Üstbilgiyi atla
 

Yönetici Kimlik Doğrulamasını Yapılandırma

Yönetici kimlik doğrulaması, yazıcının ayarlarını belirlemeye veya bir ağdan yazıcılara erişmeye çalışan yöneticileri doğrulamak için oturum açma kullanıcı adı ve parola gerektirir. Bir yöneticiyi kayıt ederken Adres Defterinde halihazırda kayıtlı bulunan bir oturum açma adı kullanamazsınız. Yöneticiler, Adres Defterine kayıtlı kullanıcılardan farklı bir şekilde işleme tabi tutulur. Bir yönetici için Windows kimlik doğrulama, LDAP kimlik doğrulama ve Entegrasyon Sunucusu Kimlik Doğrulama yapılmaz. Bu nedenle, ağ problemi nedeniyle sunucuya ulaşılamasa bile, bir yönetici oturum açabilir. Her yönetici bir oturum açma kullanıcı adı ile tanımlanır. Tek bir oturum açma kullanıcı adına çoklu yönetici ayrıcalığı verilmişse, bir kişi birden çok yönetici tipine göre hareket edebilir. Yöneticiyi kaydetme hakkında ayrıntılar için, bkz. Yöneticileri Kaydetme ve Değiştirme.

Her yönetici için oturum açma kullanıcı adını, parolasını ve şifreleme parolasını belirleyebilirsiniz. Şifreleme parolası, SNMPv3 ile iletilen verilerin şifrelenmesinde kullanılır. Ayrıca, SNMPv3 kullanan DeviceManager NX gibi uygulamalar tarafından da kullanılır. Yöneticiler yazıcının ayarlarını yönetmek ve kullanıcı erişimini kontrol etmekle sınırlandırılır, bu nedenle yazdırma gibi işlevleri kullanamazlar. Bu fonksiyonları kullanmak için, yöneticinin Adres Defterine bir kullanıcı olarak kaydolması ve kullanıcı olarak kimliğini doğrulaması gerekir. Yönetici kimlik doğrulamayı ve ardından kullanıcı kimlik doğrulamayı belirleyin. Kimlik doğrulamanın belirlenmesiyle ilgili ayrıntılar için bkz. Yönetici Kimlik Doğrulamasını Yapılandırma.

Her yöneticinin görevleri

Yönetici Kimlik Doğrulama Gösterimi numaralandırılmış balonlu gösterimi

  1. Kullanıcı yöneticisi

    Kullanıcı yöneticisi, adres defterindeki kişisel bilgileri yöneten yöneticidir.

    Bir kullanıcı yöneticisi kullanıcıları adres defterine kaydedebilir/silebilir veya kullanıcıların kişisel bilgilerini değiştirebilir.

    Adres defterindeki kayıtlı kullanıcılar da kendi bilgilerini değiştirebilir ve silebilir.

    Kullanıcılardan herhangi biri parolasını unutursa, kullanıcı yöneticisi bunu siler ve yeni bir parola oluşturarak kullanıcının yazıcıya tekrar erişimini sağlar.

  2. Makine yöneticisi

    Bu yönetici çoğunlukla yazıcının sistem ayarlarını yöneten yöneticidir. Yazıcı ayarlarını, sistem ayarları yalnızca makine yöneticisi tarafından belirlenebilecek şekilde yapılandırabilirsiniz. Yazıcı ayarlarını yaparak, izinsiz kişilerin ayarları değiştirmesini önleyebilir ve çok sayıda kullanıcının yazıcıyı güvenli olarak kullanmasını sağlayabilirsiniz.

  3. Ağ yöneticisi

    Bu, ağ ayarlarını yöneten yöneticidir. Yazıcıyı, IP adresi ve e-posta gönderme/alma ayarları gibi ağ ayarlarının yalnızca ağ yöneticisi tarafından belirlenebileceği şekilde ayarlayabilirsiniz.

    Ağ ayarlarını yaparak, yetkisiz kişilerin ayarları değiştirmesini ve yazıcıyı devredışı bırakmasını engelleyebilirsiniz ve böylece doğru ağ kullanımını garantilersiniz.

  4. Dosya yöneticisi

    Bu yönetici, kayıtlı dosyaları yönetir ve kilitli yazdırma dosyaları ve diğer dosyalar için parolaları belirleyebilir ve silebilir.

Not

  • Yönetici kimlik doğrulamayı belirlemeden Kullanıcı Kodu Kimlik Doğrulama seçeneğini belirleyebilirsiniz.