Fejléc átugrása
 

Adminisztrátorok

Az adminisztrátor felügyeli a készülékhez történő felhasználói hozzáférést, illetve a különféle fontos funkciókat és beállításokat.

Amennyiben a korlátozott hozzáférés és a beállítások rendszergazdai ellenőrzés alatt állnak, a készülék használatát megelőzően válassza ki a készülék adminisztrátort, és engedélyezze a hitelesítési funkciót. Amikor a hitelesítés funkció engedélyezve van, akkor a készülék használatához belépési név és jelszó szükséges. A készülék adminisztrátorának a szerepei 4 kategóriába oszthatók azok funkciója szerint: felhasználói adminisztrátor, készülékadminisztrátor, hálózati adminisztrátor és fájladminisztrátor. Az adminisztrátori feladatok megosztása megkönnyíti az adminisztrátorok dolgát, és egyben megakadályozza a jogosulatlan adminisztrátori műveleteket. Egy adminisztrátorhoz több adminisztrátorszerep is rendelhető, és egy szerepet több adminisztrátor között is megosztható. Felügyelő (supervisor) szerep is létrehozható, aki módosíthatja az adminisztrátorok jelszavait.

Az adminisztrátorok nem használhatják az olyan általános funkciókat mint a másolás vagy a nyomtatás. Az ilyen funkciók használatához az adminisztrátornak felhasználóként kell hitelesítenie magát.

Az adminisztrátor regisztrációjára vonatkozó utasításokat lásd: Adminisztrátorok regisztrálása és módosítása, az adminisztrátori jelszó módosítását illetően pedig lásd: Felügyelő. A Felhasználókkal kapcsolatos részleteket lásd: Felhasználók.

Fontos

  • Ha a felhasználó hitelesítése merevlemez vagy hálózati problémák miatt nem lehetséges, akkor adminisztrátori hitelesítéssel kikapcsolható a felhasználói hitelesítés. Ez például akkor hasznos, ha a nyomtatót sürgősen használni kell.