Användarkodsautentisering

Detta är en autentiseringsmetod för att begränsa åtkomst till funktioner enligt en användarkod. Samma användarkod kan användas av flera användare.

För mer information om hur man anger användarkoder, se handboken Connecting the Machine/System Settings (Anslut maskinen/Systeminställningar).

För mer information om hur man anger användarkod i skrivardrivrutinen eller i TWAIN-drivenheter, se drivrutinens hjälp.

För mer information om hur du anger LAN-faxdrivrutinens användarkod, se LAN-faxdrivrutinens Hjälp.

1Logga in som maskinadministratör via kontrollpanelen.

2Tryck på [Systeminställning].

3Tryck på [Admin.verktyg].

4Tryck på [NedåtpilNästa].

5Tryck på [Hantering av användarautentisering].

Bild av användarpanelens skärm

6Välj [Autent. anv.kod].

Om du inte vill aktivera användarautentisering väljer du [Av].

7I "Funktioner att begränsa" väljer du de funktioner som ska begränsas.

Bild av användarpanelens skärm

De valda funktionerna omfattas av användarkodautentisering. Användarkodautentisering tillämpas inte på de funktioner som inte valts.

För mer information om hur man begränsar tillgängliga funktioner för användare och grupper, se Begränsa Tillgängliga funktioner.

8Under "Funktioner att begränsa" ska du antingen avmarkera [Skrivare: PC-kontroll] eller markera [Skrivare].

Om du inte vill ange utskriftsautentisering går du vidare till steg 14.

9Tryck på [NedåtpilNästa].

10Välj nivå för “Utskriftsjobbsautent.”.

För en beskrivning av autentiseringsnivåer för utskriftsjobb, se Autentisering av utskriftsjobb.

Om du väljer [Hela] eller [Enkel (hela)] så fortsätter du till steg 15.

Om du väljer [Enkel (begränsning)] så fortsätter du till steg 12.

11Tryck på [Ändra] vid "Begränsat område".

12Ange inom vilket intervall [Enkel (Begränsning)] ska tillämpas för "Utskriftsjobbsautent.".

Bild av användarpanelens skärm

Du kan ange ett intervall av IPv4-adresser som denna inställning ska gälla för. Du kan även ange om inställningen ska gälla för USB-gränssnittet.

13Tryck på [Avsluta].

14Tryck på [OK].

15Logga ut.

• När du använder standardkontrollpanelen:

Tryck på tangenten [Logga in/Logga ut]. Ett bekräftelsemeddelande visas. Om du trycker på [Ja] loggas du automatiskt ut.

• När du använder den smarta kontrollpanelen:

Tryck på [Utlogg.]. Ett bekräftelsemeddelande visas. Om du trycker på [OK] loggas du ut automatiskt.