Gebruik het commando "snmp" om de SNMP-configuratie-instellingen, zoals de gemeenschapsnaam, weer te geven en te bewerken.

U kunt één van de tien SNMP-toegangsinstellingen, genummerd van 1-10, configureren.

Als u de gemeenschapsnaam wijzigt, moet u uw computerinstellingen wijzigen. Zie SNMP.

De standaardtoegangsinstellingen 1 en 2 zijn als volgt:

Getal

1

2

Gemeenschapsnaam

public

admin

IP-adres

0.0.0.0

0.0.0.0

Toegangstype

alleen lezen

trap off

lezen-schrijven

trap off

Display

Geeft SNMP-informatie en de beschikbare protocols weer.

msh> snmp ?

Met de volgende opdracht worden de instellingen van het opgegeven geregistreerde getal weergegeven.

msh> snmp [registered_number]

Als u het getal weglaat, worden alle toegangsinstellingen weergegeven.

msh> snmp [-p]

Voeg "-p" toe (zie boven) om de informatie tegelijkertijd op één scherm te bekijken.

De communitynaam configureren

U kunt de gemeenschapsnaam van het geregistreerde getal instellen.

msh> snmp number name community_name

De gemeenschapsnaam mag maximaal 15 tekens lang zijn.

Toegangstype configureren

U kunt het toegangstype selecteren uit de onderstaande lijst:

msh> snmp number type access_type

Toegangstype

Toegelaten toegangstype

lezen

Alleen lezen

schrijven

Lezen en schrijven

trap

Gebruiker krijgt trapberichten.

nee

Alle toegang wordt verboden.

Protocolconfiguratie

Gebruik de volgende opdracht om protocollen in te stellen op actief of inactief. Als u een protocol als inactief instelt, worden alle toegangsinstellingen voor dat protocol uitgeschakeld:

msh> snmp {ip} {on | off}

• "aan" betekent actief en "uit" betekent inactief.

Gebruik de volgende opdracht om het protocol voor de toeganginstellingen te wijzigen. Als u echter een protocol hebt uitgeschakeld met de bovenstaande opdracht, dan heeft de inschakeling hier geen effect.

msh> snmp number active {ip} {on | off}

Toegang configureren

U kunt een hostadres configureren in overeenstemming met de gebruikte protocollen.

De netwerkinterfacemodule accepteert alleen verzoeken van hosts met adressen van het toegangstype "alleen lezen" of "lezen-schrijven". Voer "0" in om ervoor te zorgen dat de netwerkinterfacemodule verzoeken accepteert van elke host zonder dat daarvoor een spciaal type toegang nodig is.

msh> snmp number {ip} address

msh> snmp 3 ip 192.168.15.16