou také změnit a odstranit své vlastní informace.

    Pokud některý z uživatelů zapomene své heslo, může je správce uživatelů odstranit a vytvořit nové a umožnit tak uživateli opětovný přístup k tiskárně.

  2. Správce zařízení

    Tento správce spravuje systémová nastavení tiskárny. Můžete nakonfigurovat nastavení tiskárny tak, aby systémová nastavení mohla být specifikována pouze správcem zařízení. Prostřednictvím nastavení tiskárny můžete neoprávněným osobám ve změně nastavení zabránit a mnoha uživatelům umožníte tiskárnu bezpečně používat.

  3. Správce sítě

    Tento správce spravuje nastavení sítě. Tiskárnu můžete nastavit tak, aby síťová nastavení, například adresu IP a nastavení pro odesílání a přijímání zpráv el. pošty mohl zadávat pouze správce sítě.

    Konfigurací síťových nastavení můžete neoprávněným uživatelům zabránit ve změně nastavení a přístupu k tiskárně, a zajistit tak správný provoz v síti.

  4. Správce souborů

    Tento správce spravuje uložené soubory a může určovat a odstraňovat hesla pro soubory důvěrného tisku a jiné soubory.

Upozornění

  • Ověřování uživatelského kódu můžete zadat bez zadání ověřování správce.