PDF's met elektronische handtekeningen configureren

Dit apparaat kan PDF's aanmaken met elektronische handtekeningen. PDF's met elektronische handtekeningen bevestigt degene die het PDF-document heeft gemaakt en de datum en tijd van het aanmaken van het PDF-document. Geknoei wordt ook voorkomen, omdat documenten waarmee geknoeid is, kunnen worden getraceerd.

Om PDF's met elektronische handtekeningen te maken, dient u eerst het certificaat dat voor de handtekening gebruikt moet worden, te selecteren uit de apparaatcertificaten die gecreëerd en geïnstalleerd zijn.

U kunt voor het apparaatcertificaat een zelfondertekend certificaat gebruiken dat door het apparaat wordt gemaakt of een certificaat dat door een certificeringsinstantie wordt uitgegeven. Voor meer informatie over het aanmaken en installeren van een apparaatcertificaat, zie Communicatiepaden via een apparaatcertificaat beschermen.

Belangrijk

• Als u digitaal ondertekende PDF's wilt maken, moet u eerst [E-mailadres beheerder] opgeven in [Bestand doorzenden] in [Systeeminstellingen].

• Als u het apparaatcertificaat wilt gebruiken voor digitaal ondertekende PDF's, moet u eerst hetzelfde e-mailadres van de beheerder opgeven als het adres dat is geregistreerd als "E-mailadres beheerder" in [Systeeminstellingen].

Selecteer het certificaat dat voor handtekeningen moet worden gebruikt.

1Log via Web Image Monitor in als de netwerkbeheerder.

2Ga naar [Apparaatbeheer] en klik vervolgens op [Configuratie].

3Klik op [Apparaatcertificaat] onder "Beveiliging".

4Selecteer het certificaat dat zal worden gebruikt voor de elektronische handtekening uit het keuzemenu in "Digitale PDF-handtekening" of "Digitale PDF/A-handtekening" onder "Certificaat".

Digitale PDF-handtekening: deze kan worden toegevoegd aan PDF's in andere indelingen dan PDF/A.

Digitale PDF/A-handtekening: deze kan worden toegevoegd aan PDF's in PDF/A-indeling.

5Klik op [OK].

6“Bijwerken...” verschijnt. Wacht 1 of 2 minuten en klik vervolgens op [OK].

Als het vorige scherm niet wordt weergegeven nadat u op [OK] hebt geklikt, wacht u even en vernieuwt u vervolgens de internetbrowser.

7Log uit.

Opmerking

• Als het geselecteerde apparaatcertificaat verloopt, kunnen er geen handtekeningen aan PDF's worden toegevoegd. Selecteer een certificaat dat nog geldig is.

• Het karakteristieke algoritme voor het digitale apparaatcertificaat dat aan PDF/A-bestanden kan worden toegevoegd is "sha1WithRSA-1024".