Konfigurera Konfigurera användarautentisering

Det finns 4 olika autentiseringsmetoder: autentisering via användarkod, grundläggande autentisering, Windows-autentisering och LDAP-autentisering. För att använda användarautentisering ska du först välja en autentiseringsmetod på kontrollpanelen och sedan göra de inställningar som krävs för autentisering. Inställningarna beror på vilken autentiseringsmetod du väljer. Ange administratörsautentisering och ange sedan användarautentisering.

Viktigt

• Om användarautentisering inte kan aktiveras på grund av hårddisks- eller nätverksproblem kan du få åtkomst till maskinen genom att använda administratörsautentisering och inaktivera användarautentisering. Gör så här om du har bråttom och snabbt behöver använda maskinen.

• Du kan inte använda mer än en autentiseringsmetod samtidigt.

Konfigurationsflöde för användarautentisering

Konfigurationsprocess

Detaljer

Konfigurera administratörsautentisering

Ange administratörsprivilegier

Registrera och ändra administratörer

Konfigurera användarautentisering

Ange användarautentisering.

4 typer av användarautentisering finns tillgängliga:

Användares autentiseringsmetoder

Typ

Detaljer

Användarkodautentisering

Autentisering utförs med hjälp av åttasiffriga användarkoder. Autentisering tillämpas på varje användarkod, inte på varje användare.

Du måste registrera användarkoden i maskinens adressbok i förväg.

Grundläggande autentisering

Autentisering utförs med hjälp av maskinens adressbok.

Du måste registrera användare i maskinens adressbok i förväg.

Autentisering kan tillämpas på varje användare.

Windows-autentisering

Autentisering utförs med hjälp av domänkontrollanten i Windows-servern på samma nätverk som maskinen.

Autentisering kan tillämpas på varje användare.

LDAP-autentisering

Autentisering utförs med hjälp av LDAP-servern på samma nätverk som maskinen.

Autentisering kan tillämpas på varje användare.

En användares e-postadress som hämtats via Windows- eller LDAP-autentisering kan användas som avsändarens fasta adress ("Från") när du skickar e-postmeddelanden i skannerläget eller när du vidarebefordrar mottagna fax för att förhindra ID-stöld.

Om användarens autentiseringsmetod ändras halvvägs

• Ett användarkodskonto som inte har fler än 8 siffror och som används för autentisering av användarkod kan överföras och användas som ett användarnamn även efter att autentiseringsmetoden har ändrats från autentisering av användarkod till grundläggande autentisering, Windows-autentisering eller LDAP-autentisering. I detta fall är lösenordet tomt eftersom autentisering av användarkonto inte har något angivet lösenord.

• Om autentiseringen ändras till en extern autentiseringsmetod (Windows-autentisering eller LDAP-autentisering) kan autentisering inte aktiveras om den externa autentiseringsenheten inte har det överförda användarkodkontot registrerat sedan tidigare. Användarkodskontot kommer dock att lagras i maskinens adressbok även om autentiseringen misslyckas.

• Vid ändring från autentisering av användarkod till en annan autentiseringsmetod rekommenderar vi att du ur säkerhetssynpunkt raderar konton som du inte använder eller anger ett lösenord. För mer information om borttagning av konton, se Anslut maskinen/Systeminställning. För mer information om hur du ändrar lösenord, se Ange användarnamn och lösenord..

Obs

• Efter att huvudströmmen har slagits på visas eventuellt inte utökade funktioner i listan över poster för användarautentisering i menyn Hantering av användarautentisering. Vänta en stund om detta inträffar, och öppna sedan menyn Hantering av användarautentisering igen.

• Användarautentisering kan även anges via Web Image Monitor. För mer information, se hjälpen till Web Image Monitor.