Gegevens op de harde schijf coderen

VOORZICHTIG

• Houd SD-kaarten of USB-memorysticks buiten bereik van kinderen. Als een kind per ongeluk een SD-kaart of USB-memorystick inslikt, moet u onmiddellijk een dokter raadplegen.

Belangrijk

• Deze functie is alleen beschikbaar voor de standaard harde schijf. Als uw apparaat is uitgerust met de optie Enhanced Security HDD, zijn de gegevens op de harde schijf altijd gecodeerd. Daarom kan deze functie alleen de NVRAM-gegevens van het apparaat coderen.

U kunt informatielekken voorkomen door het adresboek, verificatiegegevens en opgeslagen documenten te coderen terwijl gegevens worden geschreven. De gegevens zijn gecodeerd met het AES-256-coderingsalgoritme.

Wanneer de instellingen voor gegevenscodering zijn ingeschakeld, wordt een coderingssleutel aangemaakt die wordt gebruikt bij het herstellen van de gegevens. Deze sleutel kan op ieder moment worden gewijzigd.

Gegevens die zijn gecodeerd

Met deze functie worden gegevens gecodeerd die zijn opgeslagen in het NVRAM van het apparaat (geheugen dat aanwezig blijft zelfs nadat het apparaat is uitgezet) en op de harde schijf.

De gegevens in het NVRAM van het apparaat worden niet gecodeerd wanneer uw apparaat niet standaard over een harde schijf beschikt en de optionele HDD niet is geïnstalleerd.

De volgende gegevens worden gecodeerd:

• Gegevens in het adresboek

• Gebruikersverificatiegegevens

• Gegevens opgeslagen in de Document Server

• Tijdelijk opgeslagen documenten

• Logboeken

• Netwerk I/F instellingsgegevens

• Systeeminstellingsgegevens

Opmerking

• Als het apparaat vervangen moet worden, kunnen de bestaande gegevens naar een nieuw apparaat worden overgeheveld, zelfs als de gegevens gecodeerd zijn. Om gegevens over te hevelen kunt u contact opnemen met uw onderhoudsvertegenwoordiger.

• U kunt een back-up van de sleutel voor gegevenscodering van het apparaat op een SD-kaart opslaan. Voor meer informatie over het gebruik van een SD-kaart, zie Snel aan de slag.

Vereiste tijd voor codering

Als codering wordt ingesteld, selecteer dan of codering moet beginnen na het verwijderen van de gegevens (initialiseren) of dat bestaande gegevens gecodeerd en behouden moeten worden. Als gegevens behouden worden, kan het even duren voordat ze gecodeerd zijn.

Instelling

Bewaarde gegevens

Te initialiseren gegevens

Benodigde tijd

Alleen geg. best.sys.

• Embedded Software Architecture applications' program/log

• Adresboek

• Opgeslagen lettertypes

• Taak-/toegangslogboeken

• Miniatuurweergave van opgeslagen documenten

• Verzonden/ontvangen e-mail

• Documenten die zijn doorgestuurd naar de captureserver

• Bestanden die zijn ontvangen via e-mailen voor afdrukken

• Gespoolde taken

• Opgeslagen documenten (documenten die zijn opgeslagen op de Document Server, Beveiligde afdruk-bestanden / Testafdruk-bestanden / Opgeslagen afdruk-bestanden / Uitgestelde afdruk-bestanden en ontvangen en opgeslagen faxdocumenten)

• Opgeslagen stempels

Ongeveer 1 uur en 30 minuten

Alle gegevens

Alle gegevens:

Zowel te bewaren als de niet te bewaren gegevens wanneer [Alleen geg. best.sys.] is gespecificeerd

Geen

Ongeveer 5 uur

Alle geg. format.

Geen

Alle gegevens:

Zowel te bewaren als de niet te bewaren gegevens wanneer [Alleen geg. best.sys.] is gespecificeerd

Enkele minuten

Opmerkingen bij het inschakelen van de coderingsinstellingen

• Als u de toepassing Embedded Software Architecture of App2Me gebruikt, let er dan op dat u [Alleen geg. best.sys.] of [Alle gegevens] opgeeft.

• Let erop dat de apparaatinstellingen tijdens de initialisatie niet worden teruggezet naar hun standaard systeemwaarden, zelfs niet als [Alle geg. format.], [Alleen geg. best.sys.] of [Alle gegevens] is gespecificeerd.