Ange administratörsprivilegier

När du anger administratörsautentisering ställer du "Hantering av administratörsautentisering" på [På]. Om inställningen är aktiverad kan administratörer endast konfigurera de inställningar som tilldelats dem.

För att logga in som administratör ska du använda standardanvändarnamn och lösenord.

För mer information om in- och utloggning med administratörsautentisering, se Inloggningsmetod administratör och Utloggningsmetod administratör.

Viktigt

• Om du har aktiverat "Hantering av administratörsautentisering", ska du se till att inte glömma administratörens användarnamn och lösenord för inloggning. Om du glömmer en administratörs användarnamn eller lösenord måste du ange ett nytt lösenord med hjälp av övervakarprivilegier. För mer information om övervakarprivilegier, se Övervakare.

1Visa skärmen för Initialinställningar.

• När du använder standardkontrollpanelen:

Tryck på tangenten [Användarverktyg/Räknare].

• När du använder den smarta kontrollpanelen:

Tryck på tangenten [Startsida] överst till vänster på kontrollpanelen. Bläddra till vänster på skärmen och tryck på [Användarverktyg] (bild av användarpanel) på startsidan skärm 4.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Hantering av administratörsautentisering].

Bild av användarpanelens skärm

6Tryck på [Användarhantering], [Maskinhantering], [Nätverkshantering] eller [Filhantering] för att välja vilka inställningar som ska hanteras.

Bild av användarpanelens skärm

7Ställ in "Admin.autentisering" på [På].

"Tillgängliga inst." visas.

8Välj de inställningar som ska hanteras i "Tillgängliga inst.".

Bild av användarpanelens skärm

De valda inställningarna är inte tillgängliga för användare.

De tillgängliga inställningarna beror på administratörstyp.

Upprepa steg 6-8 för att ange administratörsautentisering för mer än en kategori.

9Tryck på [OK].

10Stäng skärmen för Initialinställningar

• När du använder standardkontrollpanelen:

Tryck på tangenten [Användarverktyg/Räknare].

• När du använder den smarta kontrollpanelen:

Tryck [Användarverktyg/Räknare] (bild av användarpanel) längst upp till höger på skärmen.