Op de MFP inloggen via een smartphone/tablet

Wanneer u een apparaat bedient waarvoor Gebruikersverificatie is opgegeven, kunt u bij dit apparaat inloggen zonder een gebruikersnaam en het wachtwoord te hoeven opgeven door uw smartphone/tablet in de buurt van het bedieningspaneel te houden.

Voor meer informatie over Ricoh Smart Device Connector, zie de handleidingen van Ricoh Smart Device Connector.

Belangrijk

• Om deze functie te gebruiken, zet u de Snelle configuratie van kaartverificatie-functie en de Bluetooth verificatie-plugin aan.

• Registreer de smartphone/tablet bij de MFP met de functie Snelle configuratie van kaartverificatie voordat u deze functie gaat gebruiken.

• Als de Bluetooth-instelling van het apparaat is ingeschakeld en Snelle configuratie van kaartverificatie is ingesteld op "Bluetooth", kunt u inloggen op het apparaat door de smartphone/tablet boven het bedieningspaneel te houden.

• Om een smartphone/tablet te kunnen gebruiken, moet u de Bluetooth-instelling inschakelen en Ricoh Smart Device Connector starten.

• De hardware en het besturingssysteem van de smartphone/tablet moeten Bluetooth Low Energy (BLE) ondersteunen.

1Controleer of de Bluetooth-functie van de smartphone/tablet is ingeschakeld.

2Ga op het bedieningspaneel van het apparaat naar het verificatiescherm van Snelle configuratie van kaartverificatie.

3Veeg het scherm naar links of naar rechts in het menu van de Ricoh Smart Device Connector om [Inloggen op MFP] te selecteren.

4Druk op [Inloggen/Uitloggen].

5Raak met de smartphone/tablet het Bluetooth-logo aan op het bedieningspaneel van het apparaat.

De smartphone/tablet maakt verbinding met het apparaat en u bent ingelogd.

Opmerking

• U kunt niet op de MFP inloggen door de smartphone/tablet in de buurt van het bedieningspaneel te houden terwijl de MFP in de slaapstand staat.

• Als een gebruiker een smartphone/tablet voor een apparaat houdt waarmee een andere gebruiker is ingelogd, dan wordt de eerder ingelogde gebruiker automatisch uitgelogd en de nieuwe gebruiker ingelogd.