Säkra data när IPsec inte är tillgängligt

Följande metod förbättrar säkerheten för användardata när IPsec inte är tillgängligt.

Administratörerna måste instruera användarna om att de måste utföra dessa metoder.

Skrivare

• Skriva ut med protokoll som stödjer kryptering:

För att använda skrivarfunktionerna anger du SFTP som protokoll eller så anger du IPP och aktiverar SSL/TLS.

För mer information om IPP-inställningar, se Handbok för installation av drivrutin.

För mer information om SSL/TLS-inställningar, se Konfigurera inställningar för SSL/TLS.

Skanner

• Skicka URL-adressen till lagrade filer

Skicka URL-adresser för skannade filer till mottagare genom att konfigurera [Sändningsinställningar] i [Skannerfunktioner], istället för att skicka de faktiska skannade filerna. För mer information, se Skanner.

• Hantera skannade filer med hjälp av Web Image Monitor

Använd Web Image Monitor i ditt nätverk för att visa, ta bort, skicka och ladda ned skannade filer.

• S/MIME-autentiseringsfunktion

När du skickar de skannade filerna bifogade till e-post, ska du skydda dem genom att tillämpa ett S/MIME-certifikat. Detta gör du genom att konfigurera inställningarna för "Säkerhet" innan du skickar filerna. För mer information om hur man skickar e-post från skannern, se handboken Skanner.

Obs

• För mer information om hur du aktiverar och inaktiverar IPsec via kontrollpanelen, se Connecting the Machine/ System Settings.

• För information om hur du anger IPsec-inställningarna via Web Image Monitor, se Konfigurera IPsec-inställningar.