Coderingssleutel updaten

U kunt de coderingssleutel updaten en een nieuwe sleutel maken. Updates zijn mogelijk wanneer het apparaat normaal werkt.

Belangrijk

• Bij een storing van het apparaat heeft u de coderingssleutel nodig om gegevens te herstellen. Zorg ervoor dat u de coderingssleutel veilig opslaat, zodat u back-upgegevens kunt oproepen.

• Wanneer de coderingssleutel is geüpdated, wordt codering uitgevoerd met de nieuwe sleutel. Nadat u de procedure op het bedieningspaneel van het apparaat heeft voltooid, moet u de stroom uitschakelen en het apparaat opnieuw opstarten om de nieuwe instellingen van kracht te laten worden. Het opnieuw opstarten kan langzaam verlopen, als er gegevens moeten worden overgezet op de harde schijf.

• Als het bijwerken van de coderingssleutel niet is voltooid, is de afgedrukte coderingssleutel niet geldig.

1Log in als apparaatbeheerder via het bedieningspaneel.

2Druk op [Systeeminstellingen].

3Druk op [Beheerdertoepassingen].

4Druk 3 keer op [Pijl-omlaagVolg.].

5Druk op [Coderingsinstellingen apparaatgegevens].

6Druk op [Cod.toets bijwerken].

Schermafbeelding bedieningspaneel

7Selecteer de gegevens die moeten worden overgezet op de harde schijf en de gegevens die niet mogen worden verwijderd.

Om alle gegevens over te zetten op de harde schrijf moet u [Alle gegevens] selecteren. Als u alleen de apparaatinstellingen wilt overzetten, selecteer dan [Alleen geg. best.sys.]. Als u alle gegevens wilt verwijderen, selecteer dan [Alle geg. format.].

8Selecteer de reservekopiemethode.

Als u [Opslaan op SD] geselecteerd hebt, plaats dan een SD-kaart in de mediasleuf aan de zijkant van het bedieningspaneel en druk op [OK] om een back-up te maken van de coderingssleutel voor de apparaatgegevens.

Raadpleeg de handleiding Snel aan de slag voor meer informatie over het plaatsen van de SD-kaart.

Als u [Afdr. op papier] geselecteerd hebt, druk dan op de [Start]-knop en druk de coderingssleutel van het apparaat af.

9Druk op [OK].

10Druk op [Afsluit.].

11Druk op [Afsluit.].

12Log uit.

13Zet het apparaat uit en vervolgens weer aan.

Het apparaat zal het converteren van de gegevens uit het geheugen starten wanneer u het apparaat aanzet. Wacht tot het bericht “Geheugenconversie is voltooid. Schakel de stroomschakelaar uit.” wordt weergegeven en schakel dan de hoofdstroomschakelaars weer uit.

Voor meer informatie over het uitschakelen van het apparaat, zie de handleiding Snel aan de slag.