De URL verzenden via e-mail

Gebruik deze functie als u door netwerkbeperkingen geen bijlagen via e-mail kunt verzenden.

Belangrijk

• Afhankelijk van uw e-mailtoepassing, wordt mogelijk een waarschuwing voor spam weergegeven nadat u een e-mailbericht heeft ontvangen. U kunt voorkomen dat een spam-waarschuwing wordt weergegeven als u e-mail ontvangt van een specifieke afzender, door de afzender toe te voegen aan de uitzonderingenlijst van uw e-mailtoepassing. Meer details over hoe u dit kunt doen, kunt u vinden in de Help van uw e-mailtoepassing.

1Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

2Veeg het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Gebruikersinstellingen] (Schermafbeelding bedieningspaneel) op Home-scherm 4.

3Druk op [Apparaateigenschappen].

4Druk in [Scannereigenschappen] op het [Verzend instellingen]-tabblad op [E-mailmeth. vr best.] en druk vervolgens op [URL link verzenden].

Voor meer informatie over het opgeven van de instelling, zie Verzendinstellingen.

5Druk op [OK].

6Druk rechtsboven in het scherm op [Gebruikersinstellingen] (Operation panel screen illustration ).

7Druk op [Home] (Schermafbeelding bedieningspaneel) onderaan in het midden van het scherm.

8Veeg het scherm naar links en druk op het pictogram [Scanner] op Home-scherm 4.

9Druk op [Bestand opslaan] en zorg ervoor dat [Opsl. op HDD plus Verz.] is geselecteerd.

Als u de URL via e-mail wenst te verzenden, dient u [Opsl. op HDD plus Verz.] te selecteren. Voor meer informatie, zie Gelijktijdig opslaan en verzenden per e-mail.

10Druk op [OK].

11Geef de e-mailbestemming op en voer andere benodigde instellingen in en verzend het e-mailbericht vervolgens.

Voor meer informatie over het verzenden van e-mails, zie Basisprocedure voor het verzenden van scanbestanden via e-mail.

Een e-mail zoals hieronder weergegeven, wordt naar de bestemming verzonden:

Illustratie van een e-mail

12Klik op de URL die in de tekst van het ontvangen e-mailbericht staat.

13U kunt het bestand met behulp van Web Image Monitor bekijken, verwijderen, verzenden of downloaden via het netwerk.

Opmerking

• Voor meer informatie over de functies en instellingen van Web Image Monitor raadpleegt u de Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

• Wij raden u aan om Web Image Monitor in dezelfde netwerkomgeving te gebruiken.

• Afhankelijk van de omgeving start de browser mogelijk niet, ook al klikt u op de URL in het bestand dat via e-mail is verzonden en kunt u het bestand niet weergeven. Klik in dit geval nogmaals op dezelfde URL of voer de URL handmatig in de adresbalk van de browser in.

• Klik op [Help] in de hoek rechtsboven van ieder browservenster, om meer informatie over de functies voor het beheren van opgeslagen bestanden met behulp van Web Image Monitor weer te geven.

• U kunt de URL vie e-mail verzenden en deze gelijktijdig via Scannen naar map verzenden. In dit geval wordt het bestand verzonden naar de Scannen naar mapbestemming, niet de URL.

• Zie Een opgeslagen bestand verzenden om een opgeslagen bestand te verzenden.

• U kunt een bijlage direct downloaden zonder Web Image Monitor te gebruiken door de instelling te wijzigen in [Best. rechtstr. via URL-link downloaden]. Voor meer informatie, zie Algemene instellingen.

• U kunt in [Opslagperiode URL-bestand] opgeven hoe lang een bijlage in het geheugen wordt bewaard. Voor meer informatie, zie Verzendinstellingen.