Scaninstellingen

Deze paragraaf beschrijft de gebruikersinstellingen op het tabblad [Scaninstellingen] onder [Scannereigensch.].

Belangrijk

• Pictogram Regio A(voornamelijk Europa)
    Voor nadere informatie over de optionele eenheden die vereist zijn voor deze functie, zie Snel aan de slag.

A.C.S.Gevoeligheidsniveau

Hiermee kunt u het gevoeligheidsniveau instellen voor het beoordelen van kleur/zwart-wit bij het scannen van originelen, wanneer [Origineeltype] is ingesteld op [Autom. kleurselectie].

Standaardinstelling: De standaardinstelling is het midden van 5 instellingsniveaus.

Wachttijd voor volg. orig.: Glasplaat

Als u uw originelen wilt verdelen, ze apart met de glasplaat wilt scannen en daarna wilt versturen als één enkele afdruktaak, selecteer dan [Constante wachtrij], [Uit], of [Wachttijd inst] als wachtstatus.

Als u [Batch] specificeert voor de instelling [Origin. invoertype] wordt de instelling [Wachttijd voor volg. orig.: Glasplaat] ongeldig.

Als u [Uit] selecteert, dan stuurt het apparaat de scangegevens door zodra elk origineel gescand is.

Als [Wachttijd inst] is geselecteerd, voert u de wachttijd in seconden in (3-999) voor het plaatsen van extra originelen met de cijfertoetsen. Het scannen zal starten als de extra originelen zijn geplaatst en binnen deze tijd op [Start] is gedrukt. U kunt het scannen beëindigen en beginnen met verzenden door binnen deze tijd op [Scherp] te drukken. Wanneer de gespecificeerde tijd is verstreken, start de verzending automatisch.

Wanneer [Constante wachtrij] geselecteerd is, dan zal het apparaat wachten op extra originelen totdat op [Scherp] wordt gedrukt. Het scannen zal starten wanneer extra originelen zijn geplaatst en op [Start] is gedrukt. U kunt het scannen beëindigen en beginnen met verzenden door op [Scherp] te drukken.

Als originelen in de automatische documentinvoer worden geplaatst, begint de verzending zonder te wachten op bijkomende originelen zodra alle originelen in de automatische documentinvoer gescand zijn, ongeacht de opgegeven instellingen.

Zodra papier vastloopt of één van de volgende operaties uitgevoerd wordt terwijl het apparaat wacht op extra originelen, dan stopt het aftellen en wordt er pas gestart wanneer op [Scherp] wordt gedrukt.

• Instellingen zoals de scaninstellingen wijzigen

• Het bovenpaneel van de automatische documentinvoer openen

Standaardinstelling: [Stel wachttijd in], 60 seconde(n)

Achtergrondbelichting van ADS (Kleur)

De kenmerken van het papiertype, bijvoorbeeld niet-witheid zoals bij een krant of transparante originelen, kunnen worden gereduceerd door de scanbelichting aan te passen.

Standaardinstelling: De standaardinstelling is het midden van 5 instellingsniveaus.

Blanco pagina detecteren

Gebruik de functie blanco pagina detecteren om te voorkomen dat blanco pagina's worden gescand.

Wanneer de eerste pagina van de originelen blanco is, geeft het apparaat een pieptoon om u te waarschuwen dat u wellicht blanco originelen heeft geplaatst.

Wanneer de functie blanco pagina detecteren is ingesteld op [Aan] kan de buitenste 1 mm van de rand van een origineel niet worden gescand. Blanco pagina's van originelen met aangepaste formaten kunnen niet worden gedetecteerd.

Deze functie is alleen beschikbaar voor het scannen vanuit de ADF.

Het apparaat kan geen blanco pagina detectie uitvoeren op de tweede of daaropvolgende pagina's van een origineel.

Standaardinstelling: [Aan]

Reproductiefactor

U kunt de schaalfactortabel van 'Geef reproductieratio op' wijzigen in door de gebruiker opgegeven waarden.

Selecteer de vooraf ingestelde schaalfactoren of vul de gewenste waarden in.

Scanformaat programmeren/wijzigen/verwijderen

U kunt de originele scanformaatinstellingen die in [Scanformaat] gebruikt worden, registreren, wijzigen of verwijderen.

De gemaakte instellingen worden weergegeven in [Scanformaat].

Er kunnen maximaal 5 instellingen geregistreerd worden.

Opmerking

• Zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie over het wijzigen van de Scannereigenschappen.