Aansluiten op de IEEE1284-interface

Dit gedeelte legt uit hoe u de IEEE 1284-interfacekabel op de IEEE 1284-interfacekaart aansluit.

VOORZICHTIG

• Goed afgeschermde en geaarde kabels en aansluitingen moeten voor aansluitingen met een hostcomputer (en/of randapparatuur) worden gebruikt om in overeenstemming te zijn met de uitstootlimiet.

1Zorg ervoor dat de hoofdstroomschakelaar op het apparaat is uitgeschakeld.

2Schakel de hoofdstroomschakelaar van de hostcomputer uit.

3Sluit de IEEE1284-interfacekabel aan op de IEEE1284-poort.

Afbeelding van het aansluiten van de IEEE1284-interfacekabel

Het is mogelijk dat u een conversieadaptor moet gebruiken om de kabel aan te sluiten op de interface. Raadpleeg uw verkoper of servicevertegenwoordiger voor meer informatie over het aankopen van een conversieadaptor.

4Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de interfaceconnector op de hostcomputer.

Voordat u de kabel op de computer aansluit, moet u de vorm van de connector controleren. Sluit de kabel stevig aan.

5Schakel de hoofdschakelaar van het apparaat in.

6Schakel de hostcomputer in.

Als u Windows Vista/7/8/8.1 of Windows Server 2003/2003 R2/2008/2008 R2/2012/2012 R2 gebruikt, kan er een installatiescherm voor het printerstuurprogramma verschijnen bij het inschakelen van de computer. Klik op [Annuleren] op het scherm als dat gebeurt.

Opmerking

• Dit apparaat wordt niet met een IEEE1284-interfacekabel geleverd. Zorg ervoor dat u de juiste kabel voor het apparaat (connector) en uw computer koopt.

• Gebruik een kabel van 5 meter of korter die IEEE1284 ondersteunt en waarvan het gebruik op de hostcomputer mogelijk is.

• Voor meer informatie over het inschakelen van de hoofdschakelaar, raadpleegt u de handleiding Snel aan de slag.

• Voor meer informatie over het installeren van het stuurprogramma van de printer, zie Installatiehandleiding stuurprogramma.