Hoppa över rubrik
 

Administratörer

Administratörer hanterar användarnas åtkomst till maskinen och diverse andra viktiga funktioner och inställningar.

När en administratör ska kontrollera begränsad åtkomst och inställningar måste du börja med att välja maskinens administratör och aktivera autentiseringsfunktionen innan maskinen används. När autentiseringsfunktionen aktiveras krävs inloggning med användarnamn och lösenord för att man ska kunna använda maskinen. Administratörsrollen för denna maskin är uppdelad i 4 olika kategorier utifrån funktion: användaradministratör, maskinadministratör, nätverksadministratör och filadministratör. Delade administratörsuppgifter underlättar varje administratörs uppgifter samtidigt som det förhindrar obehöriga administratörsfunktioner. Flera administratörsroller kan tilldelas en administratör och en roll kan delas av fler än en administratör. Man kan även utse en övervakare med behörighet att ändra administratörers lösenord.

Administratörer kan inte använda funktioner som kopiering och utskrift. För att utföra sådana funktioner måste administratören också vara autentiserad som användare.

För anvisningar om hur man registrerar administratörer, se Registrera och ändra administratörer, för anvisningar om hur man ändrar adminstratörens lösenord, se Övervakare. För information om användare, se Användare.