Verzendinstellingen

Deze paragraaf beschrijft de gebruikersinstellingen op het tabblad [Verzend instellingen] onder [Scannereigensch.].

Compressie (Zwart/Wit)

Geef op of zwart-wit scanbestanden al dan niet moeten worden gecomprimeerd.

Door te comprimeren kan een scanbestand sneller worden verzonden.

De effectieve tijd die nodig is voor de bestandsoverdracht, is afhankelijk van de grootte van het bestand en van de belasting van het netwerk.

Standaardinstelling: [Aan]

Compressiemethode (zwart-wit)

U kunt de gegevenscompressiemethode selecteren bij [MH], [MR], [MMR] of [JBIG2].

Standaardinstelling: [MMR]

Compressie (Grijswaarden/Kleur)

Selecteer of scanbestanden met verschillende niveaus (grijswaarden / kleur) al dan niet moeten worden gecomprimeerd.

Als u [Aan] selecteert, kunt u het compressieniveau opgeven tussen één en vijf.

De beeldkwaliteit is beter bij een lagere compressie, maar dan duurt het langer om het bestand door te sturen.

De effectieve tijd die nodig is voor de bestandsoverdracht, is afhankelijk van de grootte van het bestand en van de belasting van het netwerk.

Standaardinstelling: [Aan], Compressie niveau 4

Compressiemethode voor hoge compressie PDF

Selecteer de compressiemethode voor het comprimeren van beeldgegevens voor het maken van hoge compressie PDF's.

Standaardinstelling: [JPEG]

Hoge compressie PDF-niveau

Selecteer het compressieniveau als u Hoge Compressie PDF-bestanden creëert.

Standaard: [Standaard]

OCR-gescande PDF: Gevoeligh. blanco pag.

Hiermee stelt u het gevoeligheidsniveau voor blanco pagina's in voor het scannen van originelen om PDF-bestanden te maken met OCR-tekstinformatie.

U kunt het gevoeligheidsniveau voor een lege pagina instellen tussen één en vijf. Als u het gevoeligheidsniveau instelt op 1, wordt alleen de pagina die helemaal wit is als blanco pagina herkend. Als u [Meest gevoelig] instelt op gevoeligheidsniveau 5, worden ook pagina's met vegen of vlekken als blanco herkend.

Standaardinstelling: [Gev.heidsniv.2]

Max. e-mailform.

Geef op of de grootte van een e-mail waaraan een afbeelding is bijgevoegd, al dan niet moet worden beperkt.

Als [Aan] is geselecteerd, voert u de groottelimiet (128-102400 KB) in met de cijfertoetsen.

Als SMTP de grootte beperkt, dient u dezelfde instelling te gebruiken.

Standaardinstelling: [Aan], 2048KB

E-mail delen & verzenden

Deze functie is alleen mogelijk als [Aan] geselecteerd is voor [Max. e-mailform.].

Geef op of een afbeelding die groter is dan het formaat dat opgegeven is in [Max. e-mailformaat], moet worden verdeeld en verzonden met meer dan één e-mail.

Als [Ja (per max. formaat)] geselecteerd is, voert u met behulp van de cijfertoetsen het maximaal aantal verdelingen (2-500) in.

Als [Ja (per pagina)] geselecteerd is, wordt een TIFF- of PDF-bestand dat meer dan een pagina bevat, verdeeld over meerdere bestanden aan het einde van de pagina om de grootte van een bestand te doen overeenkomen met de grootte die aangegeven wordt in [Max. e-mailformaat].

Als [Ja (per max. formaat)] geselecteerd is, kunnen bepaalde ontvangen bestanden afhankelijk van het type e-mailsoftware eventueel niet opnieuw worden samengevoegd.

Als [Nee] geselecteerd is, wordt de e-mail niet verzonden als die groter is dan het limiet; in dit geval verschijnt er een foutmelding. Het scanbestand wordt verwijderd.

Stel het maximale e-mailformaat in binnen de capaciteit van de SMTP-server.

Standaardinstelling: [Ja (per max. formaat)], 5

Extra e-mailinform. invoegen

Selecteer de taal waarin e-mailinformatie, zoals de titel, de naam van het document en de naam van de afzender, wordt verzonden.

Als u [Aan] selecteert, kiest u één van de volgende 23 talen:

Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Nederlands, Portugees, Pools, Tsjechisch, Zweeds, Fins, Hongaars, Noors, Deens, Russisch, Japans, Chinees(ver.karak), Trad. Chinees, Koreaans, Catalaans, Turks, Grieks en Brazil. Portugees.

De e-mailtekst die deel uitmaakt van een sjabloon, kan niet worden gewijzigd.

Standaardinstelling: [Aan], [Engels]

Aant. cijf. vr enk. pag. best.

Bepaalt het aantal cijfers voor het serienummer dat wordt toegevoegd aan de naam van een bestand met enkele pagina.

Standaardinstelling: [4 Cijfers]

Standaard e-mailonderwerp

Wanneer er geen e-mailonderwerp wordt ingevoerd op het bedieningspaneel van het apparaat dan wordt het standaard e-mailonderwerp toegepast wanneer scanbestanden per e-mail verstuurd worden.

Geef op of de hostnaam of een gespecificeerde tekst als het standaard e-mailonderwerp gebruikt moet worden.

Als u [Host naam] selecteert, dan wordt de hostnaam toegepast die geconfigureerd is op het tabblad [Interface instell.] onder [Systeeminstellingen].

Standaardinstelling: [Host naam]

E-mailmeth. vr best.

Geef op hoe u een bestand wilt versturen via e-mail.

Om [Autodetectie] of [Per gebruiker instellen] te gebruiken, stelt u [Best. rechtstr. via URL-link downloaden] in het tabblad [Algemene Instellingen] in op [Aan].

• Aan e-mail toevoegen

Een bestand altijd verzenden als e-mailbijlage.

• URL link verzenden

Een bestand altijd verzenden als URL-link.

• Autodetectie

Automatisch het formaat van een bijlage detecteren, en vervolgens kiezen of deze als bijlage of als URL-link moet worden verzonden.

De drempelwaarde wordt opgegeven in [Max. e-mailformaat] onder [Verzend instellingen].

• Per gebruiker instellen

Selecteer een verzendmethode: [Bijvoegen aan e-mail], [URL link verzenden] of [Autodetectie] wanneer u een e-mail verzendt. Geef de instellingen op door de drukken op [E-mailmeth. vr best.] in het initiële scannerscherm.

Standaardinstelling: [Bijvoegen aan e-mail]

Opslagperiode URL-bestand

Geef 1 tot 168 uur op als de tijdsduur voor het bewaren van bestanden die toegankelijk zijn via een URL-link die via e-mail wordt verzonden. Als de opgegeven periode is verstreken, worden de bestanden automatisch verwijderd.

Om deze functie te gebruiken stelt u [Best. rechtstr. via URL-link downloaden] onder [Algemene Instellingen] in op [Aan].

Bestanden die worden verstuurd zonder te zijn opgeslagen worden gewist na de periode aangegeven in [Opslagperiode URL-bestand].

Bestanden die worden opgeslagen voordat ze worden verstuurd worden gewist op het moment aangegeven in [Aut. best.verw. in Document server] in het tabblad [Beheerdertoepas.] onder [Systeeminstellingen].

Standaardinstelling: [24 uur]

Opmerking

• Zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie over het wijzigen van de Scannereigenschappen.