IPsec-instellingen configureren

Ter beveiliging van de communicatie, ondersteunt dit apparaat IPsec. IPsec verstuurt beveiligde gegevenspakketten op IP-protocolniveau met behulp van de gedeelde sleutelcoderingsmethode, waarbij zowel de zender als de ontvanger dezelfde sleutel bezit. Dit apparaat maakt gebruik van automatische uitwisseling van sleutels om de vooraf gedeelde sleutel voor beide partijen te configureren. Als u deze op Auto Exchange heeft ingesteld, kunt u de instellingen voor gedeelde sleuteluitwisseling binnen een bepaalde geldigheidsperiode vernieuwen en daarmee een betere verzendbeveiliging bereiken.

Belangrijk

• Als "Inactief" is opgegeven bij "HTTPS Communicatie Uitsluiten", kan de toegang tot Web Image Monitor verloren gaan als de belangrijkste instellingen niet juist zijn geconfigureerd. U kunt dit voorkomen door voor IPsec op te geven dat HTTPS-verzending moet worden uitgesloten. Hiervoor selecteert u "Actief". Wanneer u wel gebruik wilt maken van HTTPS-verzending, is het raadzaam om "Inactief" in te stellen voor "HTTPS Communicatie Uitsluiten" nadat u hebt gecontroleerd dat IPsec juist is geconfigureerd. Als u "Actief" selecteert voor "HTTPS Communicatie Uitsluiten" is het mogelijk dat - zelfs als HTTPS-verzending niet wordt gebruikt door IPsec - Web Image Monitor toch onbruikbaar is wanneer TCP wordt gebruikt door IPsec vanaf de computer.

• Als u geen toegang tot Web Image Monitor als gevolg van problemen met de IPsec-configuratie heeft, dan dient u IPsec uit te schakelen via Systeeminstellingen op het bedieningspaneel. Log daarna in op Web Image Monitor.

• Voor meer informatie over het in- en uitschakelen van IPsec met het bedieningspaneel, zie Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen.

• IPsec wordt niet toegepast op gegevens die zijn verkregen via DHCP, DNS of WINS.