Functies in een programma registreren

Het aantal programma's dat kan worden geregistreerd, is afhankelijk per functie.

De volgende instellingen kunnen in programma's worden geregistreerd:

Kopieerapparaat:

Origineeltype, belichting, Speciaal origineel, papierlade, Bestand opslaan (met uitzondering van Gebruikersnaam, Bestandsnaam en Wachtwoord), Autom. verkl./vergr., Marge creëren, ID-kaart kopiëren, Afwerken, Kaft/Tussenblad, Bew./Stempel, Duplex/combi./reeks, Verkl/vergr, aantal kopieën

Documentserver (op het afdrukscherm van het eerste document):

2-zijdige kopie B/B, 2-zijdige kopie B/O, Boekje, Tijdschrift, Afwerken, Kaft/Tussenblad (behalve voor Hoofdvellade in Tussv./hfdstk), Bew./Stempel, aantal afdrukken

Fax:

Scaninstellingen, belichting, Originele invoertype, Bestandstype, Bestand opslaan (behalve voor Gebruikersnaam, Bestandsnaam en Wachtwoord), Voorvertoning, verzendingstype, bestemmingen (behalve voor mapbestemmingen), Select. Lijn, Geav.eigsch., geheugenverzending/directe verzending, Rapp. comm.result., TX modus (behalve voor Onderwerp)

Scanner:

Scaninstellingen, belichting, Originele invoertype, Verzend Bestandstype/naam (behalve voor Beveil.inst.), Startnummer, Bestand opslaan (behalve voor Gebruikersnaam, Bestandsnaam en Wachtwoord), Voorvertoning, bestemmingen geselecteerd uit het adresboek, Tekst, Onderwerp, Beveiliging, Ontv. Bevestiging

Dit gedeelte beschrijft hoe u functies in een programma registreert met de functie kopieermachine als voorbeeld.

1Ga naar het beginscherm voor kopiëren.

• Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de [Home]-knop linksboven op het bedieningspaneel en druk op het pictogram [Kopieermachine] op het scherm [Home].

Afbeelding van Home-knop

• Bij het gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op de [Home]-knop linksboven op het bedieningspaneel. Draai het scherm naar links en druk vervolgens op het pictogram [Kopieerapparaat] op Home-scherm 4.

2Bewerk de kopieerinstellingen zodat alle functies die u in het geheugen wilt opslaan, zijn geselecteerd.

3Open het programmascherm.

• Bij gebruik van het standaard bedieningspaneel

Druk op de knop [Programmeren].

Illustratie van de knop Programmeren

• Bij het gebruik van het Smart Operation Panel

Druk op [Herroepen/Progr./Progr. wijzigen] linksonder in het scherm.

4Druk op [Geprogram.].

5Druk op het nummer van het programma dat u wilt registreren.

Schermafbeelding bedieningspaneel

6Voer de programmanaam in.

7Druk op [OK].

8Druk op [Afsluit.].

Opmerking

• Het aantal tekens dat u voor een programmanaam kunt invoeren, is per functie verschillend:

• Kopieermachine: 34 tekens

• Documentserver: 34 tekens

• Fax: 20 tekens

• Scanner: 34 tekens

• Wanneer een bepaald programma als standaard wordt geregistreerd, worden de waarden ervan de standaardinstellingen. Deze waarden worden weergegeven zonder op de toets [Programmeren] te drukken wanneer instellingen worden verwijderd of gereset en wanneer het apparaat wordt aangezet. Zie De standaardfuncties van het beginscherm wijzigen.

• Wanneer de papierlade die u in een programma heeft opgegeven, leeg is en als er meer dan één papierlade met papier van hetzelfde formaat is, wordt eerst de papierlade geselecteerd die voorrang heeft gekregen bij [Papierladeprioriteit: Kopieerapparaat] of [Papierladeprioriteit: Fax] op het tabblad [Lade Papierinstellingen]. Raadpleeg Het apparaat aansluiten / Systeeminstellingen voor meer informatie.

• Bestemmingen kunnen worden geregistreerd onder een programma van de scannermodus, maar alleen wanneer [Bestemmingen insluiten] is geselecteerd voor [Programma-instelling voor bestemm.] onder [Scannereigenschappen]. Raadpleeg de handleiding Scannen voor meer informatie over de instelling.

• Mapbestemmingen die beschermingscodes hebben kunnen niet worden geregistreerd onder een ​​programma van de scannermodus.

• Programma's worden niet verwijderd door het apparaat uit te schakelen of door op de [Reset]-knop te drukken, tenzij het programma werd verwijderd of overschreven.

• Programmanummers met een ernaast betekent dat er al instellingen zijn gemaakt voor het betreffende programma.

• Programma's kunnen worden geregistreerd in het [Home]-scherm en kunnen eenvoudig opnieuw worden opgeroepen. Voor meer informatie, zie Een snelkoppeling naar een programma registreren in het [Home]-scherm en Pictogrammen toevoegen aan het [Home]-scherm (bij gebruik van het standaard bedieningspaneel). Sneltoetsen naar programma's opgeslagen in de modus Document Server kunnen niet worden geregistreed in het scherm [Home].

Verwante onderwerpen

Voorbeeld van programma's